Bebelusul din burtica-primele batai de inima - 3

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Multumesc, Ramona pentru consiliere!
Din pacate al meu saptamana asta a fost tare agitat, cu sesiuni de plans aparent fara motiv si neconsolat. Il apuca uneori la san, alteori in brate sau pur si simplu asa de-o data, plansul se agrava cam indiferent ce faceam noi si ajungea la un apogeu de unde nu-l mai scotea absolut nimic. Continuarea era ca-l puneam un pic jos din brate si cam dupa un minut, doua de plans(ceea ce mie mi se parea o vesnicie) il luam in brate si se linistea. Apoi adormea. Eu nu stiu ce-i asta, o fi burta, o fi o combinatie de burta cu oboseala, chiar nu stiu. Uneori am zis ca ii e prea foame si ca l-am amanat eu cu masa.
Cu suzeta am incercat de vreo 10 zile, ne-a ajutat intr-adevar la adormit si la prelungit un pic momentul mesei. Al meu clar mananca mai des de 3 ore. Mai ales daca e treaz vrea si la o ora. Noaptea mananca o data la 4 ore, apoi din 2 in 2 ore pana la trezirea finala care iar nu e la o ora fixa ci e prima trezire pe care o face pe lumina(indiferent ca e 5:30, 6 sau 6:30) In general pe la 6 se trezeste.
Ziceai ca daca mananca mai des inseamna ca nu e satul. Nu stiu ce sa zic, de ce nu s-ar satura. Lapte este, zic eu. El a crescut foarte bine numai cu lapte de san(a luat in prima luna 1200g) N-o fi asa mult lapte sa bage in el odata, nu stiu, dar nu i-as da lapte praf pentru asta. Stiu ca dupa ce se baga completarea cu lapte praf se cam duce incet laptele de san. Eu ma gandesc ca ziua vrea mai mult la san si ca o consolare, asa, nu neaparat de foame. La chestia asta ar ajuta suzeta, dar nu o vrea mereu.
Of, greu mai este! Ai dreptate ca trebuie multa rabdare si cu siguranta multa perseverenta. Incerc sa nu-l fortez acum ca e prea mic, dar sper ca usor usor sa reusim sa facem cat de cat un program. Macar sa scape de crampele astea ca intr-adevar are multe, si cand nu e plangacios are gaze multe si se strange de burtica si geme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

Intradevar este f micut, cred ca de la colici plange asa, dar sa stii ca si de la mesele astea multe si dese poate sa faca colici, sau depinde ce mananci si tu. Eu stiu de la doctorita mea ca imi spunea ca nu este bine sa manance asa des, la o ora deja este fff des, si sigur nu se satura daca mananca asa des. daca ai reusi sa il tii macar la 3 ore ar manca mai mult la o masa. Pt colici ce ii dai? Perioada asta e putin mai grea. De pe la 3 luni cred eu ca se mai calmeaza apele:)
Cand are colici intradevar nu poti sa il lasi sa planga asa, si cred ca daca il pui la san se mai calmeaza...o sa treaca perioada asta grea.
Mi-am mai amintit o chestie care am vrut sa o scriu in celalat mesaj si am uitat ca am vrut sa spun prea multe:))- e valabil pt cand se calmeaza apele- nu este bine sa il inveti sa doarma in liniste deplina, pt ca se obisnuieste asa si apoi se trezeste la orice zgomot marunt. Eu le puneam muzica in surdina, sau bebe tv tot asa dat incet, si mai intram sa vad ce fac sa se obisnuiasca si cu zgomotul pasilor:). Stiu ca aveam prietene cu copii mici la care nu puteai nici respira cand dormeau copii si nu era bine deloc:))))

Este greu , dar este si frumos , asa ca ai incredere ca se vor linisti lucrurile

Mergi la inceput

Ramona, ieri am realizat ca el de fapt plange de la colici(in cea mai mare parte) si uneori de la foame, dar sunt legate intre ele. Adica. Atunci cand suge il apuca durerea de burtica si incepe sa planga. Se opreste din supt inainte sa-si ia portia necesara din cauza disconfortului. Dupa mesele cand se intampla asta mananca mai des, eventual dupa jumate de ora sau o ora.

Mergi la inceput

Ramona, n-am apucat ieri sa scriu tot ce am vrut pentru ca incepuse sa planga. Deci cum ziceam, are mese dese din cauza durerilor de burta si ma tem ca are dureri de burta si de la mesele dese. Intr-adevar situatia e un pic dificil de gestionat pentru ca daca el nu isi ia portia necesara la un supt(din cauza crampelor) atunci trebuie totusi hranit mai tarziu cand cere, chiar daca cere foarte repede. Altfel cred ca o sa am un copil tare nefericit care o sa planga si de la crampe si de foame, deci o sa planga toata ziua si eu evident o sa devin mega obosita si frustrata.
In plus crampele astea nici nu prea il lasa sa doarma ziua, asa ca spre seara devine foarte obosit si suparat. O sa incerc sa nu-i dau sa manace mai repede de 2 ore, macar sa o luam treptat.
Cat despre "conteaza si ce mananc eu", in perioada in care am vrut sa fiu foarte atenta la ce mananc ajunsesem ca nu mancam aproape nimic toata ziua, deci riscam sa pierd si laptele. Si sincer, nici atunci nu mi s-a parut ca ar fi stat mai bine cu crampele. Saptamana care a trecut s-a agravat situatia, dar mie nu mi se pare ca as fi mancat ceva diferit fata de alte zile cand n-a avut asa multe crampe. Momentan ii dau Espumisan si Protectis, nici nu imi dau seama daca au vreun efect. Espumisanul ala mi se parea ca ii mai amelioreaza, cel putin la inceput cand oricum avea mai putine crampe.

De dormit vroiam sa spun ca el noaptea doarme la el in camera, singurel. Asta zic eu ca e singura noastra realizare de pana acum, asta pentru ca a acceptat el din prima. Nu e super lipicios, nu are nevoie sa stea lipit de mine asa ca pt el e ok asa. Evident ca stam cu el pana adoarme, desi uneori cand e semiadormit si linistit il mai lasam si singur. Dimineata cand se trezeste nu plange pentru ca se vede singur, de multe ori il gasesc deja treaz si activ. Evident scremandu-se. Ziua doarme in living unde noi vorbim normal, de cele mai multe ori merge radioul sau muzica. Nu mai zic ca pe afara se lucreaza si se aud tot felul de aparate, bormasini si altele de genul asta. Nu se trezeste de la zgomote, doar crampele alea il supara si-l trezesc.
Le spusesem si fetelor de la Odiseea mea, pediatrul mi-a spus ca trebuie ca masa sa nu depaseasca 45 min si de la terminarea mesei sa treaca minim o ora jumate. Tu zici ca ar trebui sa fie cam 3 ore intre mese, dar cam cat dureaza o masa? Si 3 ore de la terminarea mesei anterioare? Recunosc ca acum mi se pare cam mult 3 ore, o sa incerc macar 2 ore intre mese asa pentru inceput. E cam aiurea ca nici nu prea stiu cum sa-l tin ocupat ca nu prea poate el sa se joace acum, atentia e destul de limitata si ea. Ii place sa fie plimbat in brate sa vada lucruri insa foarte repede incepe iar sa se maraie. Intr-un fel il inteleg ca si pe mine daca m-ar durea burta sa ma screm asa in continuu cred ca as fi tare prost dispusa.

Mergi la inceput

Buna Andreea. Perioada asta cu crampele e nasoala, nu cred ca poti face altceva deva sa incerci sa ii ameliorezi crampele, si abia apoi te mai gandesti la "reguli", acum cred ca e imposibil. Macar sa treaca perioada asta, probabil ca acume greu cu programul de mese, probabil ca trebuie hranit la cerere si de pe la 3 luni o sa fie altfel. Cred ca perioada de 3 ore se socoteste de la momentul in care incepe masa, daca socotim ca mananca aprox. 30 min. atunci peste 2,30 ore e masa urmatoare, sau daca mananca ff bine si se satura, mai rar.

Eu nu am avut probleme cu colicile la cele mari, doar la cea mica dar si la ea destul de lejer. I-am dat Infacol si a fost ok, dar repet nu era grav. Mai mult eu aveam crampe in timp ce le alaptam pe ele.
Peioada asta o sa treaca si o sa fie totul ff frumos. Oricum din cate spui pare un bebe f cumintel , doar ca il chinuie colicile.

Rabdare si succes

Mergi la inceput

Ieri a fost o zi mai buna, am constatat ca mananca aproximativ la 2 ore(de la terminarea mesei anterioare). O masa dureaza 10-15-30 min incluzand si pauzele(cand exista). Au fost si colici, dar am facut fata cu brio. Ieri am inceput plimbarile de dimineata pe care nu reuseam sa le fac pt ca mi-era prea somn. Dar am constat ca sunt atat de frumoase plimbarile astea ca n-o sa le mai ratez. Noaptea a dormit iar 5 ore in prima repriza, cumva incerc sa-i fac o oarecare rutina zilnica si chiar daca orele la care se intampla lucruri nu sunt fixe, incerc sa fie totusi oarecum aceleasi intervale orare. Hai ca suntem pe drumul cel bun.
Sa stii ca si mie mi se pare un copil foarte cuminte, si frumos si destept si curajos. Sunt topita toata dupa el!

Mergi la inceput

Daaaaaa
Si eu zic la fel de ce mica, imi vine sa o mananc, incerc sa nu le neglijez nici pe cele mari:)

Cred ca dupa plimbari doarme si mai bine

Mergi la inceput

Buna Andreea, ati scapat de clici?

Mergi la inceput