INGHETATA
Raspunsuri - Pagina 2
lulu77 spune:
O noua reteta, am facut-o ieri:
6 oua
13LG zahar
13 LG apa
2 LG cacao
800 gr smanatana
2 plicuri zahar vanilat
Optional: stafide inmuiate, fructe confiate.
Zaharul+apa+cacao se fierb(2-3 clocote), se lasa la racit, cand mai este f putin cald siropul se adauga stafidele si cele 6 galbenusuri frecate cu un praf de sare.
Smantana se bate cu zaharul vanilat.
albusurile se bat si ele spuma.
In smantana se adauga siropul sin zahar+apa+oaua apoi se adauga si albusurile batite spuma, se amesteca incet si se baga la congelator.
Tura urmatoare o fac fara stafide dar cu afine/visine congelate. le las putin la descongelat si cand da ultimul clocot siropul le adaug si pe ele, sa le caramalizez putin.
Pofta Buna!
SOACRA MARE
Doua maini stangi
roxanaz spune:
eu vreau sa iau anul asta o masinuta de inghetata.
as trage spre DeLonghi - 219 ron prin magazinele online.
dar la Selgros e in oferta una no name, cu vas de 1l - 90 de lei... care e tare tentanta!
aveti? recomandati?
lulu77 spune:
chiar asa Rox, si eu astept sugestii, pareri, am vazut si eu oferta Selgros, ptr ca noi ca noi, dar Luca mananca zilnic inghetata, iarna-vara nu conteaza.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Anda08 spune:
Inghetata cu zmeura si lamaie www.supereva.ro/info.asp?id=8995" target="_blank">AICI
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
dacris77 spune:
chiar, buna intrebare! "ce face aparatul de inghetata?" asta ma preocupa si pe mine. din cate am inteles, face in asa fel incat sa nu iasa cu soiuri de gheata, sa fie fina? ascult si alte pareri.