Screening cancer de col uterin---in sfarsit!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mcoca, multumesc, si tie la fel!

Lai de pisica mica august 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

lai, nu-mi faceam probleme ca afecteaza alaptarea , ca practic nu are cum sa o afecteze ma gandeam ca poate nu este relevant rezultatul, de fapt asa mi s-a si spus, ca organismul este intr-o continua schimbare pana revine la starea de dinainte de sarcina.

Eu una mi-am indemnat toate prietenele si cunostintele sa faca aceasta analiza. Si foarte multe nu o faceau, foarte multe la 30 si ceva de ani ajunsesera la ginecolog doar cu sarcina...si nu sunt din mediul rural, ba mai au si studii superioare...

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Am vazut pe Groupon oferta "Pachet complet analize HPV: recoltare, detectie si genotipare - http://www.groupon.ro/in/.8QlO0u/,4549320 ", e 198lei. Nu stiu sigur daca se gaseste si mai ieftin, la cabinetul unde am mers eu era 350 (si platibil in doua rate ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

eu am o neclaritate: ceea ce numiti protocoale reprezinta testele suportate de asigurarile medicale standard, adica teste gratuite?

nu. reprezinta modalitatea cea mai eficienta de screening, nu neaparat gratuit. aici intra si mamografia anuala dupa o anumita varsta, testul hemocult etc. si se adreseaza persoanelor fara vreun factor de risc cunoscut.

atunci cum se face ca in Belgia protocolul recomanda testul PAP la 2 ani, in Suedia la 3 si in OLanda si Romania la 5 ani????? nu ar trebui sa fie acelasi protocol peste tot, din moment ce reprezinta o chestiune obiectiva, determinata stiintific? In Belgia, by the way, pana acum vreo 2 ani, protocolul era la 1 an, de acum inainte este la 2 ani. de ce am eu senzatia ca asta are legatura cu bugetele alocate sanatatii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Mie mi-l face la controlul anual, nici macar nu ma intreaba vreau, nu vreau. Adica e subinteles ca vreau, dar intra la controlul anual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Protocoalele difera de la tara la tara si de la spital la Spital. Schemele terapeutice difera de la tara la tara, tipul operatiilor difera in fctie de medic samd.
5 ani mi se pare si mie cam mult, in protocolul din spitalul meu (si nu numai) scrie 2-3 ani in czurile normale, evident difera in fctie de alte afectiuni, de istoric personal.

Mergi la inceput