Screening cancer de col uterin---in sfarsit!!!
Raspunsuri - Pagina 6
inbox spune:
lai, nu-mi faceam probleme ca afecteaza alaptarea , ca practic nu are cum sa o afecteze ma gandeam ca poate nu este relevant rezultatul, de fapt asa mi s-a si spus, ca organismul este intr-o continua schimbare pana revine la starea de dinainte de sarcina.
Eu una mi-am indemnat toate prietenele si cunostintele sa faca aceasta analiza. Si foarte multe nu o faceau, foarte multe la 30 si ceva de ani ajunsesera la ginecolog doar cu sarcina...si nu sunt din mediul rural, ba mai au si studii superioare...
Lumea mea
rall spune:
Am vazut pe Groupon oferta "Pachet complet analize HPV: recoltare, detectie si genotipare - http://www.groupon.ro/in/.8QlO0u/,4549320 ", e 198lei. Nu stiu sigur daca se gaseste si mai ieftin, la cabinetul unde am mers eu era 350 (si platibil in doua rate ).
portocalia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
nu. reprezinta modalitatea cea mai eficienta de screening, nu neaparat gratuit. aici intra si mamografia anuala dupa o anumita varsta, testul hemocult etc. si se adreseaza persoanelor fara vreun factor de risc cunoscut. |
atunci cum se face ca in Belgia protocolul recomanda testul PAP la 2 ani, in Suedia la 3 si in OLanda si Romania la 5 ani????? nu ar trebui sa fie acelasi protocol peste tot, din moment ce reprezinta o chestiune obiectiva, determinata stiintific? In Belgia, by the way, pana acum vreo 2 ani, protocolul era la 1 an, de acum inainte este la 2 ani. de ce am eu senzatia ca asta are legatura cu bugetele alocate sanatatii?
cristoiu spune:
Mie mi-l face la controlul anual, nici macar nu ma intreaba vreau, nu vreau. Adica e subinteles ca vreau, dar intra la controlul anual.
XIO spune:
Protocoalele difera de la tara la tara si de la spital la Spital. Schemele terapeutice difera de la tara la tara, tipul operatiilor difera in fctie de medic samd.
5 ani mi se pare si mie cam mult, in protocolul din spitalul meu (si nu numai) scrie 2-3 ani in czurile normale, evident difera in fctie de alte afectiuni, de istoric personal.