Screening cancer de col uterin---in sfarsit!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Xio, problema e ca protocoalele sunt discutabile. Tu vei fi medic, ce vei sfatui pacientele tale? Sa faca un frotiu la 3 ani? Daca o sa ai un caz ca al meu, si ajunge la tine prea tarziu, ca doar tu i-ai zis sa vina la 3 ani, nu o sa o ai pe constiinta pe undeva?

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Xio, problema e ca protocoalele sunt discutabile. Tu vei fi medic, ce vei sfatui pacientele tale? Sa faca un frotiu la 3 ani? Daca o sa ai un caz ca al meu, si ajunge la tine prea tarziu, ca doar tu i-ai zis sa vina la 3 ani, nu o sa o ai pe constiinta pe undeva?

Most scientists believe that cervical warts or pre-invasive cervical cancer may develop over a period of months or years after the cervix is infected with the human papilloma virus (HPV). This early tumor, known as mild dysplasia or cervical intraepithelial neoplasia (CIN-1) or Grade 1, can progress to moderate dysplasia (CIN-2), then to severe dysplasia and carcinoma in situ (CIN-3) and eventually to invasive carcinoma. Most physicians believe that about two-thirds of all cases of severe dysplasia will progress to invasive cancer if left untreated. This transformation takes anywhere from 3 to 30 years; about 10 years on the average.
deci sper sa nu le aiba pe constiinta, fiindca n-ar avea rost.

Mergi la inceput

Mianna de ce la mine a fost mult mai rapid? Poti sa raspunzi?
Nu am HPV, mi-au facut de 2 ori testele cu 2 tehnici diferite.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Ma bucur ca doctorita mea nu face parte din acei "cei mai multi medici", si ca ea recomanda frotiul la un an. Mi-a zis textul, ca protocolul in Fr spune sa se faca o data la 2 ani, dar ea prefera sa faca anual.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

eu am o neclaritate: ceea ce numiti protocoale reprezinta testele suportate de asigurarile medicale standard, adica teste gratuite? caci mi se pare ca intervalul asta de 2-3-5 ani are legatura si cu capacitatea sistemului medical de a deconta testele astea. asa, doctorul iti poate spune ca dupa parerea lui, cel mai sigur e sa faci testul PAP la 6 luni, numai ca-l faci pe banii tai.

Mergi la inceput

Citat:

Xio, lasa-ma cu o data la 3 ani dupa dupa 3 teste normale. Imi fac pap de 10 ani anual. Ei bine, acum 1,5 ani am avut cancer in situ. Pai daca asteptam 3 ani sa mi-l fac?????

1. nu mi-e suficient sa imi spui ca ai facut testul anual, e necesara cel putin o confirmare ca toate rezultatele au fost frotiu de tip I.

2. te rog spune-mi cum anume reprezinti tu un contraexemplu?? repet citatul cu alta subliniere:

This early tumor, known as mild dysplasia or cervical intraepithelial neoplasia (CIN-1) or Grade 1, can progress to moderate dysplasia (CIN-2), then to severe dysplasia and carcinoma in situ (CIN-3) and eventually to invasive carcinoma. Most physicians believe that about two-thirds of all cases of severe dysplasia will progress to invasive cancer if left untreated. This transformation takes anywhere from 3 to 30 years; about 10 years on the average.

tu erai in stadiul de carcinom in situ. cei 3-10-30 de ani se refera la progresia de la carcinomul in situ la carcinom invaziv.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

eu am o neclaritate: ceea ce numiti protocoale reprezinta testele suportate de asigurarile medicale standard, adica teste gratuite?

nu. reprezinta modalitatea cea mai eficienta de screening, nu neaparat gratuit. aici intra si mamografia anuala dupa o anumita varsta, testul hemocult etc. si se adreseaza persoanelor fara vreun factor de risc cunoscut.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

Xio, lasa-ma cu o data la 3 ani dupa dupa 3 teste normale. Imi fac pap de 10 ani anual. Ei bine, acum 1,5 ani am avut cancer in situ. Pai daca asteptam 3 ani sa mi-l fac?????

1. nu mi-e suficient sa imi spui ca ai facut testul anual, e necesara cel putin o confirmare ca toate rezultatele au fost frotiu de tip I.

2. te rog spune-mi cum anume reprezinti tu un contraexemplu?? repet citatul cu alta subliniere:

This early tumor, known as mild dysplasia or cervical intraepithelial neoplasia (CIN-1) or Grade 1, can progress to moderate dysplasia (CIN-2), then to severe dysplasia and carcinoma in situ (CIN-3) and eventually to invasive carcinoma. Most physicians believe that about two-thirds of all cases of severe dysplasia will progress to invasive cancer if left untreated. This transformation takes anywhere from 3 to 30 years; about 10 years on the average.

tu erai in stadiul de carcinom in situ. cei 3-10-30 de ani se refera la progresia de la carcinomul in situ la carcinom invaziv.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Mianna, toate frotiurile au fost normale, asa era scris pe analiza. deci presupun ca erau de tip 1.
Deci intr-un an am ajuns de la frotiu normal la cancer in situ. Mie mi se pare incredibila de rapida evolutia.

Frotiul nu este ceva invaziv, deci chiar nu vad nici o contraindicatie sa-l faci anual.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mcoca, pe analiza nu scrie ca erau normale, scrie C1-CII, C-III etc.
mai ramane de discutat daca ai avut o rana care nu s-a remis, cine a interpretat frotiurile, cum s-a recoltat lama samd.
Si noi am avut paciente care au trecut in decurs de cateva luni de la CII la cancer de col uterin. Nu era nici o surpriza galopanta, era interpretarea lamei.
Protocoalele se fac in urma analizarii statisticilor pe o perioada de ani de zile. Citatul Miannei este foarte explicit.

Mergi la inceput

Citat:

Frotiul nu este ceva invaziv, deci chiar nu vad nici o contraindicatie sa-l faci anual.

n-am zis ca e vreo contraindicatie, si niciun medic nu va refuza sa-l faca anual, la 6 luni sau lunar, daca asta doreste pacienta. insa statistic s-a demonstrat ca incidenta cancerului invaziv, supravietuirea si alti indicatori folositi in oncologie raman la fel, oricat s-ar adresa un pacient cu "lasa-ma" unui medic, si respectand acest protocol nimeni n-are pe nimeni pe constiinta.

Mergi la inceput