Cainii au mai omorat un copil

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Da' pe copilul din carucior, hamait de un maidanez fiindca l-am deranjat din leneveala intre tarabe, cum il protejez? M-am indepartat urgent, deh, teritoriu mic, numar de maidanezi per metru patrat mare...

XIO, eu iti inteleg dragostea fatza de animale. Am avut si am ingrijit si eu animale in casa, la bloc - caini, pisici, iepuri, pui de gaina.

INSA...

Daca ai vedea stransi laolalta TOTI maidanezii din Romania, te-ai ingrozi. Si de numarul lor real, si de starea deplorabila in care sunt destui dintre ei, si de realitatea situatiei - si anume, ca sunt mult prea multi.

Si ca nu-i poti obliga pe oameni sa-i ia acasa sau pe cei care iau acasa, sa ia acasa mai multi decat pot duce.

Un caine sterilizat si lasat pe strada nu inseamna ca nu mai latra clar a "mars de-aici, omule, e teritoriul meu", ca nu mai musca, ca nu mai umple aleile si parcurile de rahati (jale a fost cand s-a topit zapada).

Mie nu mi-a cules Daria rahati de caine de pe jos, albi, a crezut ca e creta?

Iar sterilizarea aia... macar de ar fi garantata in 100% din cazuri. Dar nu e.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Asa, facem cum spuneti voi, ii omoara pe toti. Ca sa ce?
Ca peste 3 luni sa se ajunga in acelasi stadiu?
E un lucru bun pt. psihopati, dar pt. problema pe care o discutam nu vad ce rezolvare ofera.

Conform logicii tale oricine omoara gandacii de bucatarie e un psihopat. Tot psihopati ar fi si cei care pun in priza pastile de tantari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Ma rog, ideea care este uitata mereu de cei pro-crime este ca ...

Eheheiii, nu mai e Maria_1 sa vada cine striga criminalii!
Ia zi XIO, cine-i mai criminal, cel ce curma viata unui embrion uman sau cel care eutanasiaza un caine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:

Asa, facem cum spuneti voi, ii omoara pe toti. Ca sa ce?
Ca peste 3 luni sa se ajunga in acelasi stadiu?
E un lucru bun pt. psihopati, dar pt. problema pe care o discutam nu vad ce rezolvare ofera.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Ofera disparitia unei amenintari pentru toti cetatenii. Nu toti aruncam animale in strada zilnic ca apoi sa ne plangem de calitatea vietii din orase. Sunt de acord cu reponsabilizarea detinatorilor de animale, sunt de acord ca animalele de companie sa fie sterilizate, iar daca proprietarul drept de monta sa plateasca extra si sa fie monitorizat cui si in ce conditii da puii, insa pana la toate astea PROBLEMA ramane ca pe strada poti fii sfasiat de haitele de maibanezi "nevinovati". Si daca o persoana adulta si in putere are posibilitatea sa se apere, batranii si copii nu au. Civilizarea populatiei nu trebuie sa se faca prin schilodirea sau omorarea concetatenilor.
Ce nu intelegeti voi este ca nu cerem starpirea lor prin orice mijloace. Vrem doar disparitia lor de pe strazi. Nu ne opunem sa fie luati in adaposturi, atata timp cat sunt luati in adoptie. Si cand vorbim de eutanasiere nu cerem sa li se de-a otrava sau sa fie omorati cu bata, ci in cazul in care nu avem alta solutie sa fie "adormiti". Nu suntem barbari, doar constienti ca nu e o idee buna (si nu e cu nimic mai uman) sa ii lasam sa se salbaticeasca pe strazi. Sa se sfasie intre ei pentru o bucata de mancare si sa ne sfasie pe noi ca le-am taiat calea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

As mai adauga la intrebarea capcaunului:sau ala care omoara sarmanul mielusel de paste, sarmanul puisori care stau inghesuiti in custi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:

Daca singura voastra solutie este eutanasia,

nu este (sau nu ar trebui sa fie) singura solutie, este ULTIMA solutie. in primul rand ar trebui cainii culesi de pe strada, dusi in centre de unde pot fi adoptati, spalati, eventual evaluati, iar dupa 1-2-3 luni cei care nu se adopta sunt eutanasiati. asa e in vest, asa e normal sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:

Si da, adoptia cainilor in alte tari merge extrem de bine, Doamne ajuta ca sunt si astfel de oameni.

eu nu cred ca la noi nu merge bine adoptia pt. ca suntem oameni rai. or mai fi si oameni haini la suflet cu animalele, dar din astia exista si in Occident, am vazut destule cazuri de cruzime neinchipuita la emisiunile de la Animal Planet (de ex. prin State).

cine iubeste cainii si a vrut/putut sa adopte unul, a facut-o deja.
insa ideea e ca nu ne putem compara cu Anglia, Germania etc, in special din punct de vedere al conditiilor.
majoritatea dintre noi stam la apartamente cutii de chibrituri care nu prea-ti permit sa tii un caine. eu din aceste considerente mi-am ales pisica.
putinii care stau la casa (in oras) au deja caine/caini. chiar daca ii tin mai mult de paza, totusi au adapostit unul.

in al treilea rand, cazurile cele mai dramatice sunt la tara. majoritatea taranilor au caine la casa, pe care ori il tin in lant, ori liber sa se inmulteasca, iar puii sunt ori inecati la nastere, ori ii lasa 1-2 luni cu cateaua si apoi ii abandoneaza (in general la oras, daca au posibilitatea de a-i transporta). sa vad eu cum ii responsabilizeaza pe astia vreo lege. ca decat sa-si sterilizeze cainii, mai degraba renunta la ei. si atunci sa vezi migratie de caini de la sat la oras.

si da, educatie la noi se face doar cu parul, cu amenzi, cu constrangeri, insa si asa tot va dura zeci de ani de zile pentru a se schimba ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Langa scoala fiica-mii e o haita mare. Chiar trebuie sa dispara de acolo. Nu inteleg cum poate cineva sa sustina ca e perfect ok sa ai o haita de vreo 12-15 caini langa scoala. Cei de la scoala cica au chemat hingherii de nenumarate ori. Uneori au venit, au ridicat o parte din caini si i-au adus inapoi a doua zi. Pai asta e solutie? Ma gandesc cu groaza ca va incepe fi-mea sa invete dupa-amiaza si iarna la 5-6 seara va trebui sa trecem prin haita de caini. Oricum ne-au atacat pe noi, parintii, cand ieseam de la o sedinta cu parintii iarna asta.
Mie personal mi se pare inadmisibil. Nu mi se pare ca exista discutie aici: e clar ca intai copiii si apoi animalele.
Si discutia nu este despre iubitorii de animale. Si noi iubim animalele, avem 2 pisici, iubim si catelul sora-mii, dar haita de maidanezi .... e altceva.
Daca erau 5 leoaice cu pui plus 2 lei adulti ... mai discutam despre "drepturile animalelor" sau daca au sau nu voie sa stea in fata scolii? Da, imi plac leii, dar nu normal ca mi-ar fi frica daca ar fi vreo 10 pe strada mea. Cam asa si cu cainii.
Pentru cei care vor sa ramana maidanezii pe strazi - pai de ce nu si maimute/ursi/tigri si alte animale? La urma-urmei sa avem macar speciile locale - vulpi, cerbi, ursi pe strazile Bucurestiului, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Langa scoala lui M.este o haita de vreo 20 de caini care au atacat un baietel de 7-8 ani,din senin,eram de fata.Deci copilul ala nu a provocat cu nimic cainii .Noroc cu o doamna ca a reactionat si a reusit sa-l scape,caci eu chiar am paralizat de frica.M.este in clasa 1,se duce singur la scoala,dar in dim.aceea a trebuit sa-l duca mama mea,ptr.ca mi-a fost frica de caini.Am sunat la primarie care m-au indrumat catre o asociatie(careia nu i-am retinut numele).Ce ar tebui sa mai fac?Haita aceea este acolo!Eu ca cetatean al acestei tari,cum trebuie sa reactionez?Nu vad iesire din situatia asta!Vreau solutii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am uitat sa zic - ONG-urile care apara drepturile animalelor - de ce nu apara si sobolanii? Tot 4 labute si un botic au si aia!
Daca sunt 15 sobolani langa scoala vine deratizarea si-i omoara. Si nu zice nimeni nimic, nici un ONG.
Asta mi se pare cu adevarat discriminare - sobolanii ii omoram si cainii nu. Care e criteriul oare, nu e o lege pentru toate animalele?

Mergi la inceput