Cainii au mai omorat un copil

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

e normal ca toata lumea sa vrea sa vada strazile curate si linistite, fara animale.
Dar sa vrei SA OMORI ACESTE ANIMALE.... indiferent de ce te mana sa doresti asta este.... as gasi multe expresii dar mai bine ma abtin, pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni.
Oricum, nu suntem deloc de fala cu gandirea asta!

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Alina, eu nu inteleg ultima fraza. Cine da vina pe cine? E normal sa se ia masuri, nu azi, ci ieri...cine nu e de acord?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

"In theory and practice
Starved and bruised horse eating at a veterinary clinic after rescue

There are many reasons why individuals abuse animals. Animal cruelty covers a wide range of actions (or lack of action). Learning about animal abuse has revealed patterns of behavior employed by abusers.[60]

Animal cruelty is often broken down into two main categories: active and passive, also referred to as commission and omission, respectively.

Passive cruelty is typified by cases of neglect, in which the cruelty is a lack of action rather than the action itself. Examples of neglect are starvation, dehydration, parasite infestations, allowing a collar to grow into an animal’s skin, inadequate shelter in extreme weather conditions, and failure to seek veterinary care when necessary.

In many cases of neglect in which an investigator believes that the cruelty occurred out of ignorance, the investigator may attempt to educate the pet owner, then revisit the situation. In more severe cases, exigent circumstances may require that the animal be removed for veterinary care.

Active cruelty implies malicious intent, as when a person has deliberately and intentionally caused harm to an animal, and is sometimes referred to as NAI (Non-Accidental Injury). Acts of intentional animal cruelty may be indicators of serious psychological problems.[61] There is an intrinsic link between battered pets and battered women and children. The likelihood that women's shelter personnel will encounter women and children who have been threatened by batterers using animal abuse as a weapon is high. This is because more families in America have pets than have children. Secondly, the majority of pet owners are themselves parents with children. Thirdly, 64.1% of households with children under age 6, and 74.8% of households with children over age 6, also have pets. Lastly, as many as 71% of pet-owning women seeking shelter at safe houses have reported that their partner had threatened and/or actually hurt or killed one or more of their pets; 32% of these women reported that one or more of their children had also hurt or killed pets. Battered women report that they are prevented from leaving their abusers because they fear what will happen to the animals in their absence. Animal abuse sometimes is used as a form of intimidation in domestic disputes.[62]
Medicine

Animal testing, Traditional medicine
Psychological disorders

One of the known warning signs of certain psychopathologies, including antisocial personality disorder, also known as psychopathic personality disorder, is a history of torturing pets and small animals, a behavior known as zoosadism. According to the New York Times, "[t]he FBI has found that a history of cruelty to animals is one of the traits that regularly appears in its computer records of serial rapists and murderers, and the standard diagnostic and treatment manual for psychiatric and emotional disorders lists cruelty to animals a diagnostic criterion for conduct disorders.[63] "A survey of psychiatric patients who had repeatedly tortured dogs and cats found all of them had high levels of aggression toward people as well, including one patient who had murdered a young boy."[63] Robert K. Ressler, an agent with the Federal Bureau of Investigation's behavioral sciences unit, studied serial killers and noted,"Murderers like this (Jeffrey Dahmer) very often start out by killing and torturing animals as kids."[64]

Cruelty to animals is one of the three components of the Macdonald triad, indicators of violent antisocial behavior in children and adolescents. According to the studies used to form this model, cruelty to animals is a common (but not universal) behavior in children and adolescents who grow up to become serial killers and other violent criminals.

It has also been found that children who are cruel to animals have often witnessed or been victims of abuse themselves.[65] In two separate studies cited by the Humane Society of the United States roughly one-third of families suffering from domestic abuse indicated that at least one child had hurt or killed a pet."

Wikipedia, ca e p intelesul tuturor.

A alinta, zi-mi care e diferenta dintre cei care spun ca oamenii sunt rezervorul acestei probleme, deci dau vina pe stapanii idioti, si tu care dai vina pe caini.
ba culmea, ce spun eu este logic, ce spui tu este ilogic.
Animalele au instinctul de supravietuire si de perpetuare a speciei. instinct pe care nu il vei aboli omorandu-le stramosii. Chiar daca dispar cainii fara stapan, aia cu stapan care nu sunt sterilizati tot se vor imperechea si vor da nastere la alti caini. Presupun ca nu esti atat de naiva incat sa crezi ca stapanii care se trezesc cu 3-5-12 pui de catel ii ingrijesc si le ofera un adapost, nu?
Ii lasa pe strada unde cativa vor supravietui, se vor inmulti, vor da nastere la alti pui si tot asa.
Acum zi-mi si tu, care crezi ca e solutia logica? sa continui sa omori cainii sau sa obligi stapanii sa ii sterilizeze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Alina, eu nu inteleg ultima fraza. Cine da vina pe cine? E normal sa se ia masuri, nu azi, ci ieri...cine nu e de acord?

fetele de aici care vor sa moara toti cainii de pe strada acum, ca peste cateva luni sa se tina altii dupa fundul lor pe strazi.
Ca e greu sa aduni 1 cu 1.

Va dau un exemplu cu copii, poate intelegeti:
am povestit de o femeie care era la a 11-a nastere, cu copiii prin orfelinate, ca nu isi permitea sa ii creasca. care credeti ca e solutia optima in acel caz? femeia sa nasca in continuare copii si altii sa le gaseasca familii adoptive sau loc prin orfelinate, sau femeia sa foloseasca un prezervativ sau sa isi lege trompele?
Sunt de vina copiii sau femeia pt. situatia respectiva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

XIO, total offtopic ce citezi tu mai sus.
Ce treaba au afectiunile psihice ale unor nebuni care gasesc placere in a tortura animale cu ceea ce se dezbate aici, pericolul pe care-l reprezinta cainii ce se plimba in voie prin orase si sate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

ultima mea fraza se referea la faptul ca toti dam vina pe altcineva. intotdeauna altcineva e vinovat de ce se intampla in jurul nostru.
ca e presedintele, primarul, politistul , medicul , vecinul, soacra, timpurile, vremurile, vanturile.... intotdeauna este altcineva de vina.

adica basescu a omorat 80%,( de ce nu 100%?) din caini si "prostul" de el nu s-a gandit sa sterilizeze toate animalele existente. m-am facut mai clara acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

fetele de aici care vor sa moara toti cainii de pe strada acum, ca peste cateva luni sa se tina altii dupa fundul lor pe strazi.
Ca e greu sa aduni 1 cu 1.

am povestit de o femeie care era la a 11-a nastere, cu copiii prin orfelinate, ca nu isi permitea sa ii creasca. care credeti ca e solutia optima in acel caz? femeia sa nasca in continuare copii si altii sa le gaseasca familii adoptive sau loc prin orfelinate, sau femeia sa foloseasca un prezervativ sau sa isi lege trompele?

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

am impresia ca discuti cu atitudinea celui care le stie pe toate si iti prezinti ideile cu aroganta fata de cei care nu iti impartasesc ideile iar logica ta nu prea e....logica.
ce legatura are siguranta omului pe strada cu trompele unei femei ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

Citat:
citat din mesajul lui XIO

ce legatura are siguranta omului pe strada cu trompele unei femei ?

Xio, iti bati gura de pomana...din pacate :(.
Unii "nu vrea" sa inteleaga si gata!

Ca sa nu fiu offtopic...
eu zic ca sunt de vina strabunii care au domesticit cainele din lup. Mama ei de treba, trebuiau sa se gandeasca ca ii aduc in lumea oamenilor unde animalele nu au ce cauta. Nu, nu, ce a caute domle aici ... in jungla cu ele! Si care nu vor...sa fie macelariti!

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

CRYSSAaa, hai s-o lasam mai moale, vrei?

Uite, o sa fac o incercare si o sa comunic aici rezultatul. Poate o sa fie pozitiv, cine stie?

Maine o sa sun la Primaria Braila si o sa le comunic situatia cu cainii din piata. Uite ca n-am chef sa nu pot trece cu copilul printre tarabe, indiferent daca acei caini latra/nu latra, musca/nu musca. Pur si simplu mie mi se pare normal ca eu sa pot ajunge la ce taraba vreau pe drumul cel mai scurt, nu ocolind, ca sa nu-i deranjez pe domniile sale cei 20 de caini.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Eu inteleg analogia lui Xio, chiar daca e destul de deplasata. Ce inteleg eu este ca Xio incearca sa evidentieze importanta cauzei si a efectului produs de cauza.

Alina, eu zic ca o tara civilizata in situatia de fata ar recupera toti cainii de pe strazi, le-ar da adapost, i-ar steriliza pe toti, ar fi chip-uiti si ar incepe procedura de plasare la proprietari. Numai ca mi-e mie frica ca Romania nu intra in aceasta categorie si ca nu exista bani suficienti si know-how. Si eu ma intreb de ce nu sunt bani si de ce nu se aloca know-how de acolo de unde exista?

Nu stiu ce a facut Basescu, dar in cazul in care se rezolva problema doar in parte de 80% e normal ca cei 20% sa fie sursa problemelor in viitor. Si s-ar putea, sa fie si aceasta metoda o strategie politica, nu stiu. In ziua de azi, orice e posibil....

Daca intr-o tara oamenii se mobilizeaza numai daca sefu' spune atunci e normal sa se dea vina pe sefu. Imi imaginez ca in America unde 'self-empowerment' atinge cote maxime, acest lucru e de neimaginat. Acolo oamenii se mobilizeaza de placere, nu de gura sefului. Nu cred ca se poate compara Ro cu SUA. Adica in Ro ar trebui sa am pistolul la mine daca nu vreau sa fiu atacata de caini si sa nu dau vina pe politica, pe sefu s.a.m.d. Asa imi rezolv problema cu cainii care ma ataca, in Romania. Nu se poate face nimic, niciunde in intiativa proprie, este nevoie de efortul unui grup de oameni, printre care si a institutiilor de stat care sa aloce mijloacele necesare. Si DA; cainii trebuie sa dispara de pe strazi acum, ieri, nu in curand.

Mergi la inceput