Alte tari, alte experiente...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

iar ai lipsit de la ora de geografie:)

Iar? Nu tin minte sa fi mai discutat in trecut. Sau era o forma de mini-mana-in-sold?

Depinde cat de in vest mergem. Reformulez: coasta de vest are un risc ridicat de megaseisme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Edip versus rall. Dupa cum se vede in imagini, rall arunca cu foarte multe rosii, si mini si mega, dar Edip scapa nevatamat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

e risc de megacutremure...dar nu e chiar asa de mare. eu din 97 am prins cred ca doar 2 cutremure si alea asa mici ca nici nu m-au trezit din somn.

eu cred ca e mai rau e in zonele cu tornade...sute de tornade pe an...decat aici.

imi place coasta de vest si nu m-as mai muta niciodata de aici.

clima e super, e cald si frumos tot timpul anului(exceptie Oregon care e mai in nord si ploua mult), cladiri noi, orasele sunt mai raspindite, ai ce face tot timpul anului, lumea prietenoasa. ai si ocean si munte la numai cateva ore, dealuri, riuri...tot ce vrei... pe ales.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Daca totusi ar fi sa trebuiasca sa aleg, ar fi Thailanda.

Sa locuiesti in Tailanda (sa ai job, casa, masa, purcel, samd ca in Suedia) sau sa fii turistul etern pe vreo plaja in Phuket?
In prima ipostaza doar sa fii expat cu salariu consistent ca sa-ti permiti o zona rezidentiala mai acatarii in Bangkok, altminteri tot ceea ce intelegem noi prin notiunea de confort, se duce pe apa sambetei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Daca totusi ar fi sa trebuiasca sa aleg, ar fi Thailanda.

Sa locuiesti in Tailanda (sa ai job, casa, masa, purcel, samd ca in Suedia) sau sa fii turistul etern pe vreo plaja in Phuket?
In prima ipostaza doar sa fii expat cu salariu consistent ca sa-ti permiti o zona rezidentiala mai acatarii in Bangkok, altminteri tot ceea ce intelegem noi prin notiunea de confort, se duce pe apa sambetei...

Cred ca as vrea asa cum fac multi suedezi: iarna europeana, 6 luni, locuiesc in Thailanda, au case in zone rezidentiale acolo, noi am stat asa ca turisti, intr-o casa inchiriata la marginea unui sat, doua saptamani. Castigurile le au de aici din Suedia. Viata in Thailanda e foarte ieftina...cu banii de aici pe o luna, traiesti si trei luni acolo. E posibil numai cu un job pe care il poti avea la distanta sau de la care iti poti lua concediu fara plata. In cazul nostru ar fi sa lucram in spitale, nu stiu insa daca sunt recunoscute diplomele. Nu am aprofundat problema, e doar un gand. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

e risc de megacutremure...dar nu e chiar asa de mare. eu din 97 am prins cred ca doar 2 cutremure si alea asa mici ca nici nu m-au trezit din somn.

eu cred ca e mai rau e in zonele cu tornade...sute de tornade pe an...decat aici.

imi place coasta de vest si nu m-as mai muta niciodata de aici.

clima e super, e cald si frumos tot timpul anului(exceptie Oregon care e mai in nord si ploua mult), cladiri noi, orasele sunt mai raspindite, ai ce face tot timpul anului, lumea prietenoasa. ai si ocean si munte la numai cateva ore, dealuri, riuri...tot ce vrei... pe ales.

michelle

Pai daca Oregon e ploios atunci in Washington au uitat robinetul deschis . De cald nici nu poate fi vorba, piscinele sunt in majoritate afara, si se deschid doar din Mai incolo si eu una as fi zis ca-s de decor daca nu as fi vazut o mana de draci la balaceala prin ele. Au ceva grosime la piele astia pe aici ca maximele sunt undeva pe la 25 de grade. Cand ajung la 25 de grade, se vaita de parca e canicula de 40 de grade din Romania .

Nu stiu cum e Calfornia, dar aici toamna pana primavara sunt mohorate rau. Ce e de apreciat sunt muntii, padurile, peisajele, aerul curat (mai multa umiditate mai putin praf).

Plusuri la tara asta: gradul de civilizatie al persoanelor, in general au inteles ca uneori ne este mai bine individual, atunci cand incercam sa ridicam nivelul comunitatii in care traim, decat daca ne-am limita la a ne fii bine personal si atat.
Minusuri: imi lipsesc parintii si fratii, imi lipsesc sarbatorile in stilul romanesc si nu ma simt acasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Inca un topic ce va sfarsi prin paruirea romanilor aflati inca in Romania si a celor care locuiesc in alte tari. Indiferent de motivele pentru care dorim sa locuim unde locuim in prezent sau unde am dori sa locuim se va gasi cineva sa ne spuna ca ar trebui sa schimbam firma unde ne facem ochelarii(dupa preferinta lor roz ca altfel nu-si inchipuie cum putem iubi si accepta ca "acasa" alta tara decat Romania).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:
citat din mesajul lui Edip

iar ai lipsit de la ora de geografie:)

Iar? Nu tin minte sa fi mai discutat in trecut. Sau era o forma de mini-mana-in-sold?

Depinde cat de in vest mergem. Reformulez: coasta de vest are un risc ridicat de megaseisme.

am zis la mai la vest nu pe coasta de vest.

capcaunule, ma feresc eu de rosii dar nu se stie niciodata:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Ok atunci, acceptam ca "mai la vest" nu inseamna cel mai la vest si avem amandoi dreptate. Zona Vancouver are risc de megaseisme dar nu e "putin mai la vest" ci la vest vest.

Ce interesant ar fi fost daca discutia noastra incepea asa si nu cu bully-sme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pe mine m-ar interesa cit de la vest fata de vest sta Edip si cum e acolo? In primul rind, cit are muntele mai munte...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput