Ma simt jignita

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu stiu ca iar n-o sa fiu pe placul multorainsa eu zic ca de fapt...unii romanii(turisti) nu se simt jignitzi de articolul asta!

De ce si cum,stie fiecare si garantez ca in vara iar nu vei avea unde sa arunci un ac pe litoral!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

In Romania cauti si cauti si nu gasesti (nicio sageata spre obiective turistice) si cauti programul si pana la urma il gasesti dar cand ajungi acolo e inchis...

Sau, in cazul meu in combinatie cu cetatea dacica de la Tilisca (http://ro.wikipedia.org/wiki/Tili%C8%99ca,_Sibiu), cand in sfarsit o gasesti fara indicatoare si fara ca nimeni din sat sa stie de existenta ei, ajungi sus si te ataca cainii ciobanesti lasati liberi si nu e fix nici un om acolo. Na, daca mi-a trebuit mie cetate dacica

Sorana si Monica (28.09.2002)

Sorana, noua ne-a spus gazda de la Tilisca de cetate si ne-a spus ca e departe. Asa ca nu ne-am dus ca eram cu cel mijlociu si avea doar 3 ani.
Si de cetate card ca ar fi trebuit sa-ti spuna la primarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

http://www.tripadvisor.ca/Hotels-g295396-Constanta-Hotels.html

Intrati pe linkul de mai sus si gasiti reviews de la turisti, oriunde in lume. Si apoi hotarati daca se merita sau nu. Noi dupa aceste reviews am ales hotel pe unde am fost.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui MoniqueSta

Fetelor, ce sa zic? Sotul meu (american) era indragostit de Romania. Am fost o singura data impreuna, inainte de a ni se naste scumpetea. In general a fost frumos, cu unele umbre tot asa, datorate serviciilor mediocre, cu care el nici nu e obisnuit, nici nu le intelege.

Sa zici ca daca vrei calitate, atunci esti "pretentios", mi se pare o aberatie unidirectionala, ca sa zic asa. Pentru ca si "ei", care ofera serviciile au "pretentia" la bani, nu? Atunci sa le zicem "mai pretentiosilor, de ce vreti bani?"

Nu s-au intamplat lucruri grave cand am fost in vacanta, doar asa, un capuccino rece, uitatul de dat restul de bani, ignorati de personalul de servire...

Odata am rezervat prin telefon un apartament intr-o pensiune, cu mentiunea expresa pe care il dorim (mai fusesem acolo). Era disponibil, nicio problema, ajungem a doua zi dimineata. Cand ajungem...era ocupat apartamentul! Justificarea: "Ne-au venit niste turisti si nu aveam unde sa ii cazam...dar s-a eliberat alt apartament". Sotul meu a ramas traznit! Eu nu pricepe logica asta si gata!

monique hai sa fim seriosi nici in US nu merge cu rezervarea verbala fara card de credit. daca vrei sa rezervi ceva dai si nr de la card, in caz de neprezentare iti opreste banii de pe card. tb lucrat un pic si in romania la genul asta de organizare. adica rezervi ceva la telefon dar daca nu apari- cel m bine e ca-n US. le dai nr de la credit card.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Si tot daca suntem seriosi si judecam, litoralul strain este mai ieftin decit cel RO doar pt cei care oricum isi permit sa "se dea in barci" ori aici, ori acolo.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

"Daca ma dau in barci" in alta parte decit Romania,primesc exact pentru ce ma dau in barci:servicii de calitate!

Atita timp cit pe litoralul romanesc,sunt nevoita sa astept o ora poate sa se elibereze o masa,sa astept minute bune sa vina ospatarul,sa astet minute bune sa mi se aduca un pahar ,sa mi se ia meniul de pe masa(desi eu nu comandasem)ca vezi doamne-s niste italieni la masa alaturata...nu inseamna aceleasi barci ca in alte partzi!

Vorbim de barci diferite!La aceleasi sau poate chiar la pretzuri mai mari!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Si tot daca suntem seriosi si judecam, litoralul strain este mai ieftin decit cel RO doar pt cei care oricum isi permit sa "se dea in barci" ori aici, ori acolo.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

"Daca ma dau in barci" in alta parte decit Romania,primesc exact pentru ce ma dau in barci:servicii de calitate!

Atita timp cit pe litoralul romanesc,sunt nevoita sa astept o ora poate sa se elibereze o masa,sa astept minute bune sa vina ospatarul,sa astet minute bune sa mi se aduca un pahar ,sa mi se ia meniul de pe masa(desi eu nu comandasem)ca vezi doamne-s niste italieni la masa alaturata...nu inseamna aceleasi barci ca in alte partzi!

Vorbim de barci diferite!La aceleasi sau poate chiar la pretzuri mai mari!

Dana

Exact! Du-te nu mai departe si nu mai de 'fitze' decat Cuba. (care chiar nu-i de fitze deloc). Asa comunisti si saraci cum sunt, stiu sa faca turism. Camerele sunt curatate zilnic! Ai prosoape curate zilnic, iti dau prosoapele lor sa te duci la plaja, ai bufet de 3 ori/zi, plus 2-3 restaurante a-la-carte in fiecare resort, plus restaurant langa plaja (gratar), plus la bar-terasa poti comanda oricand un sandwich, un burger, un hot-dog. In romania am fost pe litoral acum 6 ani, ne-a schimbat prosopul dupa ce nepoata-mea a varsat cola pe jos si sora-mea a sters cu prosopul de baie tocmai ca sa ni-l schimbe! A rugat-o sora-mea pe femeia de servici 3 zile la rand sa ne schimbe prosoapele si nu a vrut, ca cica nu se schimba decat intre clienti (adica, ai aceleasi prosoape o saptamana intrega. Bleah!) sau daca sunt murdare. Plus ca la 3 adulti si un copil ne-a dat 3 prosoape... In Cuba, la 2 adulti si un copil am avut zilnic 4 prosoape mari de baie, 2 de maini si 4 mici de fata. Si prosoapele de plaja le iei de pe plaja. Deci, turismul in cuba comunista.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Vroiam sa mai spun si ca se curata plaja in fiecare dimineata; am avut de fiecare data camera cu vedere la ocean si ii vedeam pe angajati curatand plaja dimineata, de cum apunea soarele. Plus ca in timpul zilei se plimba pe plaja si se apleaca si mai ridica cate o hartie zburata de vant, nu trec pe langa ea in ideea ca 'lasa ca o ia altul'.
Ziceam de mancare mai devreme. Totul e inclus in pret, mancare/bautura, nu te costa un cent in plus nici un sandwich, nici restaurantele a la carte nici bauturile, nici nimic. Poti sa te duci si sa nu cheltui un cent in plus fata de ce ai platit deja. In Ro platesti hotelul si inca o data pe atat sa mananci si sa mai bei o bere, un suc, o apa...

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Spunea cineva ca turistii ar trebui sa "pedepseasca" hotelierii si pe ceilalti prestatori de servicii turistice. Problema principala e, dupa parerea mea, ca trei sferturi dintre romani nu stiu ce inseamna turismul. Nu stiu ce sa ceara, nu stiu ce ar trebui sa primeasca, nu au la ce sa sa se raporteze atata timp cat multi nu-si permit sa iasa din tara. Mi se pare ca nivelul de trai e in scadere, iar pt multi saptamana aia la Eforie e cel mai asteptat moment al anului. Distractie inseamna o bere si un porumb fiert (resturile lasate pe plaja), eventual o plimabare pe faleza si 2 minute la masinute.
La astea se adauga reminiscentele din vremea comunismului, turismul vazut tot ca atunci si mai ales..nesimtirea aproape generalizata. Hotelierii sunt asa cum sunt si turistii. Sau mai bine zis, cea mai mare parte a lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui mathilda

Citat:
citat din mesajul lui MoniqueSta
Odata am rezervat prin telefon un apartament intr-o pensiune, cu mentiunea expresa pe care il dorim (mai fusesem acolo). Era disponibil, nicio problema, ajungem a doua zi dimineata. Cand ajungem...era ocupat apartamentul! Justificarea: "Ne-au venit niste turisti si nu aveam unde sa ii cazam...dar s-a eliberat alt apartament". Sotul meu a ramas traznit! Eu nu pricepe logica asta si gata!

monique hai sa fim seriosi nici in US nu merge cu rezervarea verbala fara card de credit. daca vrei sa rezervi ceva dai si nr de la card, in caz de neprezentare iti opreste banii de pe card. tb lucrat un pic si in romania la genul asta de organizare. adica rezervi ceva la telefon dar daca nu apari- cel m bine e ca-n US. le dai nr de la credit card.

Glumesti probabil, nu? In toata lumea civilizata e diferit. Noi am rezervat de Pasti hotel in Barcelona. Putem anula pana cu trei zile inainte si nu am dat vreun numar de card.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Mi-am mai amintit ceva. Unul dintre acele nimicuri care te supara pe moment, dupa cateva minute ai uitat, se intampla din nou si din nou te enervezi. Apoi ajungi acasa dupa concediu si ai si uitat amanuntul.

Dar apoi te duci in Spania si concediul acolo, fara aceste mici incidente, ti se pare altfel, intr-un fel te si miri ca nu apar incidentele.

Da, Lo-li-ta, inainte de a face un concediu in alta parte nici nu-ti dai seama la ce ar trebui sa te astepti, cum ar trebui sa fie lucrurile de fapt, ce incidente ar trebui sa lipseasca.

Incidentul despre care vorbesc se numeste...INGHETATA. Nu mi s-a intamplat numai in concediu, mi s-a intamplat si in parc, in Bucuresti, se intampla de multe ori in Romania si nu mi s-a intamplat niciodata in alta tara. Este vorba despre inghetata care nu este la o temperatura suficient de joasa. Mi s-a intamplat de cateva ori sa fie flescaita, atunci m-am certat, am dat-o inapoi, eventual, daca nu au vrut sa mi-o primeasca inapoi am amenintat cu protectia consumatorului. Dar de multe, foarte multe ori mi s-a intamplat sa fie "asa si asa", sa nu apuc sa o termin din cauza ca s-a topit. De si mai multe ori mi s-a intamplat ca eu sa termin de mancat inghetata dar nu si copiii, sa curga pe ei, sa cada ciocolata care o acopera (urmeaza plansul si mai pierdem un pic de timp in care inghetata incepe sa curga pe tricou, pe pantaloni, pe sandale). Chiar anul trecut am cumparat de la un magazin de langa casa, de unde cumpar des. Era moale si le-am atras frumos atentia ca vitrina frigorifica nu raceste destul. Mi-au dat o explicatie aiurea (nici nu o mai stiu), nu au schimbat nimic, nu am mai cumparat inghetata de la ei, dar tot nu cred ca au inteles.

Am cumparat inghetata peste tot unde am fost, niciodata nu mi s-a intamplat in alta tara sa nu fie inghetata suficient de...inghetata. Sigur ca a mai curs pe copii, dar dupa mult, mult timp. In Spania era o inghetata, un plic cum e cel pentru inghetata pe bat dar in el erau cinci inghetate pe bat, micute, de culori diferite. M-am gandit ca e bine daca apuca cel mic sa manance macar doua. Dar a apucat sa le manance pe toate si ultima era, aparent, la fel de inghetata ca si prima.

Presupun ca este o mica economie de curent daca vitrina frigorifica pastreaza o temperatura un pic mai ridicata decat cea normala pentru inghetata. Si romanul e nepretentios, lasa, cumpara si asa. (Ba chiar daca ii cade copilului inghetata pe jos, mai cumpara una.)

Daca as merge anul asta sau anul viitor la mare in Romania stiu ca as suporta toate nimicurile aste mult mai greu decat in 2005. Fiindca stiu ce este normal, stiu ca toate nimicurile care te enerveaza pe moment nu trebuie neaparat sa existe.

Mi s-a intamplat sa cumpar inghetata moale de undeva si apoi, dupa un timp, sa cumpar din nou, din acelasi loc, tot inghetata moale. Si mi-a parut rau ca nu am tinut minte ca nu trebuie sa mai cumpar inghetata de acolo. Sunt lucruri mici, cu care iti incarci memoria si care iti dau o stare neplacuta. Te simti altfel in concediu in Spania fata de Romania.

Mergi la inceput