Calendarul gradinarului vesel (24)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tala, cineraria am in jardiniera in casa. Zici ca nu-i usor afara pentru ea? Eventual s-o mut toamna inapoi in ghiveci cum fac cu regina noptii. Urechi de iepuras am o tufa marisoara, ma gandeam s-o divizez si s-o impart in strat, iti dau si tie
Eu tot nu gradinaresc, m-a "intors boala" cum se spune, gripa cred c-a fost si am ramas c-o tuse groaznica, parc-ar fi tuse magareasca, asa de rea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Olympia, sanatate, fa-te bine si treci la treaba in gradina !
Simona, la fel e si la mine cu lalelele, in afara de cele din anii precedenti am pus in toamna vreo 170 de bulbi, unde-or fi nu stiu, au crescut cam 40 de plante si-alea cam speriate de bombe.
Azi am zapacit rasadurile, le-am mutat, am mai pus seminte, sunt multumita de cum au crescut, acum au venit baietii cu legumele lor si imi cer sa le fac loc pe pervaz, deh, concurenta...Ala mic a pus ieri seminte de telina, salata, patrunjel si busuioc si se tot uita sa vada daca au crescut
Am scapat de pisica care-mi transformase gradina in wc!! Va spun si voua cum, e bine de stiut, am presarat peste tot zat de cafea si usturoi zdrobit, a facut o fata biata pisica cand a intrat in gradina de m-a busit rasul. Ea a facut stanga-mprejur si dusa a fost, acum ocoleste locul si eu sunt fericita ca am scos plasa pe care o pusesem pe alocuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Carmi eu toata iarna am aruncat zatul de cafea in curte... nu am sesizat insa daca pisica (mea sau a lu vecina ) mai zgarma... Mi-ai dat tema de urmarit Daca o fi avand zatul rezultat, nu ma insir la usturoi... daca vad ca zgarma ma mai gandesc daca "parfumez" gradina Odata crescut gazonul oare mai zgarma pisica?

Oare usturoiul pisat in pamant nu merge si pentru coropisnita si alti daunatori din sol?

La restul intrebarilor mele nu a raspuns nimeni ?

Cineraria seamana cu primula... e aceeasi planta? Creste mare? e atarnatoare?

Puteti sa-mi spuneti daca lalelele au nevoie de mult soare? Am unele pe langa casa, care nu stiu cat soare primesc... unele au crescut binisor, altele abia scot nasul din pamant... oare sa nu prospere si infloreasca acolo? Sa ma gandesc la alte plante pentru zona umbrita de cladire? Adevarul este ca deocamdata la nici-una nu vad bobocel, indiferent cat soare primeste.

Aseara am insamantat cele 2 tipuri de rosii si unul de castravete intr-un ghiveci mare, l-am scos afara si peste noapte l-am acoperit. Dimineata am luat capacul sa incalzeasca soarele pamantul ala. Acuma cu mararul si patrunjelul stiu cum sa procedez (il pun direct in gradina), dar cu semintele de salata cum procedez? Le arunc direct in gradina si le tin seara acoperite sau le pun tot la ghiveci si le transplantez cand s-o mai incalzi?

Olympia pentru tuse urata recomand granulele homeopate de Belladona. Poti sa mai intrebi la farmacie si de alte optiuni pe care eu nu le stiu. Asta am folosit si noi si alti adulti cu succes !

Ce soare e azi afara... daca ar fi si cald macar cat e la mine in birou ar prospera si florile mele.

O zi buna, fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Multam pt urarile de bine, trebuie sa-mi treaca! Am luat atatea ca deja am obosit, pa pt tuse seaca, ba pt tuse productiva, ca dadeam dintr-una-ntralta, dar toata povestea e in gat, nu simt nimic aiurea in piept. Deci nu poate fi grav.
Cu cineraria acum. Eu ziceam cineraria la asa ceva : http://it.wikipedia.org/wiki/File:Senecio_cineraria_1.jpg nu la cele ce seamana cu primulele. Vad ca pe net se gasesc ambele, cum e corect nu m-am lamurit ca dupa aspect nu par inrudite. De-aia si faceam asocierea cu urechile iepurasului (Stachys byzantina), ca au frunze argintii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olympia suc de ridiche neagra iti recomand si eu :)
Eu am avut cineraria cu flori albastru electric (era si parfumata) adica asta, insa stiu ca si ce ai tu tot asa se numeste si asta e sigur specie rezistenta pt ca se foloseste mai ales in parcuri cu succes. Multu pt urechiuse
Gabi cu placere, sper sa-ti creasca mari si frumoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor este clar se ia raceala de pe net!
Dupa ce m-am dat mare ca dupa o cura cu miere si catina in toamna nu s-a prins niciun virusel de mine, iata ca acum m-a lovit ca si pe voi.
Mi-a trecut cu vit. C si nurofen in 3 zile dar am ramas cu o tuse urata.
P.S.Georgipuia Belladona este f. buna atunci cand ai nevoie de ea dar nu este la fel de buna pt. toata lumea, iata cum ajunge sa fie criticata Homeopatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Upss... eu am recomandat-o strict ca parere personala, ea nu e obligata sa ia fara a cere opinia unui homeopat. Nici nu am criticat homeopatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgipuia

Carmi eu toata iarna am aruncat zatul de cafea in curte... nu am sesizat insa daca pisica (mea sau a lu vecina ) mai zgarma... Mi-ai dat tema de urmarit Daca o fi avand zatul rezultat, nu ma insir la usturoi... daca vad ca zgarma ma mai gandesc daca "parfumez" gradina Odata crescut gazonul oare mai zgarma pisica?

Oare usturoiul pisat in pamant nu merge si pentru coropisnita si alti daunatori din sol?

La restul intrebarilor mele nu a raspuns nimeni ?

Cineraria seamana cu primula... e aceeasi planta? Creste mare? e atarnatoare?

Puteti sa-mi spuneti daca lalelele au nevoie de mult soare? Am unele pe langa casa, care nu stiu cat soare primesc... unele au crescut binisor, altele abia scot nasul din pamant... oare sa nu prospere si infloreasca acolo? Sa ma gandesc la alte plante pentru zona umbrita de cladire? Adevarul este ca deocamdata la nici-una nu vad bobocel, indiferent cat soare primeste.

Aseara am insamantat cele 2 tipuri de rosii si unul de castravete intr-un ghiveci mare, l-am scos afara si peste noapte l-am acoperit. Dimineata am luat capacul sa incalzeasca soarele pamantul ala. Acuma cu mararul si patrunjelul stiu cum sa procedez (il pun direct in gradina), dar cu semintele de salata cum procedez? Le arunc direct in gradina si le tin seara acoperite sau le pun tot la ghiveci si le transplantez cand s-o mai incalzi?

Olympia pentru tuse urata recomand granulele homeopate de Belladona. Poti sa mai intrebi la farmacie si de alte optiuni pe care eu nu le stiu. Asta am folosit si noi si alti adulti cu succes !

Ce soare e azi afara... daca ar fi si cald macar cat e la mine in birou ar prospera si florile mele.

O zi buna, fetelor!

Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007)

"Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momentele care iti taie rasuflarea."

Georgi, cand creste gazonul nu mai ai treaba cu pisicile, la mine vin unde nu am gazon. Eu am lalele si la soare, si la umbra, clar ca alea care stau in soare infloresc mai repede, dar si alea care stau in umbra infloresc pana la urma. Eu la umbra tin de obicei fuchsia, impatiens (sau sporul casei parca se mai numeste), astora nu le place soarele direct si petunii pitice, le merge bine la umbra si lor.

Azi mi-am luat bulbi de gladiole albastre, cam stranie culoarea dar vreau sa le ´imprietenesc´ cu unele albe si cam sterse, poate ca impreuna or sa arate bine. Mi-am mai luat si trei dalii gigante portocalii.
Mi-au inflorit 4 lalele alb cu rosu si 3 narcise, cam slaba productia anul asta...si iar vine inghetul, duminica e Pastele aici si se pare ca or sa fie -4 grade, vroiam sa plecam pe undeva, dar pe frigul asta (basca ploi fara de sfarsit) nu plec nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

astazi am fost doar scurt pe afara ca a plouat ieri noapte, m-a scutit de udat, ieri am stat pe baricade pana a innoptat, m-am luptat cu pamantul, am pus niste seminte primite in dar, habar n-am ce-s! si am mutat o multime de fragi
spor la treaba!

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Sanatate la bolnavioare. Aveti grija de voi !

La mine eveniment mare [emoticon cu umbrela] : ploua de dimineata. A fost uscat toata toamna si toata iarna, afara de luna februarie cind a nins si a fost ger. Asa uscat a fost si anul trecut si iarba ramasese mica.

Mergi la inceput