Gravidute cu tromobofilie -cap 16-
Raspunsuri - Pagina 11
amary09 spune:
Balanta, sunt zic eu binisor, numar zilele si ma dor oasele de atat stat, dar cred ca stii cum e.... Va citesc mereu din umbra...Mi-am facut analizele si ma minunez ca proasta, or eu sunt vreo ciudatenie, or astia nu fac analizele cum trebuie. Mi-au iesit ceva probleme la TTGO (doar la 1 ora glicemia mai mare), in rest in limite, ma asteptam sa bubuie la cate dulciuri bag, astept sa vad ca zice dr. Cel mai interesant lucru este ca .... mi-a disparut streptococul B (), mentionez ca nu am luat tratament...culmea, acelasi laborator. Probabil va trebui sa repet (imi place cand umbla cineva pe acolo cu obiecte din metal de nu mai pot). Tu? Cum rezisti? N-ai intepenit de oase?
toate fetele, mai ales pe cele care mai au asa putin pana or sa-si vada puisorii....Tinem pumnii...
Amary 27+ de +
Smaddy spune:
Fetelor va pup... Am o fetita de 3300 kg si 50 cm, suntem fericiti, joi venim acasa si va dau amanunte despre cum a decurs operatia, cert este ca suntem ok si va recomand sa nasteti la Sanador... Servicii de nota 10.
dara76 spune:
Felicitari, Smaddy si multa sanatate si de-acum incolo! Refacere rapida!
37+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
balanta_tm spune:
amary, eu am intepenit de tot in pat . de cateva zile am un nou stres: bebele de jos, de langa col, are placenta anterior inserata si de aceea ii percep miscrile ca pe ceva infundat. ei, uneori il simt asa, ca ma loveste de parca vrea sa iasa si atunci simt ca innebunesc - ma apuca frica, panica, etc. aseara mi-am pus o perna sub fund iar picioarele le-am pus pe perna de gravide, ca sa fie bazinul mai sus. in jumate de ora eram efectiv amortita pe stanga, dar nu il mai simteam pe bebe asa jos. o sa mai incerc si azi figura, desi e tare greu de stat asa.
eu iau antibiotic - receala mea de acum cateva sapt a recidivat si de ieri am trecut pe pastile serioase, ca sa nu mai tusesc. iau si probiotice, ca dr a zis sa evitam o candida, avand in vedere ca iau utro la greu si n-am avea cum sa punem ovule de candida decat daca as trece iar pe prg inj cateva zile .
te-ai hotarat ce carut iei? vrei cu landou? unii zic ca vara e prea cald pt landou si e preferabil sa se ia un carut al carui scaun se rabateaza la 180 grade, ca sa fie bun si la 0-6 luni. cand ai dpn-ul? vrei sa nasti la stat? celule stem recoltezi? dexa cand incepe sa iti faca oare? iote ce de intrebari ti-am pus
ciudat rez tau la toleranta la glucoza, dar si la streptococ. o fi fost o greseala de lab, fie la primul, fie la al doile rez de streptococ. mda, sa iti recolteze din col, e cu adevarat o placere .
smaddy, felicitari pt bebe
suzieq spune:
Smaddy, felicitari pentru bubulina sa creasca mare, asteptam detalii despre a doua cezariana.
Brigit spune:
vin si eu cu vesti, am fost la eco si mi-am vazut bebeii, miscaciosi si dezvoltati normal (unul e mai mare cu o zi, altul mai mic cu o zi, asa au fost si la eco de 6 si 8 sapt) . acum avem 10 sapt si 3 zile
am recoltat pt bitest (metoda nicholaides) si am stabilit ca voi face cerclaj dupa Paste(colul meu e intre 2.6-2.9, atat e el in starea sa naturala, nici la monitorizarile dinainte de sarcina nu avea mai mult
la eco merg la 12-14 zile- dar cum eco pt bitest o sa fac cu alt dr o sa am si mai des eco - e vreo problema oare? intreb pt ca unul din pitici dormea initial dar apoi s-a trezit, ca si cum ar fi fost iritat de miscarile sondei de eco
Balanta, numai la 180 grade o sa stai de acum inainte sau in fct de starea colului e posibil sa te lase sa te misti mai mult?
Amary- tu esti tot la orizontal?
Dara, eu credeam ca nasti luni, dar aman urarile pt aprilie
Smaddy- sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!!!
Toni, sunteti o familie cu adevarat binecuvantata, micuta e o minune de la Dumnezeu
Musette, ce mai faci?
De Paulici mai stie cineva ceva? Era in 38+
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
Brigit spune:
si mai am o tura de intrebari:
Balanta, dupa cerclaj ai facut doar progesteron injectabil sau ai pus si utrogestan?
Clexane pt cat timp l-ai optit? (stiu ca aspenter sau derivate nu iei)
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
amary09 spune:
Smaddy, felicitari pt. grasunica. Sa-ti traiasca, sa creasca mare, frumoasa si sanatoasa! Astept povestea nasterii...
Balanta, nici nu m-am gandit la unele intrebari... Din doua motive, unul financiar si celalalt legat de faptul ca era sa-mi pierd primul copil aproape de termen din cauza nenorocirii asteia de trombofilii, asa ca eu si sotul nu prea ne imaginam nimic deocamdata si nici planuri prea mari nu ne facem, asteptam cuminti si ne rugam sa fie mai bine, desi sarcina e mult mai riscanta.
Landou cu siguranta nu cumpar, am deja 3 carucioare separate (rabatabile si au fost OK vara) de la primul copil si stau la curte, probabil mai tarziu voi lua unul sport pt. necesitati urgente. Din ce-am citit pe la gemenasi, fetele recomanda carutul trenulet, te poti misca mai usor si se si inverseaza scaunele (vezi genul Cam Twin Pulsar).
Celule stem cam 80% sigura ca nu colectez, ma si depaseste la 2 ca resurse financiare si oricum are colectate primul. Bani aruncati pe geam, parerea mea, celulele isi pierd viabilitatea cu cat timpul trece. Oricum noi avem aceeasi grupa de sange si copilul la fel, exista sanse ca si gemeneii sa fie compatibili cu fratele in caz de ceva, da nu prea cred ca-ti pot folosi la ceva
Dexa incepem la 29s, din cauza riscului mare la gemelare si trombofiliei....
Nasc la stat, la municipal, au sectie f. buna de neonatologie si unii dintre cei mai buni medici neonatologi si deja am testat terenul 1 luna jumate la primul. Nu e chiar roz totul pe acolo dar e OK din punctul meu de vedere
Bine, eu le tot spun la gemenasi sa stea daca le e bine cu mami, ca viata la incubator e grea rau... Sper sa ma si asculte
Cat priveste statul cu picioarele si burta in sus, nu prea mai incerc, burta mea e mai grea decat una la termen, nu mai pot respira pe spate demult...
O trece cumva, numa' sa fie cu final fericit... Hai ca m-am lungit, multa sanatate, poate ajuta antibioticele ca stiu din proprie experienta ca e rau sa behai gravida....
Dara, pe ce data ziceai ca nasti? Cum mai stai cu durerile, te-au mai lasat?
Amary 27+ de +
amary09 spune:
Brigit, felicitari pt. eco! Da, stau mare pare a timpului la pat, dar inca mai ies (f. rar, mai mult la controale si analize) si prin casa si curte ma tarasc....La ultimul control colul era inchis, dar s-a scurtat de la 4.3 la 2.9, asa ca mi-a zis sa stau la orizontala, la gemenei e imprevizibila partea cu colul datorita presiunii....
Amary 27+ de +
balanta_tm spune:
brigit, felicitari pt vestile bune!
legat de cerclaj:
- clexane am intrerupt cu 2 zile inainte de interventie si l-am reluat abia la 3 zile dupa, din cauza sangerarilor destul de mari din timpul si post cerclaj
- prg inj am facut in sapt in care am avut cerclajul, de luni pana duminica inclusiv, iar in ziua cu cerclajul, miercuri, inainte de interventie cu o ora, mi-a facut 2 agolutine.
utro l-am reluat la 3 zile dupa cerclaj, cand sangerarile mari s-au dus si au devenit spoting
legat de repaosul la pat:
- in cazul exceptional in care dr mi-ar zice ca pot sa ma misc mai mult decat pana la baie si inapoi, tot nu as face-o, fiindca pur si simplu, de cand am facut cerclajul, ma simt rau cand merg, simt o jena destul de puternica in uter; si nici sa stau in fund nu mi-e bine. jena asta probabil e din cauza ca mi s-a facut cerclaj pe un col f scurt si deschis in interior (1.3 cm).
la eco nu le place nici alor mei bebelusi. de ex, la ultima, si-au pus amandoi manutele la fata, ca si cum vroiau sa ne transmita sa ii lasam in pace . dar de daunat, nu cred ca dauneaza ecografia.
eu eco voi face la 2 sapt, dar vaginala, strict pt col. abdominala, cam la o luna.