divort
Raspunsuri - Pagina 4
histamina spune:
si daca se aliaza, ce?
traiesc ei viata ta in locul tau?
iti dau ei inapoi anii pierduti sau traiti trist?
poti lua tu acesti ani din viata lor?
otilia32 spune:
nu imi mai da nimeni inapoi anii pierduti,viata mea a fost un dezastru langa el iar acum mi-e frica de singuratate,sunt atat de confuza si speriata,mi-e frica si de umbra mea
szivarvany spune:
singuratatea nu e rea :-) si e relativa. de asta ar fi cea mai mare problema din lume ar fi perfect !
e normal sa ti fie teama, dar toate lucrurile au rezolvare
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
rhoneea spune:
Nu-ti fie frica de singuratate.O ai pe fetita ta langa tine si asta e tot ce conteaza.
Tie,iti este frica de un alt esec al vietii tale.Ti-e frica de ceea ce va urma pentru ca tu nu gasesti un sprijin in persoanele dragi tie.Ti-e frica de necunoscut.Imagineaza-ti necunoscutul ca fiind usa spre fericirea ta.Pune piciorul in prag si spune-ti ca meriti ce-i mai bun.Ridica privirea aia din pamant si incepe sa zambesti.Ai realizat ca traiai intr-o relatie care nu facea decat sa te otraveasca.Acum e timpul pentru a te vindeca.
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
Perle de shef!!
giulia71 spune:
Otilia32 nu are support langa ea. Parintii o pistoneaza, de fapt o bulverseaza pentru decizia luata si ce e mai probabil cauta toate modalitatile de a-i "impaca" pe cei doi, fara voia ei.
La tara nu conteaza ca el vine beat, ca iti mai da una doua, e mai mare rusinea sa divortezi, decat sa ai o casnicie ratata. Pai ce stie cineva ce e in curtea ta?
Cam asta e tabloul trist pe care il vad.
uneori gandesc prea mult....
otilia32 spune:
ai foarte mare dreptate,mi-e frica de necunoscut,nu am incredere in mine,ma tem ca am sa ma imbolnavesc de la ata stres
CorinaDani spune:
otilia, eu n-am inteles exact daca tu locuiesti la tara sau la oras. stiu doar ca ai un magazin la tara, si mama te ajuta cu magazinul si cu cresterea fetitei.
ei bine, te-ai gandit s-o iei pe sora ta sa locuiasca impreuna cu tine, macar pentru o perioada ? sora ta e casatorita ?
eu nu inteleg de ce te temi de singuratate, pentru ca oricum esti singura de 5 luni, iar casnicia ta, asa cum ai descris-o, a insemnat sa te simti singura alaturi de un partener care nu-ti dadea atentie si avea alte preocupari, deloc "onorabile".
n-ar fi o idee rea sa incerci sa discuti cu un psiholog, sa te ajute sa depasesti aceasta perioada si sa capeti mai multa incredere in tine. nu-i musai sa le spui parintilor ca mergi la psiholog .
otilia32 spune:
locuiesc la tara impreuna cu fetita mea in casa cumparata de parintii mei.sora mea locuieste la oras,e divortata si ea.ea lucreaza la oras,povestea cu parintii a fost cam aceeasi cand a divortat ea doar ca ea nu avea copii si ea s-a mutat la oras nemaiavand atata contact cu parintii.pt ei faptul ca amandoua fetele lor s-au despartit de barbati e o rusine foarte mare
roxy spune:
Otilia o sa para dur ceea ce spun, dar atunci cand parintii tai vor mai deschide subiectul ca tu sa te impaci, chiar daca asta e absurd, intreaba-i ce doresc...sa fii tu divortata sau moarta .Sunt atatea femei care au platit cu viata lor alegerea sa ascunda ce se intampla in casa lor si le-a fost fatal.Ce vor ei, sa te impinga la ce e rau sau sa te ajute sa iti gasesti drumul tau, unde cine stie poate il vei intalni si pe cel care te va face fericita si le va fi si lor un ginere placut.Dar daca ei acum te obliga sa te impaci sigur iti blocheaza calea sa-l gasesti pe cel care te poate face fericita.
Mie cand imi spuneau dupa despartirea de cel pe care il iubeam de muream , ca cine stie daca asa nu mi-a facut un bine sa-l pot gasi pe cel care e pentru mine intr-un colt de viata, ii priveam cu suparare gandind ca nu vreau alceva decat sa ma impac cu cel cu care am fost.Noroc ca cel de sus a avut alte planuri pentru mine.
Gandeste asa - nu ca se termina lumea aici, ci deabia incepe ...
Numai bine.Atentia ta acum e drumul tau alaturi de fetita ta...restul sunt detalii.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giulia71 Otilia32 nu are support langa ea. Parintii o pistoneaza, de fapt o bulverseaza pentru decizia luata si ce e mai probabil cauta toate modalitatile de a-i "impaca" pe cei doi, fara voia ei. La tara nu conteaza ca el vine beat, ca iti mai da una doua, e mai mare rusinea sa divortezi, decat sa ai o casnicie ratata. Pai ce stie cineva ce e in curtea ta? Cam asta e tabloul trist pe care il vad. uneori gandesc prea mult.... |
Asa si este.
Odata ce l-ai ales, mergi alaturi de el pana la capat, indiferent de ce ti-ar face.
Iar mentalitatea asta merge mana in mana cu mentalitatea "copilul ii este dator parintelui cu respect, indiferent de ce i-ar face parintele".
Prin urmare, mama otiliei32 considera ca, daca otilia divorteaza, isi dezonoreaza familia - pe ei, parintii. Nu conteaza ce simte otilia in sufletul ei, conteaza cat de supusa este otilia in fatza unor norme sociale care nu sunt DELOC demult apuse. Nici macar la oras.
Pretentia parintilor otiliei de la ea este ca EA sa fie "cu gura mica", impaciuitoare, "cu capul plecat". Ca asa ii sta bine femeii. Barbatul, fie el alcoolic, bataus, afemeiat, are circumstante atenuante, prin simplul fapt ca e barbat.
De femeie depinde bunul mers al unei casnicii, femeia este datoare sa aplaneze orice conflict ivit, femeia trebuie sa stie cand sa vorbeasca si cand sa taca si, mai ales, ce sa spuna.
Iar noi, cele care gandim altfel, putem sa spunem mult si bine ca nu gura lumii conteaza. Acolo, in mica lume a otiliei si a altor femei ca ea, gura lumii este cea care stabileste normele, standardele de viata. Gurii lumii este cea care stabileste daca esti acceptat sau respins.
Iar frica de a fi respins e mare. Mai ales daca apar si rude pan' la a 7-a spita, care toate te tolancaie la cap ce mare greseala ai facut tu si cat de parsiva si de nesimtita esti. Fiindca incerci sa iti depasesti statutul stabilit, sa crezi ca se poate si altfel si, mai mult, ca MERITI si altfel.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...