Toulouse:(
Raspunsuri - Pagina 8
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos mda...si mie mi s-a parut dus la extrem exemplul propus de AB-AC,dar ma rog...Europa tot rasista ramine! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
De aceea l-am si dat. De exemplu legea Arizonei in care s-ar putea face checkpoint-uri sau legitima arbitrar oameni pe strada. In Europa un politisy nu are nevoie de motiv ca sa-mi ceara actele la control. Si totusi minoritatea latino a contracarat-o. Prin metodele propuse de mine. Evident ca-i contra majoritatii, dar au si ei point-ul lor. Zeci de mii de familii s-ar destrama si ar fi o tragedie pentru cei nevinovati: copiii nascuti in alta parte, dar care au trait aici de la varste fragede si care-s minori ar fi primii care ar plati pretul unei astfel de legi.
E parte din traitul impreuna sa accepti si defectele celuilalt si sa-i accepti si macar din cand in cand sa traga spuza pe turta lui.
Eu nu spun ca Europa e rasista. Eu spun ca Europa cere asimilare, caricaturizeaza emigrantii, nu stie sa se faca iubita, nu-i trece prin cap ca ar trebui sa castige inima cuiva si nici nu pedepseste rasismul suficient de aspru de la bun inceput. Adica e un mediu ideal de crestere a rasismului si frustarilor si la emigranti si la nativi. Si fiecare are pe buna drepate ceva de reprosat celuilalt.
Ingrid S spune:
Am gasit un comentariu pertinent si vi-l ofer spre citire:
http://www.blogary.ro/2012/03/jihad-in-franta-crima-ca-necesitate/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogary%2FxAVh+%28Madame+Blogary%29&utm_content=FaceBook
De altfel discutia a luat o alta turnura: vina statului, vina francezilor care nu-i inteleg si nu-i iubesc pe marocani, algerieni, tunisieni, vina tuturor, doar a criminalului e lipsa la apel.
Europa nu e rasista. Sunt tupeisti care zbiara ca nu-i pupa destul in fund Europa asta atat de hulita, ca nu primesc destule ajutoare sociale ca sa ai timp sa le fete mintea planuri de crima.
Care vor implementarea shariei (au si reusit in Anglia unde au tribunale cu legea islamica) si virginitatea reparata pe gratis. Dar sa nu cumva sa indraznesti sa iti ceri drepturile tale in tarile lor de origine ca nu te mai gaseste intreg nici Interpolul.
andacos spune:
citat din mesajul lui AB_AC Corect, dar unii poate nu au acei bani, desi nu traiesc din ajutoare. Daca nu traiesc din ajutoare si nici n-au conflicte cu legea de vreun fel... oare nu se poate face ceva? |
Ce?Sa.i aduci sa traiasca pe spinarea statului tau de adoptzie?
Fiecrae stat se protejeaza si mi se pare nu numai acceptabil ,dar si corect!
Sa-mi aduc eu aici parintzii(ipotetic,pentru ca mama mea nici macar nu traieste)si d efapt sa nu-mi permit sa-i sustzin financiar si nici ei sa se sutzina financiar,inseamna sa-i aduc pe spinarea contribuabilului nemtz!
Asta consideri tu corectitudine?Eu nu!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Mik spune:
AB-AC, astea sunt cazuri extreme.
Asta cu virginitatea e comparabila cu ceea ce se intimpla cu fetitele rrom maritate la 10 ani.
Daca e sa discutam despre cum se accepta parintii in Franta, din moment ce eu pot sa le asigur aici sederea administrativ lucrurile sunt simple. Nu vad nici un motiv de polemica.
andacos spune:
citat din mesajul lui AB_AC Da... dar vezi tu vorbim deja de a doua generatie. De cei nascuti in Europa si care tin la credinta lor. Fireste ca-i nerezonabil, sau hilar, dar cate chestii hilare si nerezonabile nu se fac prin traditie in toate tarile. Aceea minoritate e acum parte din tara. Nu-i asimilata, dar e sa zicem in curs de integrare. Nu putem sa punem langa intelegerea pentru prostiile native si cea pentru prostiile mai nou-venitilor? . |
In exemplul dat de tine, eu ca stat ,daca-tzi respect tzie credintza si obiceiurile(vezi a nu avea contacte sexuale inainte de casatorie ca nu-tzi permite religia),inseamna sa nu respect dreptul celorlatzi cetazeni!
Daca eu muslmanca de-a doua generatzie in occident,am hotarit sa-mi incep viatza sexuala inaintea castaorieie,inseamna ca :
-pe mine nu ma intereseaza conceptul asta de virgina
-religia nu are prea mare insemnatate pentru mine
-sunt mai mult occidentala decit musulmanca traditzionala
deci adoptarea unei legi cu privire la traditzia musulmana,inseamna sa-mi ingradeze mie dreptul de libera alegere!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Ingrid S spune:
Da, criminalul e de vina impreuna cu organizatia terorista din care face parte. Statul e vinovat ca a stiut de el si fratele lui (ba chiar si mama era implicata) si n-a actionat corespunzator ducand la tragedie.
Ce comparatie ma arunca pe mine in mlastina, ma rog? fii mai explicita.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui andacos Daca eu consider ca statul meu de adoptzie nu corespunde cerintzelor mele culturale,morale,religioase,pai imi iau valiza si ma duc in tzara mea sua ma rog in alt stat care imi ofera varianta asta! |
Aici suntem perfect de acord. Dar eu sunt prima generatie de emigrant. Copiii mei nascuti in tara X, pentru care tara X nu mai este de adoptie au tot dreptul sa ceara tarii X sa le respecte modul de viata si sa le faca tot atatea concesii cate se fac pentru ceilalti. Asa cum au avut si alte minoritati sa zicem sexuale care beneficiaza de operatii de schimbare de sex gratuita dupa o evaluare psihologica si fiziologica. Este necesara? Nu neaparat, dar le imbunatateste calitatea vietii.
Societatile noastre nu-s logice. Sunt si ele subiective ...
ladyJ spune:
Mik, AB, in spiegel era un articol despre faptul ca preturile apartamentelor au crescut in Israel din cauza valurilor de evrei francezi care au parasit Franta.
O doamna povestea cum a fost imbrancita pe strada, pe Champs-Elysees, s-a intors si i-a spus tanarului ´´ai putea sa spui scuze´´ iar acesta i-a raspuns ´´nu imi cer scuze de la evrei´´. Si a vorbit si despre ceea ce spunea AB, adica copiii evrei sunt abordati agresiv pe strada sau la scoala.
Asta mi se pare de-a dreptul strigator la cer. Cum naiba, intr-o tara europeana, sa nu te stii in siguranta pentru ca ai o religie anume? Sa-ti muti copiii la scoli pazite de soldati?
Dupa crimele de la Toulouse, directorii scolilor au cerut elevilor evrei sa plece la o scoala in care sunt in siguranta.
Nu pun link ul decat daca la cerere, ca nu e in romana. Ideea e ca problema antisemitismului nu e noua in Franta. Cine se adreseaza zgomotos impotriva evreilor? Francezii de origine x,y,z. De ce nu face statul nimic? Ca pana la urma si copilul ala evreu tot francez e.
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Ce?Sa.i aduci sa traiasca pe spinarea statului tau de adoptzie? Fiecrae stat se protejeaza si mi se pare nu numai acceptabil ,dar si corect! Sa-mi aduc eu aici parintzii(ipotetic,pentru ca mama mea nici macar nu traieste)si d efapt sa nu-mi permit sa-i sustzin financiar si nici ei sa se sutzina financiar,inseamna sa-i aduc pe spinarea contribuabilului nemtz! Asta consideri tu corectitudine?Eu nu! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Nu . Eu de exemplu vreau ca mama sa stea iunie, iulie, august in Franta cu noi adica 92 de zile. Ba si inceputul de septembrie de pot. Why not? Ea e in vacanta, vine cu asigurare. Acum pot si profit de fiecare clipa cu ea. Am vrut o singura data sa poata sa stea sase luni pe vremea cand eram amarati si aveam mare nevoie de ajutor de stat cu copilul si nu s-a putut desi nu ceream vreun ban statului. Acum nu ma intereseaza sa stea in Franta administrativ. Ea lucreaza si nici n-ar vrea. (Merci Mik !)
De ce trebuie sa merg sa fac coada mereu sa justific o hartogaraie imensa: actul casei, formular de impozite, act de nastere mai nou de trei luni, copie dupa pasaport, copie dupa actul de identitate al meu... As vota un tip in parlament sa simplifice procedura astfel incat statul sa nu sufere (nu plateste nimic), iar eu sa-mi vad recunoscut statul de platitor cinstit de taxe si doar cu foaie de impozite si act de identitate sa capat de exemplu sase luni pentru cine vreu eu. Ba chiar si patru cat e toata vacanta ei mi-ar conveni.
Nu ma intereseaza ca nu-i de interes general ce vreau. Sa presupunem ca toata comunitatea mea ar vrea asta. Cum pot eu sa aduc problema mea pe masa Parlamentului francez? Cum pot altii sa se faca ascultati fara a se inregimenta in vreun partid?
Sau cum pot romanii sa interzica site-ul acelui olandez? Cum pot sa o faca ca cetateni ai statului, in plina legalitate si eficient ?
Mik spune:
AB-AC, daca te duci incrincenata si le iei la socoteala pe functionarele cu care ai de a face nu rezolvi nimic, nici in Franta, nici in Ro.
Parerea mea.