Toulouse:(
Raspunsuri - Pagina 2
nelia spune:
Extrem de trist! Dar nu-i nimic, il vor prinde ca si pe cel din Norvegia si il vor declara iresponsabil din motive de sanatate mentala, il vor inchide undeva si... pina la urmatorul vor considera totul bine si frumos in lume. Sigur ca cine face asa ceva, nu poate fi sanatos la cap, ceva lipseste de acolo, dar pina de dovedeste ce lipseste eu spun ca stim sigur ce nu lipseste: ura! Ura fata de alte natii, fata de alte rase. Faptul ca ii declari dezaxati (cind de fapt ei nu sint decit niste indoctrinati) si izolezi situatia nu vor evita alte crime. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa se accepte ca sint oameni care gindesc si simt asa, de acolo trebuie inceput. Cu educatia! Si intervenit cu fermitate de fiecare data cind intilnesti fenomenul discriminator, nu culcat pe urechea ca ii lasam in voia lor pentru ca altfel nu e democratic, le ingradim libertatea. Dreptul la exprimare libera nu are cum sa functioneze cind lasi acest drept unor oameni care ingradesc, prin vorbe si uite, ca trec din nou la fapte, dreptul de a exista al altora.
Si am vazut titlurile de prin ziare: nicaieri nu am vazut clar scris atentat la Toulouse! Pentru ca il pot ei numi oricum, sint atentate.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
AB_AC spune:
Nu e decat cronica unui fapt anuntat. In fapt in scolile evreiesti exista interfon si teoretic se deschide dupa ce te recunoaste... pentru ca acest atentat nu-i primul si nu va fi nici ultimul.
Cata vreme e amuzant sa fii rasist la tv... cata vreme justitia spune despre soldatii morti in feb. asta
"Les trois soldats morts sont d'origine maghrébine et celui gravement blessé est antillais mais le procureur refusait vendredi de considérer une autre similitude entre les victimes que leur appartenance à l'armée: "Pour moi, j'ai quatre citoyens français qui ont été victimes dans cette affaire et je m'en tiendrai là", a-t-il dit." HuffingtonPost
e inevitabil ca un criminal va ataca institutii comunitare, Ca sa fie clar si pentru cei care nu vor sa vada.
In rest mi s-a explicat de prea multe ori pe forum ca Franta nu-i rasista. E doar toleranta cu ei. Ii tolereaza pana se ajunge aici. Si nu ma refer la toleranta fata de extrema dreapta. Ci o toleranta generala fata de rasism. De la stanga la dreapta toti isi exprima liber ura si/sau frustrarile. Cata vreme e ok sa spui la tv. : furtul a fost comis de doua persoane mascate de origine maghrebina, dar marathonul a fost castigat de francezul Abdel...cata vreme premiul Fields a fost luat de francezul Xstein, dar avocatul xberg franco-israelian il apara pe escroc, cata vreme prostituatele din Europa de Est au fost saltate de politie si medicii francezi Xulescu si Xkov au salvat vieti ... imaginile caricaturale se vor propaga si unii prosti nu vor vedea nici un micron dincolo de ele.
La Paris in 1982 in urma unui masacru asemanator mureau sase si erau raniti zeci... iar autorii atentatului au variat in functie de guvern. Sunt curioasa pe cine vor prinde... daca... si daca ramane acelasi vinovat timp de 20 ani sau mai se schimba functie de vant.
Chuny spune:
Chato, cum e in dimineata asta ? am inteles ca l-au gasit, a ranit 3 politisti, dar nu s-a predat inca. Puteti sa iesiti din casa ?
Marina spune:
ups, Chato, sper ca sunteti ok , nici nu am realizat ca esti chiar acolo. Banuiesc ca atmosfera e teribila in oras
XIO spune:
http://www.lavoixdessports.com/Local/Douai/2012/02/16/article_mohamed-merah-dit-le-parigo-un-boxeur-qu.shtml
Cica aceasta e poza cretinului
Marox spune:
Xio, de unde ai link-ul respectiv? Cred ca e coincidenta de nume, teroristul locuieste in Toulouse, l-au incercuit la domiciliul sau, nu al parintilor sau fratilor, ori tipul din articol se antreneaza in Douai. Toulouse e in sud, Douai in nord, sa tot fie 800 km distanta.
Chatonel, ma gindeam si eu la tine zilele astea .
Ingrid S spune:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-11798538-atacul-armat-din-toulouse-suspect-fost-retinut-trupurile-neinsufletite-ale-elevilor-profesorului-executati-ajuns-israel.htm?cfadac=
Astea sunt ultimele stiri despre Mohammed Merah pe care le-am gasit.
Nu din cauza rasismului Frantei s-a ajuns aici. Cred ca n-are nici o legatura. Tipul era antisemit clar si propalestinian, "educat" la Al-Qaida cum se pretindea. Putea sa traiasca in orice alta tara si sa omoare alti evrei.
"a vrut sa-i razbune pe copiii palestinieni".
Astia sunt invatati sa ucida, punct.
inbox spune:
Mai nu stiu ce motive a avut sau nu a avut...insa eu cand aud de cazuri din astea, mi se face fizic rau...
Lumea mea