Toulouse:(
Raspunsuri - Pagina 15
coracora spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nelia
Da, asta e drept si sint de acord cu tine. Stirile despre Toulouse au umplut toate ziarele, cu titluri mari de-o schioapa, cele despre civilii omoriti in alte zone, aiurea, scuzati, dar repet, aiurea, fara nici un rost... printre care si copii, atit de multi copii, sint in subsolul paginii. Erau tot copii si erau 9 (noua). Soldatul este in Time for Self-Reflection si... va fi judecat, intr-o zi. Cornelia Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung) |
Eu am citit stirea despre soldatul american care a ucis acei oameni in Afganistan tot pe prima pagina (a mai multor ziare dealtfel).
Insa ceea ce nu inteleg eu este cum puteti voi sa comparati gestul americanului (frustrat ca e prins intr-o situatie fara iesire [nu poate dezerta], trimis de niste politicieni intr-un loc unde nimeni nu-si doreste sa fie, inconjurat de inamici de toate felurile [de la talibani in carne si oase pana la caini, magari si copii de spatele carora se leaga bombe mai apoi detonate in taberele soldatilor], epuizat fizic si mental de razboiul la care participa, samd) cu cel al teroristului din Toulouse...?
In ce situatie fara de scapare se gasea Merah ala? Isi pierduse locul de munca (asta in cazul indoielnic ca ar fi avut vreodata unul, el lucrand mult prea din greu la dezvoltarea personala si participand la cursuri intensive date de talibani)? Ii taiase statul francez ajutorul social? Probleme de erectie cumva? Spuneti-mi, va rog, ca eu nu pot pricepe cum putem alatura in comparatie 2 situatii diametral opuse.
(Pt cei care tin musai sa inteleaga pe dos ceea ce am scris: nu, nu ii iau apararea americanului, ba chiar sunt convinsa ca trupele straine nu au ce cauta in Afganistan, localnicii trebuie sa-si rezolve singuri problemele, chiar daca inseamna sa traiasca sub dictatura talibana cateva secole; talibanii sunt copiii afganilor, tot afganii trebuie sa "produca" alte generatii in stare a opri dementa).
Nati spune:
coracora, stiu ca ai citit presa in cazul de la Toulouse.
Spune-mi ce cuvinte a rostit Merah cand a omorat unul dintre soldatii francezi?
Ce mai cauta americanii ,NATO, UN in Afganistan, Iraq (inca nu sau retras cu totul)?
Au intrat in Afganistan sa-l caute si sa-l omoare pe Osama Bilanden, ok, l-au omorat anul trecut.
De ce nu ies de acolo? Sau pazesc cultura de opium?
Oare americanii, UN ori NATO nu si-au invatat lectia de la britanici si rusii care au invadat Afganistanul si au plecat cu coada intre picioare invinsi de afgani?
Si te mai miri de ce unii cetateni europeni de etnie araba ori cu afinitati catre talibani pun la cale si duc la bun sfarsit atacuri teroriste pe teritoriile tarilor europene sau americane.
De ce nu ii lasa in pace, sa stea in salbaticia lor, cu religia si stilul lor de viata? Si doar sa-si apere teritoriile tarilor lor, in loc sa tot invadeze alte tari sub diferite pretexte?
Ca daca populatia araba nu e multumita, atunci sa puna de o revolutie asa cum au facut tarile fost comuniste. Vrei libertate, trebui sa lupti pentru ea daca iti este luata cu forta.
Deja raul a fost facut, chiar daca se retrag de acolo, astia nu vor uita cate crime au facut in numele democratiei, eliberarea de sub un regim dictatorial si ma tem ca atentate vor mai fi, si partea cea mai nasoala e ca omul de rand e prins in toata nebuneala asta si plateste pretul final.
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cait Da totul e manip****re, statul e de vina in timp ce nebunii extremisti trag in oameni nevinovati. Tot statul si scenarii diabolice au creat ieri o pagina Facebook(care a adunat 450 like in cateva ore) in cinstea acestui "martir" cum l-au numit in care numai cuvinte de laude la adresa lui: Bravo lui, cinste martirului, va ajunge in paradis, si-a batut joc de politie, de Franta, de toti. Intre timp pagina a fost inchisa. |
Si statul francez ii va tine sub urmarire pe cei care au facut-o, nuuuu?
Daca i-ar lua de guleras acum ar fi bine, dar mie ca nu o va face... vom citi poate despre unul in cativa ani.
coracora spune:
Nati, eu nu pot fi de acord cu rationamentul tau sub nici o forma.
Da, USA si alte mari puteri ale lumii isi baga nasul unde nu le fierbe oala, dar ce influenta am eu, un simplu cetatean, asupra acestor decizii luate la nivel foarte inalt? Nici una.
Dar pana una-alta trag consecintele jocurilor din sfera geo-politica (n-ai auzit de oameni carora le e teama sa calatoreasca cu avionul in compania anumitor persoane? ma intreb cum fac spaniolii naveta la Atocha pe ruta mortii - nu cumva cu inima stransa? cu cat entuziasm te mai duci in vacanta in Bali stiind ca unul din cele mai populare hoteluri a fost locul in care au fost ucisi multi oameni prin atentate?)
Daca e sa duc rationamentul tau la extrem, hai sa ne aliniem cu totii ca la executie si sa ii lasam pe afgani si pe irakieni sa ne traga cate in glonte in cap, ca deh, le suntem "datori". Eu nu ma consider datoare nimanui si nu accept terorismul indiferent de "fundamentarea" acestuia. Dar daca e sa vorbim de creante in acest domeniu, cred ca ele au fost stinse demult prin emigratia masiva a musulmanilor inspre EU si USA unde au parte de vieti indestulate.
Tot plecand de la rationamentul tau, putem deduce ca oricare dintre francezi ar putea executa cativa musulmani la intamplare racnind din adancul plamanilor, precum Merah, "you killed my brothers, I kill you". Si situatia asta s-ar prelungi la nesfarsit, ca un ping-pong sinistru.
Daca ar fi sa se voteze maine la nivel planetar (da, stiu, idee aberanta) daca toate trupele armate ar trebui sa se retraga de pe teritoriile straine, eu as vota cu 2 maini "DA"! Dar dupa aia mi-e teama ca alti cetateni nevinovati din Franta, USA, Anglia, Spania, samd tot ar plati cu viata pt. daunele produse de o invazie incheiata, ar plati "retroactiv"...
nelia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui coracora
Eu am citit stirea despre soldatul american care a ucis acei oameni in Afganistan tot pe prima pagina (a mai multor ziare dealtfel). Insa ceea ce nu inteleg eu este cum puteti voi sa comparati gestul americanului (frustrat ca e prins intr-o situatie fara iesire [nu poate dezerta], trimis de niste politicieni intr-un loc unde nimeni nu-si doreste sa fie, inconjurat de inamici de toate felurile [de la talibani in carne si oase pana la caini, magari si copii de spatele carora se leaga bombe mai apoi detonate in taberele soldatilor], epuizat fizic si mental de razboiul la care participa, samd) cu cel al teroristului din Toulouse...? In ce situatie fara de scapare se gasea Merah ala? Isi pierduse locul de munca (asta in cazul indoielnic ca ar fi avut vreodata unul, el lucrand mult prea din greu la dezvoltarea personala si participand la cursuri intensive date de talibani)? Ii taiase statul francez ajutorul social? Probleme de erectie cumva? Spuneti-mi, va rog, ca eu nu pot pricepe cum putem alatura in comparatie 2 situatii diametral opuse. (Pt cei care tin musai sa inteleaga pe dos ceea ce am scris: nu, nu ii iau apararea americanului, ba chiar sunt convinsa ca trupele straine nu au ce cauta in Afganistan, localnicii trebuie sa-si rezolve singuri problemele, chiar daca inseamna sa traiasca sub dictatura talibana cateva secole; talibanii sunt copiii afganilor, tot afganii trebuie sa "produca" alte generatii in stare a opri dementa). |
In prima zi, da, a fost pe prima pagina, dupa aceea nu s-a mai scris decit la subsol. Stii cumva unde si cum au fost inmormintati cei 9 copii? Pentru mine sint toti copii, si cei din Afganistan si cei din Franta.
Si cine a comparat situatia americanului cu a toulousianului, eu una nu... am comparat situatia victimelor: cei 3 copii din Toulouse si cei 9 copii din Afganistan. Desi toate sint victime colaterale (mi-e rau cind citesc asa ceva), nevinovate.
Nici eu nu sint de acord cu rationamentul lui Nati, insa nu sint de acord nici cu ceea ce se razbate din mesajele tale. Nimeni nu-mi garanteaza ca saracul soldat american nu era un dezaxat ca si toulousianul... daca despre al doilea vom sti amanunte, nu cred ca exista transparenta in ceea ce priveste atrocitatile savirsite de soldatii de pe teritoriile ocupate.
Mereu si mereu se inventeaza "cauze drepte" care sa le permita intrarea in tari straine si lumea nu spune nimic, prin tacere sint de acord. Pentru ca manipularea opiniei publice este foarte mare. Da, poate ca in anumite situatii este nevoie de o armata formata din soldati din diferite tari ca sa schimbe ceva, dar te astepti sa fie in folosul poporului respectiv, sa fie neutra, sa ajute cu adevarat la stingerea conflictului si la instaurarea pacii... nu sa-ti pice sub gloante civili, copii...
Pentru mine prezenta soldatilor americani si de alte natii pe teritorii straine nu este garantia pacii si a democratiei in locurile respective, ci dovada ca acolo exista interes sa intre, sint atitea locuri in lume pentru care nu se obosesc cu adevarat sa faca ceva. Nu poti obtine ceva pozitiv din ceva negativ... si in anul 2012 al lumii exista si cai diplomatice sau ar trebui sa existe, nu e musai sa pui mina pe arma... Insa la o masa reala a tratativelor s-ar pune pe fata interese comune si dintr-o parte si din alta si va trebui sa le accepti. Daca intri cu arma si bocancul, cei pe care i-ai invadat nu mai au nici un cuvint de spus si... ura creste.
Asa cum cei care invadeaza au gasit cai armate, bagind miliarde de dolari in armament, in timp ce jumatate din populatia globului moare de foame si in mizerie, asa ar trebui sa gaseasca si altfel de metode democratice, civilizate sa rezolve conflictele... si sa mai lase arma sa se odihneasca. E timpul si e cazul! Nici un pretext din lume nu sta in picioare atunci cind il folosesti pentru a omori oameni nevinovati, copii... Toti sint teroristi, indiferent de care parte... si nu avem de unde sa stim ca cei din a doua categorie, mult hulita, ar fi existat, cel putin nu pe teritorii straine lor, daca cei din prima categorie nu ar fi invadat.
Este parerea mea, puteti sa fiti de acord sau nu, nu mi-o schimb, sint o pacifista convinsa, nu am gasit si nici nu gasesc nici o justficare pentru nici un razboi, nu exista razboaie sfinte, nu exista cauze sfinte, nu exista eroi, nu exista invingatori si invinsi... exista doar interese. In numele carora sint sacrificati aceste victime colaterale, soldati sau civili. Pling victimele nevinovate, dar consider ca teroristi si criminali sint si unii si altii. Eu cred ca aceasta lume putea foarte bine sa traiasca fara nici unul din razboaiele care au existat pe acest pamint, insa nu s-a intimplat si nu se va intimpla tocmai pentru ca intotdeauna au existat interese acoperite frumos cu cauze nobile, salvatoare, aducatoare de bunastare...
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Nati spune:
Se poate face ceva sa se arate tarilor arabe ca noi oamenii de rand nu le suntem dusmani si nu le vrem distrugerea.
Se poate alinia in coloana toti cei care sunt responsabili cu invazia trupelor straine pe teritoriul tarilor arabe, si nu numai, sa nu uitam de Africa.
Prin aducerea in fata justitiei, si pedeapsa pe masura, nu cred ca cetatenii tarilor invadate vor continua atentate, ura catre noi occidentalii.
Dar atat timp cat ei vad ca populatia tace , nu iese in strada, justitia nu isi face treaba, ei poate au impresia ca si noi suntem de acord cu tot ce se intampla in tarile lor.
Uite de pilda dovada ca oameni se trezesc si cer sa fie adusi in fata justitiei, canadienii, fostul vice presedinte Dick Cheney trebuia sa mearga in Canada si a anulat calatoria de afaceri, ca cetatenii canadieni cer guvernului canadian sa-l aresteze pentru crime de razboi, crime importiva umanitatii.
Ultima oara cand a fost in Canada a fost tinut vreo 7 ore intr-o cladire din cauza demonstratiilor din partea canadienilor, acelasi motiv sa fie arestat. Deci se poate face ceva.
Si conceptul asta de razbunare nu e in mod expres croit pe masura arabilor, si tu ai fi pus la cale un complot sa te razbuni daca cineva vine peste tine sa-ti faca rau si vezi ca cei din jur nu intervin, nu ai nici un ajutor de la justitie.
Nu-i asa ca ai incerca sa-ti faci dreptate singura, sa simta si atacatorul durerea ori pierderea pricinuita tie?
E natura umana sa ripostezi cand te vezi incoltit, asa probabil a vazut si Merah asta, ii sunt omorati fratii, omoara si el pe cineva ca razbunare.
Situatia se invarte in cerc de zeci de ani, si cu toata diplomatia, sanctiuni tot suntem la aceiasi metoda, se omoara iar si iar si iar...........tu vezi vreo solutie?
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nelia
Da, asta e drept si sint de acord cu tine. Stirile despre Toulouse au umplut toate ziarele, cu titluri mari de-o schioapa, cele despre civilii omoriti in alte zone, aiurea, scuzati, dar repet, aiurea, fara nici un rost... printre care si copii, atit de multi copii, sint in subsolul paginii. Erau tot copii si erau 9 (noua). Soldatul este in Time for Self-Reflection si... va fi judecat, intr-o zi. |
Io inteleg ca unii se simt cu aproba si dezaproba ca la Circus Maximus... dar mi se face sila sa dezaprobi un asemenea mesaj. Cu ce nu esti frate de acord? Mii de oameni mor pe planeta in mod barbar de la razboi, la foame si ne facem ca nu-i vedem. Nu sunt in gradina noastra si nu ne strica bautul cafelei. Iar acei copii din Afghanistan au murit in mod barbar si la fel de inutil de mana unui subuman la fel ca si cei din Toulouse.
Terorist in uniforma ...Oameni care-si suprapun propriile frustari peste conflictele existente.
Insa ceea ce nu inteleg eu este cum puteti voi sa comparati gestul americanului (frustrat ca e prins intr-o situatie fara iesire [nu poate dezerta], trimis de niste politicieni intr-un loc unde nimeni nu-si doreste sa fie, inconjurat de inamici de toate felurile [de la talibani in carne si oase pana la caini, magari si copii de spatele carora se leaga bombe mai apoi detonate in taberele soldatilor], epuizat fizic si mental de razboiul la care participa, samd) cu cel al teroristului din Toulouse...? |
Acum tu ce faci? Gasesti scuze??? Tu crezi ca-n armata americana te ia cu arcanul pe strada asa ca-n Creanga? Tu baiet frumos si pasnic te ia politicianul corupt si te trimite? Nu mama. Semnezi ca te inrolezi. A fi in armata inseamna enorm de multe avantaje pentru familie si oprtunitati pentru tine apoi de rezisti ( si aici ma refer la burse de scolarizare, asigurari de sanatate... etc.) Dar o data inrolat esti carne de tun. De esti om rezonabil te rogi sa nu te trimita undeva ca-n Afghanistan. Dar e inevitabil sa o faca si nu e vina celor din fata ta ca tu ai ALES sa fii in armata. Si se presupune ca cineva te-a verificat ca nu esti psihopat. Si inca ceva servea "three terms" in Afghanistan. Nu era un amarat care nu stia cum sa mai supravietuiasca socului cu teatrul de lupta.
Totusi soldatul a fost acuzat de 17 capete de acuzare (16 morti + nu se stie ce)
Si cel putin pe cnn este a treia stire internationala exact dupa "French shooter"
http://www.cnn.com/WORLD/
TOP WORLD STORIES
Why wasn't French shooter stopped? | Who was Merah?
France asks: Were warnings missed on Toulouse killer?
U.S. soldier faces 17 counts of murder for Afghan shootings
Mexico spends millions to greet pope
Divers find 3 more bodies in Costa Concordia wreckage
Indian government furious over coal report
Al Qaeda leader to Afghans: Rise up against Western troops
Opinion: Europe's blindspot on anti-semitism
Somali pirates release British hostage | Watch
Din cate spun ziarele. Armata il va acuza, dar intrucat Afghanistanul nu a cooperat la strangerea dovezilor nu va fi simplu. Intrucat martorii nu vor calatori probabl in US sa depuna marturie... tot asa. Si da se gasesc avocati sa-l apere.
Dar mai aflam ca de fapt " saracul" statea bine pitit in military pentru ca era implicat in $600k frauda fiscala ca broker http://www.cnn.com/2012/03/22/justice/afghanistan-bales-fraud/index.html?hpt=hp_t1
"The arbitration conducted by FINRA in 2003 found Bales jointly responsible for paying Liebschner $1,490,875 in damages and legal fees, excluding interest, according to the securities regulator's records."
Wow... acum te pomeni ca asta dadea si el vina pe 9/11 ca o cazut marketul si-i gasea pe oamenii din satuc vnovati de implicarea lui in frauda fiscala.
Bun pentru act nu exista justificare. Ce se poate face sa se previna? Stiu atat de putine despre functionarea interna a armatei, dar ceva se poate face sigur ca toti escrocii labili sa nu mai fie luati. Deja nu mor eu de dragul interventiilor armate ...
nelia spune:
citat din mesajul lui Nati ...si tu ai fi pus la cale un complot sa te razbuni daca cineva vine peste tine sa-ti faca rau si vezi ca cei din jur nu intervin, nu ai nici un ajutor de la justitie. Nu-i asa ca ai incerca sa-ti faci dreptate singura, sa simta si atacatorul durerea ori pierderea pricinuita tie? |
Aici nu sint de acord, e ca si cum le-ai justifica crimele, ai duce ura mai departe. Nu, nu as face asta, categoric nu as face asta. Pot sa inteleg mecanismul prin care poti sa ajungi sa raspunzi cu ura la ura, cu crima la crima, ochi pentru ochi... dar eu nu as face asta si nu e nici normal si nici bine sa te lasi sa simti asa. Oricite motive intemeiate ai avea, tot criminal ai fi, nici o diferenta intre tine si cel care te-a atacat.
Insa sint de acord ca daca toate actele criminale ar fi la fel judecate si condamnate, daca lumea ar lua pozitie reala ca sa le sanctioneze, situatia s-ar imbunatati. Insa nu se face pentru ca opinia publica nu stie adevarul, multi il presupun, altii nici nu-l vad, sint convinsi ca ceea ce se intimpla in lume e bine si e spre binele popoarelor cotropite... lumea se schimba, popoarele evolueaza, dar fiecare ar trebui lasat sa o faca in ritmul lui. Nu te poti opune progresului, mai ales cu migratia posibila in ziua de astazi, cu accesul enorm la informatie care exista... insa eu am incredere ca un popor poate evolua fara sa fie nevoie sa fie cotropit. Nimeni nu ne garanteaza astazi ca triburile indiene nu ar fi progresat in ritmul si maniera lor, daca nu se distrugeau incercind sa fie asimilati, transformati, ridicati la standardele de democratie si civilizatie ale popoarelor colonizatoare, care, dupa cum vedem, sint extrem de "relative".
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Nati si tu ai fi pus la cale un complot sa te razbuni daca cineva vine peste tine sa-ti faca rau si vezi ca cei din jur nu intervin, nu ai nici un ajutor de la justitie. Nu-i asa ca ai incerca sa-ti faci dreptate singura, sa simta si atacatorul durerea ori pierderea pricinuita tie? E natura umana sa ripostezi cand te vezi incoltit, asa probabil a vazut si Merah asta, ii sunt omorati fratii, omoara si el pe cineva ca razbunare. Situatia se invarte in cerc de zeci de ani, si cu toata diplomatia, sanctiuni tot suntem la aceiasi metoda, se omoara iar si iar si iar...........tu vezi vreo solutie? |
NU! A trai intr-un stat de drept inseamna ca nu ne facem dreptate singuri. Indiferent cat ti-e de greu rabzi si incerci sa-ti faci dreptate pe cale legala si pasnic. Si chiar de nu reusesti sa continui pasnic. Gandhi, Martin Luther King... sunt exemple de cum sa te comporti uman in fata nedreptatii... de cum sa faci oamenii sa-si schimbe atitudinea.
DE CE? Iti dai raspunsul singura. Pai pentru ca altfel intri intr-un ciclu de morti si din dinte pentru dinte mancam toti puree. Singura solutie e sa te opresti si sa cauti calea de mijloc.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Nati Si conceptul asta de razbunare nu e in mod expres croit pe masura arabilor, si tu ai fi pus la cale un complot sa te razbuni daca cineva vine peste tine sa-ti faca rau si vezi ca cei din jur nu intervin, nu ai nici un ajutor de la justitie. Nu-i asa ca ai incerca sa-ti faci dreptate singura, sa simta si atacatorul durerea ori pierderea pricinuita tie? E natura umana sa ripostezi cand te vezi incoltit, asa probabil a vazut si Merah asta, ii sunt omorati fratii, omoara si el pe cineva ca razbunare. Situatia se invarte in cerc de zeci de ani, si cu toata diplomatia, sanctiuni tot suntem la aceiasi metoda, se omoara iar si iar si iar...........tu vezi vreo solutie? |
Nati, cred ca intepretam poetic, mi se pare aiurea cum pui problema in mesajul de mai sus.
Criminalul din Franta era francez. Nascut si crescut in Franta. Parintii erau algerieni-francezi. Tu prin rationamentul tau ii iei pur si simplu identitatea de francez si-l infratesti cu altii care, intamplator, au aceiasi religie ca el.
Cred ca nici tu nu te duci sa impusti copiii unui musulman care ti-a omorat ´´fratele´´ african crestin, nu?
Autoritatile palestiniene au reactionat impotriva lui merah asta, nu au sarit in sus de bucurie ca s-a trezit el, desteptu, sa ´´le razbune copiii´´ cum a declarat.
Ia uite asadar ca ´´fratii´´ lui nu s-au aratat incantati. Bine ca esti tu intelegatoare...