Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Guguluff, din cate stiu eu nic un After Scool din scoli nu au paturi sa doarma. Jean Monnet are? Trebuia de prima data sa te duci sa faci scandal. E greu sa schimbi acum, dar nu imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Guguluff, Jean e scoala cea mai apropiata (in mod evident, adica nu cu 100 de m fata de Pia) de domiciliu? Daca da, te sfatuiesc sa mergi sau sa suni pentru a vorbi cu inspectorul sector 1 si sa ii prezinti situatia voastra. Ei rezolva cazuri punctuale, nu sta nimeni sa masoare cu centimetrul pe harta distantele dintre fiecare bloc si scoli. Totul e sa iti spui pasul cu convingere, dar fara cearta. Cred ca daca nu ar fi lasat loc de fraude (vezi vizele de flotant, certificatele fictive de handicapat, acte de divort etc), intr-adevar sansele ca cei mici sa intre la scoala dorita de parinti (alta decat cea de circumscriptie) ar fi fost mult mai mari. In discutia pe care am avut-o cu o doamna inspectoare chiar i-am spus ca ma incapatanez sa nu imi fac viza de flotant la vecina de peste drum, si ca sper ca strada noastra va fi aronda, asa cum este si normal, scolii de care a apartinut de-o viata, aflata la 5 minute (nu la 30 de min!) de locuinta. Si asa s-a intamplat. Exceptie? Caz fericit? Nu stiu. Asta e adevarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu am auzit de vre-o scoala de stat in Bucuresti care sa aiba after cu paturi. After-ul inseamna o sala cu banci in care isi fac lectiile supravegheati de un pedagog. La unele scoli exista cantine/sali de masa unde se aduce mancare, la altele se merge la o cantina din zona si a treia varianta e cu pachetelul de acasa. Sport se poate face contra cost dupa ce se termina orele de dupamiaza (dupa 18.00).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Este posibil sa fi confundat cu posibilitatea after-ului la vreo gradinita particulara. In ultima vreme numai asta am in cap, tot ce se poate sa fi incurcat borcanele.
matahut, distanta e aproximativ egala. Atat eu (aveam aceiasi adresa cand am intrat in cl.I-ii) cat si tatal ei (statea pe o parte a strazii care atunci apartinea de Jean, acum nu mai apartine) am facut acolo. Asa cum am zis, nu mai conteaza. Nu ar asculta nimeni din minister pentru ca e mult prea mare bataie pe scoala aia, interesele sunt prea mari, daca nu ai spate, degeaba.
Cred ca nu e locul sa scriu aici, dar la bac am primit o nota incredibil de mica la probele orale si profesoarele din comisie (erau din Caragiale) au pus multe intrebari care nu erau in programa, doar pentru a ma incurca si descalifica. Normal ca la scris am dres busuiocul, dar mi-a coborat mult nota finala. Cand m-am dus cu lacrimi in ochi la diriginta (tot de romana, stia cat stiu) mi-a zis sa-l trimit pe tatal meu la directoare... Deci, de ce as vrea sa o duc acolo? Sa treaca si ea prin aceleasi nedreptati sau prin unele si mai mari, ca sunt fitele mult mai mari acum. Scuze de off.
Alegem sa mergem o statie cu metroul si apoi cam vreo 10 minute pe jos, decat sa o dau intr-o scoala cu santier continuu de 4 ani de zile, unde n-am putut sa vedem clasele. Sper doar sa se respecte faptul ca scoala de care apartii e obligata sa-ti pastreze locul pana in faza 3, in situatia in care nu esti primit la cealalta scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Sigur te vei putea inscrie in etapa III la scoala de circumscriptie! Succes insa in etapa II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Guguluff- imi pare tare rau ca treci prin atata stres. Eu imi inscriu copilul in clasa 1 iar a mea nu mai doarme de pranz de cativa ani buni.( eu am cautat gradi in care somnul de pranz sa nu fie obligatoriu :) ). Totusi din tot ce am auzit eu despre clasa pregatitoare nu s-a promis nici un moment ca va exista obligatoriu after, ba mai mult vor fi si patuturi. Sigur ca sunt copilasi de varsta asta care inca mai au nevoie sa doarma, eu zic sa cauti un after privat ca sa scapi de grija conditiilor din scoala dupa-amiaza cel putin.
Eu ma gandesc ca cei de la 17 nu au vrut sa-ti arate clasele pentru ca sunt mobilate in acest moment ca pentru clasele 1-8. Or fi primit si indicatii de la inspectorat sa nu sperie parintii celor care vin la pregatitoare, care si asa in majoritate sunt reticenti, cu niste clase care in momentul asta oricum nu sunt aranjate ca pentru clasa pregatitoare...Inteleg ca in rest ai putut sa vizitezi scoala- toalete, holuri etc. 17 e considerata o scoala foarte buna si cum chiar tu spui ca la JM nu ai avut experiente prea fericite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Gata, ne-am inscris si noi aseara. Nu s-a mai blocat softul.
Si aici erau afisate locurile ramase. Chiar m-am mirat ca mai sunt stiind ca este o scoala destul de cautata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

L.E. Incredibil... am sunat la 17 sa vedem daca suntem pe listele lor si stupoare, nu suntem recenzati la ei. Nu se mai poate sa o recenzam acum... fiindca a trecut faza cu recenzarea. Cica nu a venit nimeni sa ne recenzeze si e vina noastra!!! Ca ce, ca nu au mers ei pe teren? Fi-mea e inscrisa la gradinita de stat, foarte aproape de scoala, la nastere am avut aceiasi adresa, de ce nu ne-au recenzat la timp si de unde era sa stiu eu ca nu mai are loc daca nu o recenzam fizic. Strada apartine, dar copilul nu e pe liste. Cica in faza III nu apartinem de ei ca nu suntem recenzati si nu se mai poate face nimic, morti copti trebuie sa o inscriem la ei acum, in ultimele zile. Dar nu vreau acolo, nu am vazut conditiile in care invata, nu au invatatoare pentru pregatitoare si a tipat secretara la telefon ca la ultimii oameni. Ce bataie de joc e sistemul asta de invatamant... ce rusine... Platim ca prostii dari la stat si pentru ce? Ca sa fi tratat ca un infractor, cand nu-si fac ei datoria.

Fran, la 17 nu ne-au lasat sa vedem nimic sub pretextul ca sunt ore. Ne-am oferit sa stam pana la pauza, dar ne-au zis ca nu se poate. Nu vroiam sa vad o clasa pentru pregatitoare, ma multumeam cu una in care invata clasele primare, o toaleta, aripa in care stau pitici. Dar nimic, interdictie totala. Am ingrosat obrazul (sub ochii bodygard-ului) si am aruncat o privire prin geam, intr-o clasa de langa biroul directoarei, apoi mama mea a fugit pe scari la o toaleta sa o vada. Cand a iesit directoarea s-a inverzit cand a auzit ca a mers sa vada toaleta. Nici eu n-am inteles de ce atata secretomanie, mai ales ca au fost relativ amabili. Ma deranjeaza acolo ca urmeaza sa se renoveze curtea, sala de sport si sa se amenajeze laboratorul de informatica, in situatia in care lucrarile dureaza de 4 ani. Intrarea spre secretariat era oribila, in paragina si murdara. Biroul secretarilor si al directoarei erau renovate si ok, dotarile de lux la directoare, dar restul scolii nu stiu, pentru ca nu ne-au lasat sa vizitam nici macar holurile din zona unde se tin ore. Nu stiu cum sa fac sa intru acolo, azi as merge sa vad daca suntem recenzati la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Ati vazut conferinta de presa sustinuta la 11 de ministrul Baba? Ceva noutati despre clasa pregatitoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

- 50-60% inscrieri in prima etapa. Bucurestiul cica sta cel mai bine (n-au dat cifrele pt B).
- 170.000 de copii inscrisi in total pana acum. N-au zis din cati.

In rest nimic nou. S-au invartit in jurul cozii o ora. Si au mai prezentat niste grafice (pe care Oana Badea le dadea a fi foarte importante pentru parinti). Despre manualele pentru clasele 1-4, ceva de genula asta. Aici am fost un pic absenta.

A... Si au zis ca vor lucra pe fise. Pentru fiecare materie vor avea un set de fise. Fisele vor fi date de la minister, deci nu vor fi cumparate de parinti.
Nu vor lua materiale acasa, nu vor lucra acasa.
Mobilierul va fi modular astfel incat sa poata lucra atat individual cat si in grup.

Mergi la inceput