Nu pot sa uit!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Ilia am citit acest topic si tare mi-as dori sa citesc si povestea ta de acum 2 ani...ca sa pot intelege mai bine ce simti desi nu e greu sa imi imaginez prin ce treci.Insa nu o gasesc...
Cred ca am fost colege la odisee si la scutece...sper sa nu incurc persoanele.
Te imbratisez cu drag!

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

mariuta, in tarile vestice, da. se casatoresc oameni care au 3 copii fiecare cu altcineva. in Romania, nu prea. o "amica" i-a zis o data sotului meu, de fata cu mine, ce barbat grozav e el ca m-a acceptat cu un copil
marox, nu se scoate asa cuiul. am vb cu femei care au aplicat metoda asta si care, acum, la 60 de ani regreta, fiindca s-au simtit la fel de rau. una dintre ele mi-a spus ca amantul era, la randul lui casatorit si avea o fetita, si intr-o zi a izbit-o revelatia: ca devenise la fel cu amanta sotului ei, din moment ce ii facea acelasi lucru unei alte femei nevinovate. s-a retras brusc, inainte sa se intample ceva in familia cealalta si se bucura si acum ca a facut asta. de altfel, nu urmarise ca amantul sa divorteze, nu dorea un viitor cu el, voia doar sa se razbune pe sotul ei. nu i-a iesit, fiindca sotul ei n-a aflat niciodata, iar ea s-a simtit mai rau si si-a compromis total casnicia ei. n-a divortat, anul asta implineste 35 de ani de casnicie. dar fericita n-a fost!
allinta, stiu cate femei sunt asa. de altfel, pot sa spun ca ma simt cumva bine cand stiu ca fosta amanta e, in continuare, singura. adica, necasatorita. la 34 de ani, fara familie, fara copil, tebuie ca nu e prea bine. dar nu mi-e mila, desigur. ma bucur!
nu exista contract prenuptial in legislatia noastra, asta e la americani. dar ideea cu casatoria mi-a venit si mie ca o conditie obligatorie, oricit de urat ar suna.. si alte cateva conditii..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Ilia am citit acest topic si tare mi-as dori sa citesc si povestea ta de acum 2 ani...ca sa pot intelege mai bine ce simti desi nu e greu sa imi imaginez prin ce treci.Insa nu o gasesc...
Te imbratisez cu drag!

Diana

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136530&SearchTerms=criza,barbatului,de,40

mai sunt doua capitole, le gasesti selectand Cautare, in stanga forumului. nu stiu daca am fost colege, nu-mi amintesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
allinta, stiu cate femei sunt asa. de altfel, pot sa spun ca ma simt cumva bine cand stiu ca fosta amanta e, in continuare, singura. adica, necasatorita. la 34 de ani, fara familie, fara copil, tebuie ca nu e prea bine. dar nu mi-e mila, desigur. ma bucur!
nu exista contract prenuptial in legislatia noastra, asta e la americani. dar ideea cu casatoria mi-a venit si mie ca o conditie obligatorie, oricit de urat ar suna.. si alte cateva conditii..

Daca il iubesti si ai nevoie de mai multa siguranta in relatia cu el, este o idee buna.

Sotia si mama sunt ocrotite de legea din Romania, concubinajul inca nu este luat in serios.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Te imbratisez cu drag!

Diana

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136530&SearchTerms=criza,barbatului,de,40

mai sunt doua capitole, le gasesti selectand Cautare, in stanga forumului. nu stiu daca am fost colege, nu-mi amintesc.

La mamici de bobocei de sept oct 2008???
Sper ca nu incurc borcanele...

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioachim spune:

ilia

dar in rest relatia voastra cum este? te simti bine cu el? va intelegeti? simti ceva afectiune calda?

vazut din afara, faptul ca tu te implici mai mult in alegerea mobilei nu pare ceva grav, sincer. dar probabil, pt. tine reprezinta o supapa a furiei pe care inca o mai simti pt. el.

sper sa fie bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

ILIA

Imi pare rau sa aud ca esti inca in framantari. Parca te si vad uitandu-te la el cand isi cere iertare si te intrebi cat de sincer e...parca nu are credibilitate, nu?
Cred cu tarie ca ar trebui sa luati o pauza...nu divortz ci o pauza emotionala intre voi. El sa vina ca tata, zilnic, sa se ocupe de copii, tu sa iesi si sa faci ce ai de facut si seara la culcare...fiecare la el. si dimineatza vine sa duca din copii la scoala, etc. Asta va va apropia cumva.Cred eu.
Sau pur si simplu, fiindca va lipsese spatiu, ganditi-va la o noua locuintza daca exista posibilitatea financiara.
Si nu-l mai lasa pe domnul neocupat. Prea te ocumi de toate doar tu!
Asteapta decizia ta??? Pai luati-va o seara pt. voi doi, fara copii si spune-i ce te opreste sa intorci foaia definitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Archa spune:

Citat:
de altfel, pot sa spun ca ma simt cumva bine cand stiu ca fosta amanta e, in continuare, singura. adica, necasatorita. la 34 de ani, fara familie, fara copil, tebuie ca nu e prea bine. dar nu mi-e mila, desigur. ma bucur!

Mie mi se pare ca asta e cel mai mare rau pe care ti l-a facut adulterul sotului tau. Sa ajungi sa te bucuri de raul altuia nu e tocmai laudabil.
(iar ea s-ar putea oricum sa fie 'fericita' asa cum e).

Si raul asta ti-l faci singura.
Imi cer scuze ca folosesc termeni ca 'trebui', 'ar trebui', 'ar fi trebuit' dar n-am timp acum sa-mi pun manusile de catifea.
Asadar, ar fi trebuit sa iei adulterul sotului tau de gat si sa-i spui 'ok, ai venit, ce pot eu sa invat din asta? cum pot eu sa evoluez folosindu-ma de tine?'

Eu n-am inselat si nici inselata n-am fost dar am fost in pragul divortului pentru ca mi se parea ca merit tot felul de lucruri pe care (nu)le capatam.

Abia cand am inteles ca nu e vorba de merit, ca nu e niciun concurs, ca golul din suflet nu se umple nici cu facultati, nici cu conferinte, nici cu haine, nici cu carti, abia cand am stat fata-n fata cu mine si m-am uitat luuuuung la mine, la sufletul meu si-am spus 'valeu, dar nashpa mai esti, ia vezi tu ce poti face sa nu mai fii asa nasoala', abia atunci m-am putut uita si la sotul meu de-adevaratelea si am inteles si i-am multumit.

Ai o parere prea buna despre tine, ilia, si e justificata, desigur, numai ca ea te impiedica sa vezi adevarul. Adevarul e - am citit tot ce-ai scris de-a lungul timpului - ca mai degraba ti-ai parasi sotul decat sa afli ceva nasol despre tine. Adevarul e ca aici cauti validare, cauti sa ti se spuna ca esti prea buna/desteapta/frumoasa ca sa 'meriti' asa ceva.

Iarta-ma ca judec si iarta-ma ca te mustru. Am incercat s-o fac cu dragoste, sa las ceva din mine pentru tine:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Archa spune:

Iertati-ma, simt nevoia sa mai spun ceva.

Si eu aveam o parere foarte buna despre mine, ma gandeam mereu ce noroc a avut sotul meu ca m-am indurat sa-l iau de barbat :), ce noroc are fiul meu ca are o mama asa desteapta :).

Acum ceva timp, as fi privit si eu cu dispret olimpian la cineva care mi-ar fi spus 'banalitati' si mi-ar fi recomandat 'eat, pray, love' sau cine stie ce carti motivationale.

Pana cand am inteles ca, in lipsa iubirii, sunt un nimic. Cam asa suntem toti. Fara luminita aia mititica, bajbaim ca apucatii si sleepwalkerii prin tot felul de terapii, terapeuti, facultati, mobila noua, trenduri, hipstereli etc etc etc. Nu trebuie decat sa iubim si sa nu asteptam nimic in schimb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

scuze, mi-am dat seama ca raspunsul meu de acum nu are cum sa fie de folos nimanui, asa ca il sterg si o sa spun doar atat:

va rog cautati filmul acesta : Stone, Edward Norton, robert de Niro.

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput