Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (79)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Doamne ajuta!

Ana-maria, bine ai venit la noi si sa-ti ajute Maica Domnului sa ne impartasesti cat de curand vestea ca ai o minune in burtica

Joi. „Asculta, fiule, si fii intelept si-ti indrepteaza gandurile inimii tale" (Pilde 23, 19). Din inima ies necontenit ganduri: uneori bune, insa in cea mai mare parte rele. Celor rele nu trebuie nicicum sa le urmam; dar nici pe cele bune nu trebuie sa le implinim intotdeauna - se intampla ca gandurile care sunt bune in sine sa nu fie potrivite in anumite imprejurari. Iata de ce ni se porunceste sa luam aminte la noi insine, sa cautam la tot ce iese din inima; ce este rau sa lepadam, ce este bun sa cercetam, facand doar ceea ce se va arata a fi bun cu adevarat. Cel mai bine este insa a inchide inima astfel incat din ea sa nu iasa si in ea sa nu intre nimic fara ingaduinta mintii, pentru ca mintea sa premearga in toate, randuind miscarile inimii: dar mintea devine astfel numai atunci cand este mintea lui Hristos. Asta inseamna sa-ti unesti mintea si inima cu Hristos si totul inlauntrul tau va fi asa cum trebuie.

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Doamne Ajuta!

Anna85 bine-ai venit la Rugaciune!
Sa te (va) ajute Bunul Dumnezeu, dupa acest post sa ramai insarcinata.

O seara placuta sa aveti!
Ma duc la somn, ca maine ma asteapta o noua zi de munca.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Vineri. S-au sfarsit zilele Sfintelor Paresimi! Acum sa stea fiecare si sa cugete urmarile: ce-a fost la inceput si ce este acuma? A fost vreme de negot: e vreun castig cat de mic? Am iesit in stadion: am alergat oare? Si daca am alergat, am ajuns, oare, la sosire? A fost declarat razboi: ne-am inarmat, ne-am luptat? Si daca ne-am luptat, am cazut sau am biruit? Postitorii trezvitori si priveghetori, care s-au ostenit cu inima infranta si smerita, fireste, privind inapoi, nu pot sa nu se bucure; iar noi, cei nepasatori si robiti trupului, care ne ingrijim numai de desfatari si dezmierdari, ne ramane pururea numai rusinarea fetei, sau nici macar atat. Unii sunt batuti si nu-i doare, fiindca au fruntea de arama si grumazul de fier.

Sambata [Evr. 12, 28 - 13, 8; In. 11, 1-45]. Cine are pe Marta cea iubitoare de osteneala (adica faptele bune de tot felul) si pe Maria ce sade la picioarele lui Iisus (adica intoarcerea calda si cu luare-aminte a intregii inimi catre Domnul), la acela va veni insusi Domnul si va invia pe Lazarul lui - duhul, dezlegandu-1 de toate legaturile sufletului si ale trupului. Atunci va incepe pentru el o viata cu adevarat noua, netrupeasca in trup si nepamanteasca pe pamant. Aceasta va fi o adevarata inviere in duh, mai inainte de invierea cea viitoare, care va fi si a trupului!

Duminica Stalparilor (Intrarea Domnului in Ierusalim)
[Filip. 4, 4-9; In. 12,1-18]. Cine n-a fost sa il intampine pe Domnul atunci cand a intrat in Ierusalim ca un imparat si cine n-a strigat atunci: „Osana, Fiul lui David"?!
Dar n-au trecut decat patru zile si acelasi popor, cu aceeasi limba, striga: „Rastigneste-L, rastigneste-L"! Uimitoare prefacere! Dar ce sa ne minunam? Nu facem si noi acelasi lucru atunci cand dupa primirea Sfintelor Taine - Trupul si Sangele Domnului -, indata ce iesim din biserica uitam tot, si evlavia noastra, si milostivirea lui Dumnezeu fata de noi, si ne lasam, ca si mai inainte, in voia faptelor iubirii de sine: la inceput „neinsemnate", apoi mai mari, si poate ca, mai inainte chiar de a trece patru zile, macar ca nu vom striga altuia: „Rastigneste-L!", il vom rastigni pe Domnul in noi insine. Si toate acestea Domnul le vede si le rabda!
Slava indelungii Tale rabdari, Doamne!

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anna85 spune:

Va multumesc! Sa ne ajute Dumnezeu pe toate cele care ne dorim copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa28 spune:

Buna fetelor
Ana bine ai venit si sa-ti ajute Dumnezeu sa ai copilul mult visat.
Eu vreau sa va spun ca mi-am gasit un duhovnic bun la care m-am dus si m-am spovedit joi chiar daca ma spovedisem de Bunavestire la un preot de la Biserica de care apartin si la care mergeam de vreo 4 ani.Dar niciodata nu simteam ca ma spovedesc cu adevarat din cauza ca era f aglomerat si o groaza de oameni la rand care nici macar nu stateau mai la distanta sa nu se auda ce spui. Si in 5 minute cat dura cum sa poti spune toate pacatele pe care le faci clipa de clipa.
Acum am fost la Episcopie la un preot calugar care m-a primit in chilia lui si am vorbit vreo 40 minute si m-am spovedit cum nu am facut-o niciodata ,am iesit plangand de acolo,usurata si cu sufletul impacat.De acum o sa ma duc doar la el ori de cate ori o sa am nevoie sa vorbesc cu cineva.Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca mi l-a scos in cale ca sa-mi pot usura sufletul si sa-mi indrept pacatele.
Iertati-ma daca v-am plictisit cu povestirea mea.Va doresc si voua daca nu v-ati gasit inca un duhovnic bun mergeti si cautati unul ca te simti tare usurat atunci cand spui tot ce ai pe suflet fara sa iti fie rusine si teama.
Va pup dulce!
Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Doamne Ajuta!

Iata www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfantul-mucenic-caliopie-118445.html" target="_blank"> Sinaxarul de azi!

raisa ma bucur ca ti-ai gasit un duhovnic sufletului tau.
E ca si la doctor cand te duci sa te intorci vindecat.

Blogul fetelor!

Mergi la inceput

Doamne Ajuta!

La multi ani, tuturor celor care poarta nume de floare!

www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1333857600" target="_blank">Sinaxarul de azi!

si, cateva cuvinte despre frumoasa sarbatoare de azi:

Duminica Stalparilor sau a Floriilor
8 Aprilie 2012

Primul praznic împaratesc cu data schimbatoare, din cursul acestui an bisericesc, este Duminica Stalparilor sau a Floriilor, cu o saptamana inainte de Pasti. Este sarbatoarea ce ne aminteste de intrarea triumfala a Domnului nostru Iisus Hristos in Ierusalim, inainte de Patimile Sale.

Primele mentiuni despre aceasta sarbatoare provin din secolul al IV-lea. Nu o gasim intre sarbatorile enumerate în Constitutiile Apostolice, dar despre ea pomenesc: Sfantul Epifanie, caruia i se atribuie doua predici la aceasta sarbatoare, pelerina apuseana Egeria (Silvia sau Etheria), care in insemnarile ei de calatorie, descrie modul cum se sarbatorea aceasta duminica în cetatea Ierusalimului, la sfarsitul secolului al IV-lea cand ea viziteaza Tara Sfanta, precum si mari predicatori din secolul al IV-lea de la care au ramas predici tinute în cinstea acestei zile, ca: Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Ambrozie si Sfantul Chiril al Alexandriei. In Apus, mentiuni mai tarzii despre existenta acestei sarbatori se gasesc la Sfantul Isidor de Sevilla.

In vechime, Duminica Floriilor era inceputul saptamanii numite pe atunci a Pastilor. De aceea este numita si Duminica aspirantilor sau a candidatilor la botez, pentru ca in aceasta zi catehumenii mergeau cu totii, cu mare solemnitate, la episcopul locului, spre a-i cere sa fie admisi la botez, iar cu ocazia aceasta le dadea sa invete Simbolul credintei (crezul). Duminica aceasta se mai numea si Duminica gratierilor, pentru ca in aceasta duminica imparatii romani acordau gratieri celor care erau intemnitati.

Dupa un obicei stravechi, mentionat chiar în secolul al IV-lea de catre pelerina Egeria si generalizat in toata Biserica crestina, acum se aduc in biserici ramuri de salcie care sunt binecuvantate si impartite credinciosilor, in amintirea ramurilor de finic si de maslin cu care multimile au intampinat pe Domnul nostru Iisus Hristos la intrarea Sa triumfala în Ierusalim si pe care noi le purtam in maini ca semn al biruintei impotriva mortii, castigata de Domnul prin invierea lui Lazar, savarsita cu o zi mai inainte (Sambata Floriilor sau a lui Lazar) si apoi prin Invierea Sa. In traditia populara exista credinta ca insasi Maica Domnului a binecuvantat salcia, dupa ce aceasta s-a transformat intr-o punte, ajutand-o pe Fecioara Maria sa treaca apa unui rau.

Denumirea populara a sarbatorii vine de la zeita romana a florilor, Flora, peste care crestinii au suprapus sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim. Ca aspect necrestin, amintim obiceiul ca in vreme de furtuna sa se puna pe foc muguri din salciile de la Florii, pentru a imprastia norii si grindina, protejand casa si familia de dezastre.

Atat în Imperiul Bizantin cat si la curtile domnesti din Tarile Romanesti, sarbatoarea Floriilor se praznuia cu multa solemnitate, deoarece la aceasta sarbatoare luau parte imparatii sau domnitorii cu toata suita lor carora li se imparteau faclii aprinse ca si la Pasti. In seara acestei duminici incep in biserici frumoasele slujbe ale deniilor din saptamana Sfintelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos.

Blogul fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anna85 spune:

La multi ani si din partea mea pentru toti cei care poarta nume de floare!

Mergi la inceput

Buna,

va rog frumos sa ma pomeniti in rugaciunile voastre fiindca am ceva pb la serviciu. va multumesc din suflet, imi doresc sa fie bine,dupa voia Domnului.

Luni (Saptamana Patimilor) [Mt. 24, 3-35]. Domnul merge la patima cea de voie. Se cade sa-L insotim si noi. Aceasta este datoria oricui marturiseste ca prin puterea patimilor lui Hristos a devenit ceea ce e acum si care trage nadejde sa primeasca o mostenire atat de mare si de slavita, cum nimeni nu si-ar putea macar inchipui. Dar cum sa-L insotim? Prin gand, prin simtire. Mergi cu mintea in urma Domnului ce patimeste, si cu ajutorul cugetarii scoate, din orice, ganduri in stare sa iti strapunga inima si s-o faca sa simta patimirile suferite de Domnul! Pentru a face aceasta mai cu spor, trebuie sa devii tu insuti patimitor prin micsorarea simtitoare a hranei si a somnului si prin marirea ostenelii statului in picioare si ingenuncherilor. Plineste tot ce face Sfanta Biserica si vei fi un bun insotitor al Domnului pe drumul patimilor.

Cu Dumnezeu in gand

Mergi la inceput

ce pilda frumoasa

Maica Domnului este grabnic ajutatoare

Cineva a fost inchis si a stat 20 de ani in inchisoare, un tanar imbatranit in suferinte. Intr-o ancheta extraordinar de grea, i s-a terminat rabdarea si si-a pus in gand sa gaseasca un mijloc ca sa-si curme viata. Si-a adus aminte insa ca, in tinerete, cand era liber, bunica ii spunea: "Cand ai un necaz mare, sa te rogi Maicii Domnului!". Si-a adus aminte de acest lucru, si spunea el: "Catre Mantuitorul n-aveam curajul sa ma rog, dar catre Maica Domnului, care a fost si ea pamanteana ca si noi, m-am rugat!". Scurt. O rugaciune la disperare: "Maica Domnului, nu mai pot suporta durerile si presiunile care mi se fac aici! Ajuta-ma!". Se ruga in celula. Si, peste cateva clipe, vede intrand prin usa inalta a celulei o faptura in alb, cu un Prunc in brate: "M-ai chemat! Am sa te ajut. Fii in pace!". Si a plecat mai departe. Nu l-au mai chemat dupa aceea la ancheta. L-au mutat intr-un alt loc, la Polul Nord, undeva, si toata viata lui de dupa aceea - ca a trait inca multi ani in inchisoare - a avut o viata foarte linistita in sufletul lui, desi suferintele din afara erau destul de grele din cand in cand. Maica Domnului l-a ajutat in momentul urmator dupa rugaciune.

Cu Dumnezeu in gand

Mergi la inceput