drumul unui ateist spre Isus

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui greieras

Eu am prieteni catolici care nu se inchina la Maria deloc, si amandoi au terminat teologia, dar din discutiile pe care le-am avut cu ei, cu cat studiau la scoala mai mult cu atat mai mult erau convinsi ca este gresit sa i te inchini unui om, fie el si Maria mama lui Isus.

nici protestantii, care sint (considerati) crestini, nu o recunosc pe Maica Domnului drept ceea ce o consideram noi ortodocsii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Greieras, chiar m-a izbit duritatea lui Iisus din Biblia ta, doar ca-n Biblia mea ortodoxa replica asta lipseste (si nu e singura).

Uite cum e la mine:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=2

Daca in Biblia ortodoxa ar fi slavita in mod expres Maica Domnului, asa cum ea e in mod expres tratata de Iisus cu multa duritate in alte Biblii non-ortodoxe, n-as fi putut acorda incredere niciuneia. Dar acord credit celei ortodoxe nu pt ca sint ortodoxa, ci pt ca n-o lauda pe Maica Domnului, desi noi ortodocsii o laudam bazindu-ne pe niste fapte tot din Biblie, cum ar fi acea rugaminte a ei catre Fiu si vazind ca Fiul i-a indeplinit-o.

In afara de asta, eu ma bazez f tare pe logica mea. Si din cite-am inteles, Domnul se pare ca e asa de stralucitor, ca la soare te poti uita, dar la El ba. Nici ingerii nu-L pot privi, apostolii au cazut la pamint la Schimbarea la Fata. Ei , ia imaginati-va cum ar fi deci sa-L nasti pe Dumnezeu? Sa-L simti in burta, sa-L alaptezi din sinii tai! Sa-L culci, sa-L pupi! Sa-I vorbesti? Sa vezi cind Ii ies dintii! Cum credeti voi ca Maica Domnului a fost vreo banala fata mare, a nascut pe Dumnezeu si apoi si-a vazut de viata ei, a facut sex si a nascut alti prunci...pe acolo pe unde a trecut Dumnezeu.

Sau Iosif. Domnul i-a vorbit si lui, credeti ca el a ramas indiferent, adica o fi zis ok, acuma hai, stau sa nasca Maria pe Mesia, mai rabd un pic, dupa aia o s-o am...Credeti ca acesti soti chiar s-au dorit trupeste?

Nu vedeti, chiar si un pic daca sintem atinsi de gratia divina, ne transformam din temelii, nimic nu mai e cum a fost in viata noastra, putem imparti viata noastra in inainte si dupa intilnirea cu Dumnezeu. Pai numai daca-ti raspunde Domnul la vreo cerere si te simti un pic favorizat, ales, iubit, privilegiat,tu, firul de nisip, picatura din ocean, d’apai sa te-aleaga Domnul sa-L nasti? Credeti ca ramineti la fel? Il nasteti pe Domnul si pe urma va iubiti cu barbatul?

Deci daca de la mult rivnitorii sfinti si pina la simplii credinciosi ca noi ne gasim transformati de intilnirea cu Dumnezeu, d’apai Maica Domnului?

Asa ca eu am iau dupa logica mea, credinta in fond e si logica, pe linga supranaturala.

Mergi la inceput

Sa nu uit sa precizez ca interventia mea nu se vrea o polemica , sper ca e de la sine inteles, si mai ales sa nu uit sa va urez, in prag de Paste ortodox, o Inviere plina de traire, de fiori in inima si de bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Katya stai linistita ca stiu ca nu e polemica. M-am uitat special la ambele traduceri si sunt foarte asemanatoare.

Partea cu sexul este cea mai uluitoare pentru mine. In primul rand sexul nu este ceva inventat de oameni, ci de Dumnezeu. Dupa ce a facut femeia, in Genesa 2:24 le-a spus: "De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup. Noi oamenii consideram sexul numai ceva carnal, dar Dumnezeu il vede diferit. De aceea sexul in afara casatoriei este pacat, pentru ca are nu numai implicatie fizica ci si spirituala. Dumnezeu zambeste si se bucura de cate ori facem lucrurile pentru care El ne-a creat. Totodata din Efeseni 5:25-32 vedem ca sexul serveste ca simbol al uniunii dintre Christos si biserica.

Deci da, cred sincer ca Maria a nascut pe Isus iar apoi s-a iubit cu sotul ei asa cum le-a poruncit Dumnezeu: sa fie una. A face sex cu sotul/sotia este nu numai o placere pentru sot/sotie dar si un lucru placut lui Dumnezeu.

Sa stii ca cel putin din ce stiu eu protestantii nu minimalizeaza valoarea Mariei. Dintre toate fetele din vremea ei ea a fost gasita speciala si aleasa pentru ca Il iubea pe Dumnezeu. Noi o onoram dar nu ne inchinam ei si nu o consideram mijlocitoare, doar pentru faptul ca ea L-a rugat odata ceva pe Isus. Isus a spus chiar cu gura Lui ca El nu face nimic de la El, ci numai ce vede pe Tatal facand (Ioan 5:19) cu atat mai putin avea sa faca ce ii spune mama Lui.

Mergi la inceput

Greieras, ei, atunci e bine daca macar o onorati pe Maica Domnului, mie din ex acela din Biblia ta mi s-a parut ca din contra, adica eu zic ca Domnul nu-i putea spune: "Femeie, ce am a face Eu cu tine?" Ca s-ar contrazice cu proorocia ca o vor ferici toate neamurile, adica Elisabeta o-ntreaba de unde cinstea asta sa vina la ea Maica Domnului si Domnul s-o-ntrebe ce are El a face cu ea? Adica asa-L stim noi pe Domnul, nerecunoscator? Si ambiguu? Cu o gura o slaveste pe Maria si cu alta o injoseste? Despre apelativul "femeie", stiu ca e o explicatie, scriu despre sf parinti, dar n-am retinut-o, cum ca asa se zicea in epoca sau nu stiu ce, nu mi-am batut capul.

Si nu, sexul nu e urit inaintea Domnului, poate ca nu intimplator prima minune a fost facuta exact la o nunta, cind barbatul si femeia se iau unul pe altul, nu e vorba de asta, e vorba ca oamenii, atunci cind I se dedica lui Dumnezeu, precum sfintii, calugarii etc, pur si simplu traiesc exclusiv spiritual aproape, unii abia daca se hranesc. Maica Domnului si sf Iosif la fel, credem noi, ortodocsii, ca au trait in curatie si rugaciune. Ca nu mai incapea nimic in preocuparile lor, nici frumos si nici urit, nu de altceva. Tocmai de-aia nu stim despre Maica Domnului multe, ea s-a smerit si nu s-a dat mare cu cine-i ea, e un ex de ortodoxa pt noi Maica Domnului.

Si nu am nicio indoiala ca daca Sf Antonie sau Sf Siluan sau parintele Cleopa zic ca ea mijloceste pt noi, zic adevarul. Ca altfel, daca nu ne-am crede unii pe altii, cum sa ne creada un ateu ca spunem adevarul daca noi nu-i credem la rindu-ne pe altii, pe niste autoritati? Ca nici despre noi nu scrie-n Biblie, si totusi unii dintre noi sustinem ca ne-am intilnit cu Dumnezeu, de ce ne-ar crede Victoria-mami de ex?

Om mai vorbi deci, bine ca nu polemizam.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Si nu am nicio indoiala ca daca Sf Antonie sau Sf Siluan sau parintele Cleopa zic ca ea mijloceste pt noi, zic adevarul. Ca altfel, daca nu ne-am crede unii pe altii, cum sa ne creada un ateu ca spunem adevarul daca noi nu-i credem la rindu-ne pe altii, pe niste autoritati? Ca nici despre noi nu scrie-n Biblie, si totusi unii dintre noi sustinem ca ne-am intilnit cu Dumnezeu, de ce ne-ar crede Victoria-mami de ex?

Om mai vorbi deci, bine ca nu polemizam.

Pai si eu mijlocesc pentru altii acum cand sunt in viata (chiar suntem indemnati sa o facem) dar ca mortii mijlocesc pentru cei vii, sau ca eu sa ma rog la Maria sa mijloceasca ea pentru mine nu are fundament biblic. Biblia spune ca nu exista decat un mijlocitor intre Dumnezeu si om, Isus Christos. Katya, eu nu cred nici pe pastorul meu daca ceea ce imi spune nu poate fi dovedit cu Biblia. Experientele noastre personale si logica sunt bune, dar nu daca sunt contrazise de Biblie.

Dupa ce m-am intors la Dumnezeu, pastorul de la biserica unde frecventam atunci ne-a spus sa nu-l credem nici pe el daca ceea ce spune nu poate fi dovedit cu Biblia. Si acum imi aduc aminte ca ne-a dat sa citim pasajul din Faptele Apostolilor 17:11 "Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna, si cercetau scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa." Deci practic oamenii astia nu luau nimic de-a gata, desi erau Iudei. Pentru asta ei sunt laudati de Apostol.

Asta nu ma face nici sceptica si nici banuitoare, dar in acelasi timp vreau sa fiu precauta pentru ca relatia mea cu Dumnezeu este cel mai pretios lucru pentru mine.

Oricum, vreau sa stii ca eu chiar cred din toata inima ca Biserica lui Christos, Mireasa Lui, nu consta intr-o anumita denominatie, ci este formata din toti aceia care L-au acceptat in vietile lor Il iubesc si Il urmeaza pe El. Restul sunt detalii si cu ele facem dupa masura de cunostinta si dupa cum ne indeamna constiinta.

Mergi la inceput

Mai bine sa ne bucuram : Hristos a-nviat!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Mai bine sa ne bucuram : Hristos a-nviat!

Ai dreptate Katya. Adevarat a-nviat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Adevarat a-nviat!

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaba-rema

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui gaba-rema

Ba da, Michelle, dintotdeauna s-au gasit oameni care sa se lase torturati si omorati pentru o idee (sau o naluca).

Uite cum sunt fanaticii islamisti, care isi leaga o centura de explozibil de pantece si se omoara dimpreuna cu zeci de oameni. Asta nu-i face drepti si nemuritori cum spera ei. Asta nu confirma defel spuse ale Coranului. Dpdv logic, ai putea spune ca nimeni nu ar face ca ei doar pt. o nalucire... Si totusi asta e cruntul adevar!

Katya, eu am fost credincioasa, acum nu mai sunt. Ai ghicit ca am avut o rafuiala cu Dzeu. Doar ca am ajuns sa nu mai cred deloc in divinitate, iar cale de intoarcere nu este. Multumesc pt. floricele .

ceva din postul asta nu-mi face sens,spui ca ai avut rafuiala cu Dumenzeu...dar totodata ca nu mai crezi in divinitate, adica nu mai crezi in El.
Deci ai avut o rafuiala cu nimeni? pe cine esti de fapt suparata?

michelle

Ai pus punctul pe i, Michelle: intai m-am rafuit cu Dzeu, apoi abia am conchis ca nu exista. Acum nu fac altceva decat sa regret ca nu exista, ca tare mi-ar fi de folos sa existe!

Tuturor va urez Sarbatori Fericite, cu armonie si impacare, dragilor!
Ne citim dupa Paste

Imi pare rau ca treci prin aceste momente...care le stim f. bine cu totii.
spui ca "regreti ca nu exista D. ca ti-ar fi fost de folos sa existe".
Draga mea, Dumnezeu e mereu in acelasi loc, conteaza unde esti TU cand Il cauti.
sunt sigura ca daca stai in genunghi in rugaciune, nu te vei mai indoi de existentza Lui.

michelle

Mergi la inceput