Doresc cateva sfaturi
Nici nu stiu cum sa incep sa dar o sa fac o mica introducere pentru a va putea da seama despre problema mea. Sunt casatorita de multi ani iar sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara. Copilul lui nu a locuit niciodata cu noi, in urma divortului copilul a ramas sa locuiasca impreuna cu mama lui iar acum fiind mare locuieste separat. Atat in perioada in care locuia cu mama lui cat si acum cand locuieste separat se afla intr-un oras la o distanta destul de mare fata de orasul in care locuim eu si sotul meu acum. A pastrat intotdeauna legatura cu copilul, atat cat a putut, atat din cauza ca locuim la o distanta considerabila cat si din cauza ca in perioada imediat urmatoare divortului cand copilul era mai mic si locuia cu mama lui, aceasta gasea destul de des motive astfel incat sa nu se poata vedea. Asa cum spuneam a pastrat legatura cu copilul, il suna destul de des, venea la noi in vacante, mai ieseau impreuna in vacante mai scurte, uneori mai mergeam si eu cu ei, alteori nu. Intotdeauna a fost binevenit la noi, intotdeauna am avut o relatie buna cu copilul lui dar recunosc nu foarte apropiata. De o perioada incoace nu stiu ce s-a intamplat cu sotul meu, poate a inceput sa regrete faptul ca in urma divortului nu a fost prezent permanent in viata copilului dar a inceput sa fie mai preocupat de copilul sau, nu ma deranjaza asta, inteleg ca e copilul lui dar am impresia ca e mai preocupat cu copilul lui decat cu mine. Si o sa va relatez ultimele intamplari. De ex s-a intamplat ca timp de cateva zile sotul meu sa fie foarte ocupat cu munca, abia ne mai vedeam dimineata si uneori seara iar cand in sfarsit a aparut o zi mai libera, s-a scuzat ca nu prea are chef sa discutam, motivand ca este foarte obosit si ar vrea sa se odihneasca cateva ore dar inainte de asta o sa-l sune putin pe fiul sau, doar ca acel putin s-a transformat in doua ore. A doua zi nu m-am putut abtine sa nu ii spun ca era prea obosit sa vorbim impreuna dar nu a fost obosit sa stea doua ore la telefon cu fiul lui. Binenteles ca s-a suparat spunand ca nu inteleg, ca nu a vorbit de cateva zile cu fiul lui, etc. dar a ajuns in ultima perioada sa vorbeasca mai mult cu fiul sau decat cu mine. O alta intamplare, de curand a fost in orasul unde locuieste fiul sau, au petrecut o zi intreaga impreuna, in dimineata zilei respective am vorbit foarte putin la telefon, spunandu-mi ca se grabeste sa ajunga la fiul sau, cand m-a sunat seara iarasi era foarte grabit ca trebuie sa mearga sa ia masa cu fiul sau. Eu auzind ca urmeaza sa ia masa asa de tarziu l-am intrebat daca nu au petrecut toata ziua impreuna si cum de nu au luat masa mai devreme. Binenteles ca a doua zi era suparat din nou, reprosandu-mi ca ma deranjeaza relatia sa cu fiul sau si alte reprosuri de genul acesta. Eu i-am explicat ca nu ma deranjeaza ca pastreaza legatura cu fiul sau, chiar ma bucur pentru el ca au o relatie destul de buna, ci ceea ca ma deranjeaza este faptul ca nu stie sa creeze un echilibru intre mine si fiul sau. Eu consider ca putea sa-mi acorde si mie 30 de minute din ziua aceea si sa stam si noi de vorba linistiti la telefon fara sa se grabeasca sa-mi inchida telefonul, ba ca sa se intalneasca cu fiul, ba ca sa ia masa cu fiul sau. Tin sa mentionez ca nu obisnuiesc sa-l sun toata ziua, fara motiv, drept urmare si in ziua respectiva nu l-am sunat eu deloc, sa nu-l deranjez si am asteptat sa ma sune el. Si de atunci e tot suparat, imi tot represeaza astfel de lucruri, eu tot incerc sa-i explic ca nu ma deranjeaza relatia cu fiul sau ci modul in care el intelege sa o intretina. Astfel de discutii au mai existat dar in ultima perioada s-au precipitat si relatia noastra a devenit destul de tensionata. Eu cred ca nu am exagerat dar poate vad eu gresit lucrurile, de aceea as dori si parerea voastra vizavi de acest subiect.
Raspunsuri
Elle_seb spune:
Cat a fost copilul mic, cat de mult l-ai incurajat pe sotul tau sa pastreze o legatura apropiata cu copilul lui?
I-ai propus sa vine cel mic mai mult pe la voi?
Ai cumparat tu, cu de la tine initiativa, mici cadouri pentru copil?
Cum te-ai impacat tu cu copilul si cat de apropiata si sincera a fosr relatia voastra?
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
Mami de Geosse (30 Ianuarie 2012) *** Sofia (14 August 2008) *** Sebi (25 Mai 2004)
utilizator23 spune:
Sotul a pastrat permanent legatura cu copilul lui, nu cred ca era nevoie sa-l incurajez eu. Venea si vine la noi o data sau de doua ori pe an in vacanta si statea cate o saptamana, doua. Nu trebuia sa propun eu sa vina la noi, venea oricum, daca nu a venit prea des a fost fie din cauza distantei sau uneori probabil se impotrivea mama lui. Atunci cand venea la noi, petreceau tot timpul impreuna, sotul era ocupat tot timpul cu el, incerca sa-i faca vacanta cat mai placuta. Relatia mea cu copilul lui a fost sincera dar nu foarte apropiata, copilul, baiat fiind era destul de mare cand a divortat sotul meu, avea aproape cincisprezece ani, nu am reusit sa ne apropiem prea mult, ne-am respectat reciproc dar probabil copilul nu vedea in mine decat pe cineva care "i-a furat" tatal desi sotul era despartit cand ne-am cunoscut.
XIO spune:
Ai dat 2 exemple, resupun ca nu se intampla in fiecare zi sa nu aveti timp de vorbit, nu?
Mie mi se pare ca tu exagerezi, sotul tau probabil se simye vinovat ca nu a fost prezent in viata fiului sau tot timpul, si acum incearca sa recupereze.
utilizator23 spune:
Da, am relatat doar doua exemple, acestea fiind ultimele si intr-adevar nu se intampla in fiecare zi dar asa cum am mai spus in ultima perioada discutiile de genul acesta se tot repeta. Insa eu nu inteleg ce am gresit in exemplele date si nu inteleg de ce este atat de suparat sotul meu. Probabil regreta perioada in care nu a fost prezent permanent in viata fiului si acum incearca sa recupereze dar eu nu ma simt vinovata pentru lucrul acesta. Eu l-am inteles intotdeauna, am respectat intotdeauna relatia cu fiul sau dar chiar nu stiu ce ar trebui sa fac astfel incat si sotul sa inteleaga acest lucru.
Ilinca_M. spune:
Dar esti sigura ca cu fiul lui vorbeste la telefon/ ia masa etc etc?...Cam suspecta dragostea asta tarzie...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
utilizator23 spune:
Cel putin legat de convorbirile telefonice sunt sigura ca vorbeste cu fiul lui, de multe ori vorbeste in prezenta mea si imi dau seama din convorbiri si in plus se mai aude si vocea. Legat de perioada petrecuta cu fiul eu sunt convinsa ca este cu el dar cum nu pot verifica in totalitate este posibil orice. Nu am deloc banuiala ca ar fi cu altcineva dar probabil are alte nemultumiri. Si mie mi se pare cam tarzie dragostea fata de fiul sau.
meb spune:
utilizator 23, e clar ca nu ti-e usor, dar cred ca tu nu intelegi ce poate simti un tata fata de copilul sau. dragostea fata de fiu si cea fata de sotie sau iubita nu pot rivaliza, e gresit, e absurd. prima va castiga inevitabil. daca tii la sotul tau, incurajaza-l sa se ocupe de fiu si lasa-l macar in al doisprezeceela ceas sa vindece ranile pe care in mod sigur le au ambii din cauza ca nu putut fi mai aproape. sotul tau va aprecia atitudinea ta si te va iubi mult mai mult, sunt sigura.
utilizator23 spune:
Nu doresc deloc sa rivalizez cu fiul sau, intotdeauna le-am respectat relatia, dar am si eu limite, sunt totusi sotia lui. Cum am mai spus relatia noastra a devenit foarte tensionata, am incercat de mai multe ori sa discut cu el despre subiectul acesta, intotdeauna il aduce in discutie pe fiul sau si-mi reproseaza ca nu-i iubesc fiul si ca am ceva impotriva lui si alte lucruri de genul acesta. Daca in urma convorbirii telefonice pe care o are cu fiul sau il intreb ce mai face fiul sau, ce s-a mai intamplat imi reproseaza ca sunt curioasa si vreu sa stiu tot, daca nu il intreb nimic imi reproseaza ca nu ma intereseaza, daca uneori incerc sa-mi spun parerea vizavi de diverse situatii iarasi nu este bine, nici eu nu mai inteleg ce vrea sau unde gresesc eu.
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Dar esti sigura ca cu fiul lui vorbeste la telefon/ ia masa etc etc?...Cam suspecta dragostea asta tarzie... I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
recunosc, e prima intrebare care mi-a venit in minte dupa ce am citit postarea...
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
<object type="application/x-shockwave-flash" style="width:728px; height:90px;" data="http://www.pentruviata.com/resurse/promovare/banner2.swf"><param name="movie" value="http://www.pentruviata.com/resurse/promovare/banner2.swf" /></object>
Dahriana spune:
Fiind aproximativ in aceiasi situatie , o sa-ti spun unde cred eu ca gresesti .
Ce difera la noi este faptul ca , copilul lui este foarte mic .
In primul rand , e clar si se vede de la o posta ca nu-i iubesti copilul , deloc.
Si , desi negi asta esti in concurenta cu el .
Concurenta e pt a obtine mai multa atentie decat copilul lui .
Cred ca din start ai gresit in abordarea fiului sotului tau . Cred ca esti o persoana rece si cu atat mai rece cu un copil care nu-i al tau , care pana la urma nu are nici o vina ca-i al lui cu alta femeie.
Apropierea tarzie de fiul lui , este perfect justificata.
Copil , care e acum barbat presupun , s-a maturizat , iar sotul tau simte nevoia sa fie in preajma lui , sa se sfatuiasca , sa vorbeasca cu el . Si e perfect normal !
Tu , ar trebui sa te relaxezi si sa te ocupi de tine in timpul acela pe care sotul tau il petrecere cu copilul lui si sa incerci sa creezi o legatura intre tine si fiul lui . Invita-l la masa , poate cu iubita/sotia , daca are , apropie-te mai mult de acea fata pt a-l cunoaste pe el mai bine.
Cred ca mai mult o sa pierzi daca te pui contra relatiei lor si contra baiatului .
Daca vrei sa fi in continuare linistita si fericita , fa un aliat din el !