Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 4
oana_lex82 spune:
De ce nu dai fata la gradinita macar la una cu program scurt??/
Eu sunt stresata ca merg la servici ( lucrez cu ff multi bani + acte) si nu dorm decat 2 ore noaptea..de la 23 la 1 dupa care incepe circul..Iustin (1an si 9 luni) inca mai plange ff mult noaptea..Sunt epuizata si chiar ca nu mai stiu ce sa fac..crede-ma ca dezordinea + scrisul pe pereti mi se par floare la ureche pe langa cosmarul pe care il traiesc noapte de noapte..
alex_andra spune:
Oana, Selene a mai spus. Daria a fost la gradinita si a fost traumatizant. In adevaratul sens la cuvantului, nu un planset, doua.
In plus, punctele de reper sunt individuale.
Pentru tine e mai nasol sa nu dormi noaptea decat mazgalitul pe pereti.
Eu am trecut si prin nedormit nopatea (toata vara lui 2010 am dormit 2-3 ore pe noapte, desi pare incredibil, e adevarat) si am si eu multa responsabilitate la servciu si am trecut de asemenea si prin mazgalit pereti, haine, tot.
Si crede-ma ca prefer sa nu dorm
Selene_Bunny spune:
oana, m-au mai incurajat si alte mamici sa mai fac o incercare cu gradinita, avand ca reper faptul ca s-a desprins atat de natural de noi la locul de joaca de la Kaufland... Pur si simplu a spus ca sa mergem sa facem cumparaturile, ea sta si se joaca... Am avut o banuiala care s-a adeverit... I-a placut la Kaufland pentru ca a fost singura, doar ea cu ingrijitoarea... Pe cand la Carrefour, unde am fost sambata si unde era plin de copii, a stat maximum 30 de minute... Chiar mi-a spus ca sunt fete si baieti mai mari, ca fetele ii plac, dar baietii sunt mai... smuciti, alergau pe acolo...
Cand aude cuvantul "gradinita", sustine sus si tare ca NU vrea decat daca stau si eu cu ea acolo (i-am mai spus ca mergem sa cautam o alta gradinita, sa cunoasca copii si sa faca activitati cu ei, ca acasa vad ca s-a plictisit si face trasnai) si nuuu, nu vrea...
Ei i-ar placea ca educatoarea sa fie tanara, asa, un 20-35 de ani... Niciuna dintre gradinitele vizitate anul trecut nu avea educatoare tinere...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
blackgirl0 spune:
Selene, incercati din nou mersul la gradinita. A mai crescut, poate nimeriti alta educatoare mai blanda. Si poate veti avea parte de-o surpriza placuta!
Si Dragos incearca sa profite la maxim de mine cand il vad. Si se alinta, alearga, ma trage sa ne jucam impreuna, rastoarna cosurile cu jucarii. Dar il inteleg, caci ne vedem cam 3 ore la 2 zile, uneori chiar mai putin.
Edit la completari: copilul meu se cere singur la gradinita, desi noi nu avem experienta nici macar a unei singure zile. Insa stie de la nepotei ca este frumos acolo, ca se joaca/deseaza/picteaza (activitatile lui prefereate). Daria nu are un grup de prieteni care merg la gradi, sa ii povesteasca cum este, sa o antreneze si pe ea? Iar educatoarea tanara care este si rabdatoare/blanda cred ca-i doar un mit. Rabdarea de a lucra cu copii depinde de persoana, nu de varsta.
Selene_Bunny spune:
A, si mai e ceva: exista gradinite care sa primeasca acum copiii? Sa zicem ca s-ar fi retras copii de pe undeva, o primeste cineva acum? Acum, in Braila, se fac inscrieri pentru septembrie 2012...
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Si Dragos incearca sa profite la maxim de mine cand il vad. Si se alinta, alearga, ma trage sa ne jucam impreuna, rastoarna cosurile cu jucarii. Dar il inteleg, caci ne vedem cam 3 ore la 2 zile, uneori chiar mai putin. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Tu cat mai rezisti in ritmul asta?
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
blackgirl0 spune:
Selene, intereseaza-te! O gramada de copii inscrisi in septembrie s-au retras intre timp sau stau acasa mai mult bolnaviori.
Off topic: ma mint ca este o situatie provizorie si ma bucur de fiecare secunda petrecuta cu familia.
nicavica spune:
Baietelul meu(3ani si 9 luni) a inceput gradi in ianuarie,o gradinita mica de cartier,cu program scurt...stiu ca s-au mai retras copii...deci locuri poti gasi!
monicabo spune:
Selene, cu gradinita, mergi si intreaba la fata locului... de regula nu prea se poate, insa, da, daca se retrage in timpul anului vreun copil, poate baga pe altul in loc... asa ca mergi si intrereseaza-te
Intr-adevar, experienta voastra de anul trecut a fost traumatizanta pt voi, insa si Daria a mai crescut...
Acum, ce sa zic, nici fetele mele (cea mica e cu 1 luna mai mare decat Daria) nu-s cuminti deloc, fac tot felul de dracii, nazbatii de toate felurile, pe unele le accept, pe altele nu (astea gen cocotat, care se pot lasa cu urmari). Asa "distrugatoare" in adevaratul sens al cuvantului, nu au fost... auzeam de copii care au scris pe toti peretii, care au zgariat toata mobile, aruncat cu obiecte in TV etc... Fetele mele n-au facut din astea...
Vis a vis de activitati, nu pot sa zic ca au o rabdare de fier, depinde si de cheful lor de moment. Dar ele merg la gradinita si fac acolo tot felul de activitati, asa ca nu le bat la cap si acasa.
Cu joaca, se joaca o perioada cu ceva, apoi trec la alta activitate.... dezordine e si la noi ohoho....
De ascultat, uneori ma asculta (din prima), alteori se mai lasa cu negocieri, alte ori mai cu "scandal"...
Ce intrebai tu cu joculetele alea, fetele mele le fac, dar nu asta e important daca Daria face alte lucruri, le va face si pe astea.... va merge si la gradi... Sa stii ca si la gradi ii mai invata chestii din astea care tin de ordine, isi aranjeaza patutul, hainele, strang jucariile.... dar na acasa se mai "dezlantuie".
De iesit afara, pe iarna am iesit mai putin, de ex pe perioada gerurile n-am iesit de loc (decat drumul gradi-casa, care este f scurt), in rest, de multe ori iesim dupa masa, dupa gradi; cand sunt in vacanta, iesim si dimineata, pe vreme buna... Las, ca vine primavara curand, si mai iesiti si pe afara (si asa isi mai consuma si ea energia)
Eu cred ca Daria e un copil obisnuit, in parametri normali, doar poate un pic mai energica decat media, atata tot.
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
matilda33 spune:
Buna Selene,
nu stiu daca stii si tu linkul: http://www.ixl.com/math/pre-k , are activitati de genul celor mentionate de tine, si poti lucra fara sa te inregistrezi un nr de ... max 20 intrebari (parca, nu mai stiu sigur).
Ce mai cred ca te-ar putea ajuta este ce a dat si la noi roade (3 ani jum) si anume: "ne jucam cu orice vreti, dar cand ne plictisim, sau vrem altceva - STRANGEM JOCUL RESP LA LOCUL LUI" - metoda invatata de la gradi.
"-cine nu strange, nu se joaca cu altceva;
- daca le strang, eu le confisc;
- daca au nevoie de ajutor - cu placere :D;"
Si astfel nu mai am jucarii toata casa si asta s-a reusit intr-un timp relativ scurt.
Mai revin daca imi mai amintesc metode - minune!