Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 21
Selene_Bunny spune:
Asa, revenind:
Cum spuneam, am recitit topicul.
dana_vio, ce ai vrut sa spui cu "La noi tati este cel care o agita si atunci eu il trimit in alta camera"?
blackgirl0, ceva nu se leaga, din punctul meu de vedere. Zici tu asa:
Citat: |
Ce-i aia sa traiesc mai mult pe forum? Pai ma ia sotul de-o aripa si ma scutura de nu ma vad! El are femeie sa se ocupe de casa/copil/familie/munca, nu aiurea pe net. Si ii dau perfecta dreptate. Dupa ce ca avem atat de putin timp liber impreuna, pai si pe acela sa-l irosesc pe net? |
Tu, de fapt, exprimi altceva aici. Si anume, tristetea ca nu poti sta mai mult alaturi de copilul tau, alaturi de sotul tau. Cu toate acestea, desi spui ca lucrezi in doua locuri, ca faci zilnic naveta, 25 de km, ca te-ai mai inscris si la scoala de soferi, ca faci si garzi la Centrul de Permanenta, ca iti vezi copilul 3 ore la 2 zile, uneori chiar mai putin... tu iti cauti, in secret, sa nu afle sotul, un al 3-lea job!
Adica... iti complici si mai mult agitatia, fugaritul!
Asa ca, daca e sa te scuture sotul pentru ceva, nu cred ca, daca ai avea mai mult timp liber si ai alege sa mai stai si pe Internet din acel timp liber, te-ar scutura...
Iar exprimarea "el are femeie ca sa..." nu-mi place cum suna.
flaviutza,
Unii in urma scuturarii si trezirii ajung la suicid. Raspundem diferit la stimuli,prea putini se trezesc la zgaltaieli, din contra, sti tu "vorba dulce mult aduce". Unui om care deja are o parere proasta despre sine ii face rau sa-i spui ca nu e bun, va avea o parere si mai proasta. |
Zici ca mi-ai citit gandurile...
CorinaDani, multumiri speciale, te-ai infiltrat bine.
Archa, multumesc pentru amabilitate.
Cum spuneam, am notat sfaturile, multumesc tuturor celor care au scris.
Intrebarea mea referitoare la tatici ramane.
Pe tatici cum ii implicam in toata zapaceala asta? Ce sarcini le repartizam?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
mamitzica spune:
Selene,
Eu cred ca tu ai prea mult timp liber,nu ai incredere in tine,iti afisezi prea mult din viata personala pe forumul asta si nu ai destula tarie sa ii spui nu fetei tale.
Eu cred ca exista o linie intre a iti iubi copilul si a il lasa sa faca ce vrea si cind vrea.
Podoaba mea de exemplu are in fiecare simbata dimineata inot si aproape saptaminal aud ca este plictisitor si el ar vrea sa stea acasa.Daca sta acasa ce face-se joaca si apoi se plictiseste;eu am tari sa ii spun nu,mergi la inot si te joci dupa aia.Il traumatizez cu asta,in mod clar nu pentru ca vine inapoi cu zimbetul pe buze.
La fel si cu gradi pentru Daria-trebuie tu sa ai taria sa o duci la gradi,sa ii dai libertate copilului tau pentru ca nu o poti tine toata viata legata de fusta ta.
Iar la sfirsitul zilei cred ca nu ar trebui sa asculti nici de sfatul meu nici de al altora ci de tine,care esti adult si ar trebui sa decizi impreuna cu tatal Dariei ceea ce e mai bine pentru familia voastra.
Iar lipsa de concentare si "agitatia"copilului sint normale pentru virsta ei.
lulu77 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Prin job, va referiti la job part-time? Adica in intervalul 8-12? Cat e Daria la gradinita? Mamicile care au copii la o gradinita cu program scurt, cine ia copilul/copiii la 12? Pe cine va puteti baza? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
Luca merge pana la 12.am ales acest program ptr ca exista o bunica.
altfel mergea la program lung, dar nu am renuntat nici o clipa la gradinitza. a mers de la 3 ani si 10 zile.iar eu la serviciu m-am intors, program 8 ore, cand el avea 1 an(fara 2 zile)..
solutii sunt, la orice. totul este sa vrei...sa iei taurul de coarne.
Julia
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Alizee spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Si mai am o intrebare, asa, pe fuga: Daca mama tre' sa fie cu copilul, pe langa copil, pe sub copil (intelegeti voi) si dimineata, de la 8 la 13-14, sa zicem, si dupa-amiaza, de la 17 la 22, sa zicem, rostul tatalui care e? Adica... el nu tre' sa fie prezent cu copilul, pe langa copil, pe sub copil? |
Sotul meu, fiind la serviciu, bineinteles ca nu se ocupa de casa si de copil atat cat ma ocup eu. Dar el ma ajuta la cumparaturi, iese cu copilul la joaca la sfarsit de saptamana, el repara diverse prin casa. Si se joaca cu copilul lui. Uneori ne jucam toti trei, bucurandu-ne unii de ceilalti.
Nici eu nu sunt impacata cu conditia de casnica, dar stiu ca nu voi ramane la infinit pe linia asta.
Tie nu iti place Braila.
Bucurestiul este un oras supra aglomerat, poluat la maxim, trist si obositor. As pleca in clipa asta de aici, dar asta nu imi provoaca nefericire si nemultumire fata de tot ce ma inconjoara. Nicaieri in lumea asta viata nu este perfecta, principalul este ca noi sa avem taria de a ne accepta asa cum suntem si sa schimbam ceea ce nu ne place.
Edit : pe mine nu are cine sa ma ajute nici in privinta copilului, nici in privinta treburilor casei.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui condrea
e prea devreme pt asa ceva, asta merge de pe la 4 ani in sus, in f de copil |
Noi am inceput cu un DVD de la "Superbebe descopera" si este un nene acolo care povesteste asa de frumos si asa a invatat. Acum face din cartile de activitati si are din acelea cu imagini , gaseste 3-5-7 diferente, si ii plac. Cand are chef, dar face. Adunarea o face doar pe degetele mele, scaderea nu ne reuseste.
Alexandra Maria
14.12.2007
Selene_Bunny spune:
lulu, de ce ai ales sa te intorci la serviciu atat de repede?
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
dana vio spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny Asa, revenind: Cum spuneam, am recitit topicul. dana_vio, ce ai vrut sa spui cu "La noi tati este cel care o agita si atunci eu il trimit in alta camera"? blackgirl0, ceva nu se leaga, din punctul meu de vedere. Zici tu asa:
Tu, de fapt, exprimi altceva aici. Si anume, tristetea ca nu poti sta mai mult alaturi de copilul tau, alaturi de sotul tau. Cu toate acestea, desi spui ca lucrezi in doua locuri, ca faci zilnic naveta, 25 de km, ca te-ai mai inscris si la scoala de soferi, ca faci si garzi la Centrul de Permanenta, ca iti vezi copilul 3 ore la 2 zile, uneori chiar mai putin... tu iti cauti, in secret, sa nu afle sotul, un al 3-lea job! Adica... iti complici si mai mult agitatia, fugaritul! Asa ca, daca e sa te scuture sotul pentru ceva, nu cred ca, daca ai avea mai mult timp liber si ai alege sa mai stai si pe Internet din acel timp liber, te-ar scutura... Iar exprimarea "el are femeie ca sa..." nu-mi place cum suna. flaviutza,
Zici ca mi-ai citit gandurile... CorinaDani, multumiri speciale, te-ai infiltrat bine. Archa, multumesc pentru amabilitate. Cum spuneam, am notat sfaturile, multumesc tuturor celor care au scris. Intrebarea mea referitoare la tatici ramane. Pe tatici cum ii implicam in toata zapaceala asta? Ce sarcini le repartizam? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
Exact ce-am spus. Daca Alex se joaca ceva, el o intrerupe ca sa o intrebe ceva si sunt/erau momente cand este foarte concentrata si insista. Sau ea se joaca linistita si el, din orice alta camera, daca vrea sa vada ce face nu se duce sa vada, o cheama la el, ca "sa vad ce faci" Mie asta nu-mi place.
Eu cred ca tu vezi/citesti numai ce-ti convine. Fara suparare. Si nu vrei sa faci/schimbi ceva, doar sa povestesti asa... sa treaca timpul.
Alexandra Maria
14.12.2007
Selene_Bunny spune:
dana_vio, mi-a sarit in ochi ce ai spus, referitor la tatal ei. Aseara am citit fiecare raspuns primit, cap-coada, ai fost singura care ai mentionat faza cu trimisul tatalui in alta camera si am vrut sa vad de ce procedezi astfel. Si intre Daria si D. sunt "ciocniri".
CorinaDani, da, ma simt mai bine, multumesc. O sa merg azi cu Daria pana la Palatul Copiilor, dupa ce fac ceva de mancare, aseara nu am mai apucat.
(In caz ca se mira cineva cum de nu am mai apucat... obosesc f. repede si raman fara aer, trebuie sa deschid geamurile si sa stau in bataia aerului).
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Alizee spune:
Selene, tu ai consultat vreun endocrinolog ?
Disfunctionalitatile tiroidei dau stari de sufocare si, chiar atacuri de panica, daca nu este tratata. Incetineste si metabolismul.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.