Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Si la Liceul Cervantes este cam aceeasi chestie ca la Goethe. Noi am fi vrut sa ne inscriem la clasa pregatitoare la Cervantes in etapa a 2-a, dar se pare ca nu o sa putem ca nu ne incadram in criteriile specifice, ceea ce mi se pare o mare prostie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Diana , diferente sunt mari. Unde este acum stiu sigur ca Invatatoarea va fi super, dorm si mananca bine. Dar la Jean Monnet unde suntem arondati nu stiu nimic. La cine va fi inscris si ce Invatatoare va avea? In afara de asta nu vreau la scoala asta, ca nu am auzit pe nimeni sa zica ceva de bine despre ea. Cel mic este in Cotroceni la gradinita, ceea ce inseamna ca si lui trebuie sa ii mut gradinita. Si numai zic ce aglomerat e drumul acela. Mi se pare iar greu sa il bag la anul in clasa 1 prin transfer, cred ca nu va fi vazut cu ochi buni. Ce ai face in locul meu? Nu mai zic ca trebuie sa ii caut si After School.Si parcul unde copii au crescut este departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

Eu am inteles ca in etapa a 3 pot inscrie copilul la alta scoala. Nu am rabdare sa citesc atat si nu ma lasa cel mic la calculatot. Dar voi ii inscrieti la scoala de care apartineti? Si de ce sa nu poti sa mergi la ce Educatoare vrei?

In etapa a doua il poti inscrie la alta scoala (etapa a doua e in saptamana 20-27 martie parca, pe 19 s-ar afisa cate locuri au disponibile pentru copiii nearondati scolii respective). Eu il inscriu la alta scoala decat cea de care apartinem, sau oricum, incerc
Si e vorba de ales invatatoarea, nu educatoarea... chiar daca s-ar organiza in cladirea gradinitei, apartine de scoala si copiii vor avea o invatatoare.
E totusi un subiect important, zic eu, cred ca mai bine iti faci cumva timp sa citesti macar pe diagonala metodologia...
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Martha, citeste OG 137 din 2000. Nu au voie teoretic sa ceara nicio declaratie cum ca apartii unei etnii, decat la liceu. Du-te sa inscrii copilul maine, eu asa fac, si apoi daca nu iti primesc dosarul te adresezi CNCD si instantei. Eu asa o sa fac. Si daca tb o sa invoc exceptia de nelegalitate a otdinului mec si exceptie de neconstitutionaliate.
Oricum asta cu Cervantes ul e si mai tare..cati etnici spanioli sa fie in Bucuresti..aberatii.
Si, evident, plangere penala impotriva tutror care s-au inscris ca etnici. Ar fi interesant de vazut cati s-au declarat etnici la recensamant.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariana.i

eu am refuzat sa merg cu fata la evaluare, mi se pare o bataie de joc din moment ce este la gradinita si au psiholog, pot sa o inscriu la clasa pregatitoare fara evaluare? mentionez ca este nascuta dupa 1 sept 2006

Conform legii, nu poti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

Diana , diferente sunt mari. Unde este acum stiu sigur ca Invatatoarea va fi super, dorm si mananca bine. Dar la Jean Monnet unde suntem arondati nu stiu nimic. La cine va fi inscris si ce Invatatoare va avea? In afara de asta nu vreau la scoala asta, ca nu am auzit pe nimeni sa zica ceva de bine despre ea. Cel mic este in Cotroceni la gradinita, ceea ce inseamna ca si lui trebuie sa ii mut gradinita. Si numai zic ce aglomerat e drumul acela. Mi se pare iar greu sa il bag la anul in clasa 1 prin transfer, cred ca nu va fi vazut cu ochi buni. Ce ai face in locul meu? Nu mai zic ca trebuie sa ii caut si After School.Si parcul unde copii au crescut este departe.

Eu nu il inscriu la scoala de care apartinem, in primul rand pentru ca n-are afterschool in zona. Asa ca il inscriem in etapa a 2-a la alta scoala, unde am avea afterschool la indemana. Daca tie ti se pare mai ok scoala asociata gradinitei la care merge acum, inscrie-l acolo. Ceea ce vroiam eu sa subliniez este ca nu va fi la gradinita, ci tot la scoala. Pregatitoarea se face doar la scoala, chiar daca in unele locuri in cladirea unor gradinite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

eunice ai dreptate! este absolut revoltator sa ingradeasca libertatea la educatie pe criterii etnice, incalcand toate reglementarile in vigoare!!!
suntem efectiv siderati de lipsa de interes a scolii si a ministerului fata de aceasta problema, a carei rezolvare ma tem ca va fi una extrem de subiectiva si punctuala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Si daca te inscrii in etapa a 2 si nu reusesti, mai poti sa te inscrii acolo unde esti arondata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78
Oricum asta cu Cervantes ul e si mai tare..cati etnici spanioli sa fie in Bucuresti..aberatii.

Cu Cervantes-ul e alta poveste. Este scoala de circumscriptie (de cartier), deci au prioritate copiii cu domiciliul pe strazile arondate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Da, in prima etapa nu pot sa ne inscriem pt ca nu suntem din circumscriptie, dar nici in etapa urmatoare nu pot pt ca se pot inscrie doar nativi spanioli sau copii romani nascuti in Spania...

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Cu Cervantes-ul e alta poveste. Este scoala de circumscriptie (de cartier), deci au prioritate copiii cu domiciliul pe strazile arondate.

Mergi la inceput