Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (5)
Raspunsuri - Pagina 3
zax spune:
nu se pune problema daca se face sau nu pregatitoarea; asta e clar - se face;
scoala a trimis de ceva vreme un memoriu la minister si ministerul nu vrea sa le raspunda; problema e ca vor fi mai multi copii decat locuri disponibile si nu exista inca un sistem de departajare (nu se aplica cel care e mentionat in posturile anterioare)
catrinik spune:
Banuiesc ca te referi la Goethe.
Am si eu o prietena, care e in aceeasi situatia ca a ta. Si e disperata, ca nu stie ce e de facut.
Incercati sa gasiti niste adrese de mail de la MEN si sa ii bombardati cu mail-uri.
Sau de miine va duceti gramada sa inscrieti copii, din moment ce nu exista criterii.
Pina la urma o sa o rezolve.
zax spune:
da, la Goethe ma refer, dar cred ca e cazul tuturor scolilor in limba materna (alta decat romana) precum si a celor vocationale;
din pacate ministerul a fost dat in judecata si nu am reusit nimic, deci ma indoiesc ca se vor sensibiliza la mailuri;
si prietena ta ce zice; avem vreo sansa sa ne lamurim zilele astea cu ceva, sau ne inscriem toti, claie peste gramada, vorbitori sau nu si aleg ei pe cine vor; adica suntem la mila lor
mariana.i spune:
eu am refuzat sa merg cu fata la evaluare, mi se pare o bataie de joc din moment ce este la gradinita si au psiholog, pot sa o inscriu la clasa pregatitoare fara evaluare? mentionez ca este nascuta dupa 1 sept 2006
catrinik spune:
Nu, si ea e la fel de suparata ca si tine.
La maghiar nu e la fel, probabil acolo nu e bataie.
Acolo am impresia ca fac pregatitoarea in gradinita, pt ca in aceeasi cladire au si gradinita.
Chiar e o situatie cam aiurea .... pt ca nu au lamurit nimic.
eunice78 spune:
Zax, noi suntem in aceesi situatie. Noi il avem pe baiatul cel mare la Goethe, acum trebuie inscris cel mic. Am sunat vineri ca sa intreb daca saptamana viitoare vor primi doar etnicii si au spus ca inca nu se stie! Ceea ce mie mi se pare indamisibil. Am trimis si noi mailuri. Sa vedem ce iese. Eu oricum ma duc luni sa inscriu copilul, daca nu imi primesc dosarul ii dau in judecata.
Problema este ca multi parinti (sfatuiti de oameni de la gradinite) au facut declaratii notariale pe proprie raspundere cum ca au antecesori nemti. Adica falsuri. Personal cunosc cateva asemenea cazuri. Oricum, eu, daca nu intra copilul, voi formula plangere penala impotriva tuturor celor care s-au inscris ca etnici. Pentru ca falsul in declaratii si uzul de fals sunt infractiuni cat Casa poporului.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariana.i eu am refuzat sa merg cu fata la evaluare, mi se pare o bataie de joc din moment ce este la gradinita si au psiholog, pot sa o inscriu la clasa pregatitoare fara evaluare? mentionez ca este nascuta dupa 1 sept 2006 |
nu.
eunice78 spune:
Ca sa nu mai spun ca o sa fac plangere si la Consiului National pentru Combaterea Discriminarii, daca vor accepta doar etnici in prima etapa. Pentru ca pana la urma urmei aceasta este o scoala de STAT, care nu este finanata de comunitatea germana ca sa aiba drepturi mai cu mot decat orice cetatean al acestei tari!
citat din mesajul lui eunice78 Zax, noi suntem in aceesi situatie. Noi il avem pe baiatul cel mare la Goethe, acum trebuie inscris cel mic. Am sunat vineri ca sa intreb daca saptamana viitoare vor primi doar etnicii si au spus ca inca nu se stie! Ceea ce mie mi se pare indamisibil. Am trimis si noi mailuri. Sa vedem ce iese. Eu oricum ma duc luni sa inscriu copilul, daca nu imi primesc dosarul ii dau in judecata. Problema este ca multi parinti (sfatuiti de oameni de la gradinite) au facut declaratii notariale pe proprie raspundere cum ca au antecesori nemti. Adica falsuri. Personal cunosc cateva asemenea cazuri. Oricum, eu, daca nu intra copilul, voi formula plangere penala impotriva tuturor celor care s-au inscris ca etnici. Pentru ca falsul in declaratii si uzul de fals sunt infractiuni cat Casa poporului. |
riloasa spune:
Eu am inteles ca in etapa a 3 pot inscrie copilul la alta scoala. Nu am rabdare sa citesc atat si nu ma lasa cel mic la calculatot. Dar voi ii inscrieti la scoala de care apartineti? Si de ce sa nu poti sa mergi la ce Educatoare vrei?
claujro spune:
citat din mesajul lui riloasa Eu am inteles ca in etapa a 3 pot inscrie copilul la alta scoala. Nu am rabdare sa citesc atat si nu ma lasa cel mic la calculatot. Dar voi ii inscrieti la scoala de care apartineti? Si de ce sa nu poti sa mergi la ce Educatoare vrei? |
In etapa a III-a te poti inscrie la scoala de circumscriptie daca ai fost refuzat la alta scoala in etapa a II-a sau daca pana in etapa a III-a nu te-ai inscris nicaieri.
Poti solicita inscrierea la o anumita invatatoare (nu educatoare, ca de-alea nu sunt la scoala).