Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (5)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

pai vizele din ultimele 2 luni poate pe langa acestea trebuie sa aduca si alte acte doveditoare.. ca pana la urma iti faci viza dar sa zic 5 copii s-au mutat dar nu cred ca 30...
la romani nicicum nu e bine..ca romanul e inventiv...rezidenta este pentru cazuri mai exceptionale si este pe maxim 1 an daca stiu corect..care au acte de proprietate sau chirie...aa si la scoala x sunt 3 copii c acelasi domiciliu, nr apartament bloc..cam dubios,nu?

Numai politia cred eu are dreptul sa faca verificari. Scoala nu e politie sa se apuce sa ceara acte de chirie, comodat, proprietate etc ...
Plus ca un act de casa/spatiu nu se lasa asa ... pe oriunde, la cine mai vrea o copie. Cite magarii nu s-au facut cu simple copii ale actelor de proprietate.

Bine era sa ramina la ideea de la ultima informare (pe care au dat-o cei de la inspectorat): daca te-ai recenzat bine, daca nu, se face inscrierea la nivelul intregului Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

La scoala unde mi-am inscris fetita sunt afisate zilnic listele cu cei inscrisi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Se stie cumva ce materie vor face la pregatitoare? Eram hotarati sa o dam la pregatitoare anul acesta (face 6.5luni in septembrie), dar azi am fost la secretariatul scolii de care apartinem si am plecat descumpaniti. Cica vor desena si se vor juca la after, nici pomeneala de scris, exercitii sau ceva mai educativ. Pai ce facem, ramane tot materia de gradinita din grupa mare?
Pe ei deja i-a invatat sa scrie, sa socoteasca (putin), sa desparta in silabe cat de cat, ma rog, nu e chiar de desenat dupa orele de dimineata. Intr-un fel mi-ar placea sa fie mai relaxat, dar nu stiu cat de relaxata e materia, in acest prim an.
Si inca ceva, la scoala la care am fost noi nu stiau cine va lua clasele mici, au 5 invatatoare care iau cl. I (cel mai probabil) si vor veni 3 noi pentru pregatitoare. Deci nu vom stii la ce invatatoare merge decat in vara sau chiar la toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Curricula pt pregatitoare a aparut si e in dezbatere publica, de vreo 2 sapt deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

Parerea mea ca vor fi probleme si se vor face verificari...
vis a vis de vizele de flotant... la o scoala din bucuresti s-au inscris deja pana acum mai multi decat locurile de scolarizare..Inscrierea nu s-a terminat dar se pare ca multa lume si-a facut viza de flotant..nu e corect nici asa..ca daca ai avut o cunostinta, ai inchiriat ceva te-ai rezolvat..Adica la recensamantul de anul trecut erau doar 15 copii de scoala si acum la inscriere ne-am trezit cu 60..Sincer nu cred ca s-au mutat toti acum..copii de 5-6-7 ani..Trebuie rezolvata si asta cumva ca daca sunt 60 de locuri si 70 copii inscrisi din circumscriptie (cu vize de flotant)..iar nu e corect..ca hai sa ne facem toti vize intr-0 anumita zona..

Daca au apucat sa se inscrie, conform legii inseamna ca au indeplinit conditiile legale pt. a se inscrie in prima etapa, adica au domiciliul arondat la scoala respectiva, iar scoala in acest moment nu mai are ce sa faca daca s-au inscris.Este practic obligata sa le asigure locul pt. care au depus cererea.In metodologia aia minunata care au facut-o tot ei, nu scrie absolut nimic despre titluri de proprietate, de contracte de inchirieri, nimic.Si nu au nici un drept sa ceara ei aceste acte.Cum noi, parintii ne-am conformat la aceasta stupiditate de lege, sa se conformeze si ei la normele alea metodologice care le-au facut, si in care scrie clar ca la inscriere trebuie buletinul unui parinte si certificatul de nastere.Atat si nimic mai mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Am vrut sa vad cati s-au inscris pana acum la scoala unde mergem noi (ma gandeam ca cei hotarati pentru scoala de circumscriptie au mers in prima saptamana si in a doua vor mai aparea doar cativa), dar ieri am trecut pe acolo in drum spre serviciu si nu era afisata aceasta informatie. Stiti sa fie obligatoriu ca scolile sa afiseze in timpul etapelor numarul de copii inscrisi sau doar la final?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Grigutza eu am sunat ieri la scoala pentru a-i intreba numarul de locuri ocupate. Mi-au spus ca nu poate sa ne spuna acest lucru. Eu am corectat-o: nu vrea sa ne spuna acest lucru, pentru ca sunt scoli care afiseaza zilnic numarul de locuri ocupate. Ma rog, n-am aflat nimic concret dar ma bate un gand sa sun la tel verde sa intreb daca scolile au obligatia sau nu sa ne informeze despre acest lucru. Daca afli tu ceva nou in legatura cu chestia asta sa ma anunti si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Am sunat la tel verde si (normal) NU sunt obligati sa afiseze numarul de locuri ocupate.

Mergi la inceput

Eu teoretic nu ar trebui sa imi fac nici un fel de griji, pentru ca in ziua in care am fost la inscriere am vazut afisat numarul copiilor recenzati in circumscriptie, care reprezenta cam 30% din numarul total de locuri oferite de scoala. Dar toate aceste discutii despre vize de flotant si aglomerari in scoli mi-au dat de gandit si voi suna si eu azi la secretariat.

Mergi la inceput

Am vazut ca intre timp tu ai sunat la TelVerde, usorlili.
Am sunat si eu la secretariat si nu mi-au putut da aceasta informatie. Vor afisa doar locurile libere pentru etapa a doua pe 19 martie.

Mergi la inceput