Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alecxa

Buna

Baietelul meu implineste in septembrie 5 ani si 9 luni. Daca nu il dau acum la pregatitoare, la anul voi putea sa-l inscriu direct in clasa I? Sau va trebui sa faca obligatoriu pregatitoarea?

Multumesc

Din cate stiu, de la anul scoala va incepe obligatoriu cu clasa pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecxa spune:

Asa stiam si eu, dar am auzit pe cineva zicand ca vor putea fi inscrisi in clasa I, cu evaluare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui alecxa

Asa stiam si eu, dar am auzit pe cineva zicand ca vor putea fi inscrisi in clasa I, cu evaluare.

Asta-i doar un zvon din categoria "hai sa speram ca va fi asa", metodologia actuala nu prevede acest lucru ca fiind posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu e chiar zvon decat daca raspandacul e chiar secretar de stat in ministerul educatiei: http://www.realitatea.net/badea-despre-clasa-pregatitoare-copiii-de-cinci-ani-pot-fi-inscrisi-in-clasa-i_916428.html

Ideea este ca nu se mai formeaza clasa I, ci doar pregatitoare, deci copilul intra intr-un colectiv gata format, daca va fi posibila inscrierea direct in clasa I sau chia a II-a, cum s-a exprimat doamna.
Oricum la cat de bine s-au organizat pentru inscrierea catastrofala de anul asta, ma indoiesc ca poate cineva sa se bazeze pe vreo informatie aparuta acum pentru inscrierea de anul viitor.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Nu e chiar zvon decat daca raspandacul e chiar secretar de stat in ministerul educatiei: http://www.realitatea.net/badea-despre-clasa-pregatitoare-copiii-de-cinci-ani-pot-fi-inscrisi-in-clasa-i_916428.html

Ideea este ca nu se mai formeaza clasa I, ci doar pregatitoare, deci copilul intra intr-un colectiv gata format, daca va fi posibila inscrierea direct in clasa I sau chia a II-a, cum s-a exprimat doamna.
Oricum la cat de bine s-au organizat pentru inscrierea catastrofala de anul asta, ma indoiesc ca poate cineva sa se bazeze pe vreo informatie aparuta acum pentru inscrierea de anul viitor.

Androix Bijoux

Androix, aceia este o afirmatie intr-o conferinta de presa!
Momentan singurul argument legal ce o sprijina este faptul ca prin noua lege a educatiei se pot face 2 ani in unul ( atentie: NU se sare o clasa, ci se parcurge in acelasi timp cu cea in care este actualmente copilul, iar acest "salt" se poate face numai urmand niste pasi clar precizati si numai o data in primar, gimnazial sau liceal, nu in ani de inceput sau terminali)

Asa ca este doar un zvon. Daca vor modifica metodologia in toamna aceasta pentru anul urmator s-ar putea sa prevada si acest aspect.
Dar inca nu l-au prevazut expres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Parerea mea ca vor fi probleme si se vor face verificari...
vis a vis de vizele de flotant... la o scoala din bucuresti s-au inscris deja pana acum mai multi decat locurile de scolarizare..Inscrierea nu s-a terminat dar se pare ca multa lume si-a facut viza de flotant..nu e corect nici asa..ca daca ai avut o cunostinta, ai inchiriat ceva te-ai rezolvat..Adica la recensamantul de anul trecut erau doar 15 copii de scoala si acum la inscriere ne-am trezit cu 60..Sincer nu cred ca s-au mutat toti acum..copii de 5-6-7 ani..Trebuie rezolvata si asta cumva ca daca sunt 60 de locuri si 70 copii inscrisi din circumscriptie (cu vize de flotant)..iar nu e corect..ca hai sa ne facem toti vize intr-0 anumita zona..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Lala, corect. Tot aia o fi vrut si ea sa spuna si a iesit asa cum a iesit. Ma rog, sunt complet idioti si dezorganizati, nu au stiut acum cu inscrierea asta pana in ultima clipa, clar nu stiu acum ce vor face anul viitor.

Iubu, iti dau dreptate. Pe unde se poate, vor inghesui cate 30 si de copii intr-o clasa. Pe unde nu se poate probabil ca vor verifica vizele, sau eu stiu ce vor face?
Eu de exemplu vreau sa ma inscriu in etapa a II-a la o scoala unde mi s-a spus ca sunt foarte multi copii in circumscriptie, multi de tot. Scoala respectiva are propuse 300 de locuri clasa I si pregatitoare, anul trecut a avut 3 clase I, dar acum sunt foarte multi copii recenzati
Am editat, ca sunt 300 nu 600 de locuri, oricum au cel mai mare numar de clase propus
Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Si cum vor verifica vizele? Mie mi-au oprit actul de proprietate de la inceput, iar copilul a fost recenzat de ei, mai verifica ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

pai vizele din ultimele 2 luni poate pe langa acestea trebuie sa aduca si alte acte doveditoare.. ca pana la urma iti faci viza dar sa zic 5 copii s-au mutat dar nu cred ca 30...
la romani nicicum nu e bine..ca romanul e inventiv...rezidenta este pentru cazuri mai exceptionale si este pe maxim 1 an daca stiu corect..care au acte de proprietate sau chirie...aa si la scoala x sunt 3 copii c acelasi domiciliu, nr apartament bloc..cam dubios,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Iubu- dar cum ai aflat cati s-au inscris pana acum? S-au afisat pe undeva listele?

Mergi la inceput