Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dastefa am si eu o intrebare -daca merg inultima zi de inscris la scoala de circumscriptie credeti ca pot afla cati copii au fost inscrisi si cate locuri ar mai fi disponibile pt etapa a 2 a.Eu inca nu reusesc sa ma hotarasc nicicum daca sa o inscriu la scoala de circumscriptie sau la cea unde merg cea mai pare parte a copiilor de la ea din grupa de la gradi |
Nu stiu cat e de legal, dar nu vad de ce nu t-ar spune secretara acest aspect. la gradinite stiu ca e o regula ca sa se afiseze nr inscrisilor la finalul fiecarei zile de inscrieri. Nu stiu daca si la scoli e la fel, nu cred. Poti incerca, nu ai nimic de pierdut!
grigutza spune:
Da si eu cred ca poti afla, mai ales ca ei deja au anuntat ca pe 19 martie parca, vor afisa cate locuri sunt libere in etapa a doua la fiecare scoala.
MIHA78 spune:
La scoala unde am inscris eu baiatul scria ca se va afisa zilnic nr. copiilor inscrisi. Nu cred ca e nici un secret mai ales ca tb. sa stie parintii unde si cate locuri mai sunt ptr. etapa a doua.
anya spune:
Nu e musai sa fie fara experienta (invatatoarele de la clasa p). Un astfel de exemplu e invattaoarea fiului meu mai mare (acum clasa a 3-a). Era noua in scoala, dar inainte a fost suplinitoare 2 ani la o alta scoala in Bucuresti si mai inainte 8 ani invatatoare "la tara". Experienta cu copiii avea. Trage sa-i ridice pe toti (poate fara sa-i incurajeze pe cei f buni sa poata mai mult), e modesta in cerinte (probabil invatata cu cei care abia aveau cu ce sa-si trimita copiii la scoala).
Cred ca vor fi oameni care lupta pt un post in Bucuresti, invatatoare mai tinere si dornice de afirmare. Pentru ca presiunea e mare, presupun ca vor fi monitorizate atent atat de directori cat si de inspectorat. Pentru ca se doreste corectitudine, s-ar putea sa nu fie multe intrate "cu pile" ci sa fie realmente ok. Sper sa fie bine.
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Nu e musai sa fie fara experienta (invatatoarele de la clasa p). Un astfel de exemplu e invattaoarea fiului meu mai mare (acum clasa a 3-a). Era noua in scoala, dar inainte a fost suplinitoare 2 ani la o alta scoala in Bucuresti si mai inainte 8 ani invatatoare "la tara". Experienta cu copiii avea. Trage sa-i ridice pe toti (poate fara sa-i incurajeze pe cei f buni sa poata mai mult), e modesta in cerinte (probabil invatata cu cei care abia aveau cu ce sa-si trimita copiii la scoala). Cred ca vor fi oameni care lupta pt un post in Bucuresti, invatatoare mai tinere si dornice de afirmare. Pentru ca presiunea e mare, presupun ca vor fi monitorizate atent atat de directori cat si de inspectorat. Pentru ca se doreste corectitudine, s-ar putea sa nu fie multe intrate "cu pile" ci sa fie realmente ok. Sper sa fie bine. Anya |
Ce bine ar fi sa fie asa! Sa speram!
natalia_nica spune:
Ne-am inscris in clasa I - am reusit aseara la ora 20.00
Pe langa certificat nastere copil+copie, CI parinte+copie, scoala a mai cerut: dosar cu sina, 20 foi A4, adeverinta medic cu apt pt scoala, adeverinta vaccinari, copii CI ambii parinti.
O colega si-a facut saptamana trecuta flotant pentru 1 luna si nu a avut nici o problema la inscriere.
S-au ales invatatoarele (clasa I), adica s-au facut niste liste "de mana"... Noi n-am ales, pentru ca habar n-am ce invatatoare predau la scoala noastra si oricum, la ora 8 seara cand ne-am inscris noi am ramas cu cele nesolicitate.
claujro spune:
Pe site-ul is 6 scrie:
Pentru inscrierea elevului in prima etapa sunt necesare urmatoarele documente:
- certificatul de nastere al copilului inscris;
- cartea de identitate a solicitantului;
- rezultatul evaluarii nivelului de dezvoltare psiho-somatica a copilului (daca este cazul)
gabitza2005 spune:
In al 12-lea ceas m-am hotarat sa ma mut in circumscriptia scolii la care vreau sa-mi inscriu copilul, maine ma duc la politie. Acum intrebarea este ce este mai bine sa-mi fac -mutatie, sa schimb buletinul sau viza de flotant??? In metodologie scrie clar ca se inscriu in prima etapa cei cu resedinta in circumscriptie. Flotant inseamna resedinta.