Strategii pentru un viitor sigur si imbelsugat
Raspunsuri - Pagina 22
Laura25 spune:
Nici nu am intentionat sa te dau pe spate. E alegerea si problema mea. Oamenii in timp isi mai schimba ideile, conceptiile. Se cheama evolutie cica. Poate peste 30 de ani am sa ma iau de nor'mea ca nu vrea sa isi boteze copiii. Cine stie!? Eu cred ca atata timp cat sunt sincera cu mine si cu cei din jur in privinta a ceea ce simt si cred, nu trebuie sa ma justific nimanui.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ladyJ spune:
Multi isi boteaza copiii datorita traditiei.
Iar traditia nu inseamna credinta, este insa amestecata cu considerente religioase.
Sunt extrem de putini cei care isi boteaza copiii din credinta pura.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Opinia mea este ca orele de religie sunt binevenite in scoala insa nu in modul in care sunt acum. Din punctul meu de vedere ora de religie ar trebui sa se axeze pe cunoasterea religiilor, pe o cultura generala legata de religie si de religii in general, pe aspectul istoric si cultural al religiei de-a lungul timpului, impactul avut asupra umanitatii in trecut, impactul actual asupra umanitatii, prezentarea diferitelor tipuri si manifestari ale actului religios in diferite parti ale lumii, asemanari, deosebiri, legaturi directe cu evenimente ale istoriei omenirii, spiritualitate, erori samd. Desigur este o arta in a prezenta asa ceva la diferite niveluri ale perceptiei unui copil/adolescent/matur si presupune in primul rand o cultura bine aprofundata a celui ce se incumeta sa paseasca pe un astfel de drum completata cu un bagaj foarte bine pus la punct de psihopedagogie pentru ca este un act de educatie si cultura in primul rand. Adica asa ar trebui sa fie. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Vise, vise...
Eu am avut in facultate un profesor de filosofie care nu auzise de Noica ! Si eu eram/sunt aia tehnica!
Alexandra Maria
14.12.2007
dana vio spune:
citat din mesajul lui histamina poate fi off topic,insa eu ii voi da o educatie religioasa strumfului. de ce? daca nu aveam credinta in Dumnezeu si o relatie stransa cu biserica, nu reuseam sa ajung pana aici. si stiu ce spun. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Da, asta ar trebui sa fie inceputul. Daca copilul ajunge in clasa 1 fara sa aiba habar de religie poate lua de buna orice ii spune cineva de la catedra, cu studii sau fara. Dar daca acasa a mai auzit, a fost cu parintii la biserica si a mai auzit una-alta poate sa stie cate ceva si ii va fi mai usor.
Alexandra Maria
14.12.2007
Maria_1 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Multi isi boteaza copiii datorita traditiei. Iar traditia nu inseamna credinta, este insa amestecata cu considerente religioase. Sunt extrem de putini cei care isi boteaza copiii din credinta pura. |
Am intepenit!
Si de ce este urmata o 'traditie' care nu este doar traditie? Ce alte traditii mai urmeaza oamenii de acest fel? Se duc si se si casatoresc la biserica tot pt ca asa zice 'traditia'?
Ce alte traditii mai respecta?
Gatesc sarmale de Craciun si drob de Paste?
p.s.
Exista doua feluri de traditii:
-Pagane
-Crestine
A pune vasc in casa de Anul Nou nu e totuna cu a boteza copilul la Biserica. In plus nimeni nu te obliga/indeamna/sileste sa faci nici una nici cealalta.
anya spune:
Daca acum 7 ani omul a botezat copilul indiferent din ce motiv e obligat acum sa-i indese si religia in cap?
Poate atunci a facut-o de gura lumii, sau (cunosc caz) bunica n-a vrut sa aiba grija de nepot daca nu e botezat, sau pur si simplu din inertie (ca asa se face). Poate intre timp omul si-a schimbat parerile religioase si nu vrea sa-si indoctrineze copilul. Poate se gandeste sa-l lase sa mai creasca, sa-i prezinte pe scurt cate ceva din marile credinte iar cand va fi mare sa poata alege ce simte ca-i e mai aproape.
dana vio spune:
citat din mesajul lui belleane Eu cred ca daca nu cunosti nimic despre religie nu prea ai ce face in biserica. O slujba in biserica ortodoxa nu e o introducere in ortodoxie. Eu nu stiu unde se face slujba pentru copii in biserica ortodoxa. Eu nu sunt habotnica, nici nu merg des la biserica, slujbele mi se par plictisitoare uneori nici nu stiu despre ce se vorbeste. In schimb s-a nimerit sa fiu ortodoxa. Daca eu am ales pentru copilul meu sa fie ortodox, statul de ce n-ar face-o, de ce sa le deschida ochii spre alte religii pe banii lui? Spuneti acum cei care spuneti ca nu e ok sa se predea religie ortodoxa in scoli daca ati botezat copiii fara sa-i intrebati si de ce? Te iubim, printesa Victoria!!! |
Si ar trebui sa citesc toata Biblia inainte de a intra in biserica? Pai inveti despre religie, oricare ar fi aceea, prin faptul ca mergi la biserica, asculti o predica, vezi niste reguli.
La ortodocsi si la catolici, am intrebat, copii stau in fata, in primul rand. S-a intamplat sa faca multa galagie si o gramada de credinciosi i-au atentionat, faza la care preotul a spus "Lasati copiii in pace! Ei sunt copii. Fac galagie." E adevarat, acesta este un preot in varsta, educat inclusiv in Elvetia.
Mie mi se pare ca nu esti nici macar credincioasa.
Alexandra Maria
14.12.2007
dana vio spune:
citat din mesajul lui belleane Eu tare as vrea sa stiu cum este la alte culte religioase. Daca se fac slujbe pentru copii, scoli de duminica, altele. Te iubim, printesa Victoria!!! |
Da, se fac, la catolici sigur.
La ortodocsi la sate, iar la oras depinde de preot.
Alexandra Maria
14.12.2007
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Maria_1
Am intepenit! Si de ce este urmata o 'traditie' care nu este doar traditie? Ce alte traditii mai urmeaza oamenii de acest fel? Se duc si se si casatoresc la biserica tot pt ca asa zice 'traditia'? Ce alte traditii mai respecta? Gatesc sarmale de Craciun si drob de Paste? p.s. Exista doua feluri de traditii: -Pagane -Crestine A pune vasc in casa de Anul Nou nu e totuna cu a boteza copilul la Biserica. In plus nimeni nu te obliga/indeamna/sileste sa faci nici una nici cealalta. |
Pai ai doua solutii: ori ramai intepenita ori de dez-tepenesti si gandesti un pic.
Sau tu incerci sa fii ironica si amuzanta?
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Maria_1
Am intepenit! Si de ce este urmata o 'traditie' care nu este doar traditie? Ce alte traditii mai urmeaza oamenii de acest fel? Se duc si se si casatoresc la biserica tot pt ca asa zice 'traditia'? Ce alte traditii mai respecta? Gatesc sarmale de Craciun si drob de Paste? p.s. Exista doua feluri de traditii: -Pagane -Crestine A pune vasc in casa de Anul Nou nu e totuna cu a boteza copilul la Biserica. In plus nimeni nu te obliga/indeamna/sileste sa faci nici una nici cealalta. |
Hai deztepeneste-te ca pe urma ne chemi sa iti facem si masaj. O gramada de lucruri ce le fac comunitatile de oameni sunt traditii si obiceiuri. Si sarmaua de Paste si bradul ce Craciun sunt traditii ce se transmit din generatie in generatie. Nu face nimeni sarmale de Craciun sau de Paste pt ca e credincois de nu mai poate si respecta biblia cuvant cu cuvant (nu cred ca scrie in Biblie ca de Craciun trebuie sa faci brad si sa ai porc pe masa). sunt o multime de lucruri pe care le faci pt ca asa e obiceiul, asa a facut si mama si asa face si vecinul si asta se asteapta toata lumea sa faci si tu.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me