Gravidute cu tromobofilie -cap 14-
Raspunsuri - Pagina 11
MeAlex spune:
Nicoleta, ai PM! Felicitari pentru masuratorile bune!
Paula, Balanta, mergem inainte cu incredere, da? Doamne ajuta sa ajungeti cu bine cat mai aproape de termen.
Valy, tinem pumnii pentru maine. Doamne ajuta sa fie bine, sa nu mai vada nimic ciudat!
Pup toate fetele!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
bebeta spune:
BUna, fetelor!
Paula mult a fost, ce putin ti-a mai ramas... Doamne ajuta, inca vreo 2 saptamani! Dara la fel si la tine, mai putin de o luna, nu? Tinem pumnii stransi-stransi. Am citit ca ai dureri, plus greutatile cu diabetul, dar incet-incet ajungi la termen! Deja 34s, ai ajuns departe si mai ai un picuuuuut!
Balanta, curaj; mai ai ceva, dar e doar jumatate de sarcina. O sa treaca incet-incet si apoi uiti de perioada asta. Bine ca ati descoperit la timp, mai ales ca nu ai avut contractii sau alte simptome. Felicitari pentru grasunei! Amary si tie la fel, mult curaj! Am o prietena care e insarcinata cu gemeni acum, natural; la fel, placente imbatranite cu zone ciudate, dar copiii crescuti bine. Are si cerclaj facut si a trecut deja de 31s. E chiar mai greu pentru voi cu gemenasi, dar va doresc dint tot sufletul sa ajungeti cat mai aproape de termen si sa fiti bine impreuna cu ghemotocii!
Musette am vazut ca ai intrebat de mine, multumesc! Suntem relativ bine, herniile de disc ma chinuie tare deja, in rest binisor. Am facut echo acum 2 sapt, nu a scazut decat IR pe uterina dreapta, era 0.51. Celalalte relativ la fel, stanga 0.62 si ombilicala 0.69. Copilul tot cateva zile avans, dar ritmuri diferite de crestere. Capul si abdomenul cu foarte mic avans fata de varsta sarcinii, pe cand humerus si femur.... pana la 2 sapt avans. Avea 950 g, deci tot in avans, dar cred ca nu e prea grasut, cat lungan. Placenta era inca bine, tinerica. Cam astea sunt datele acum, mai merg la echo pe 14 martie, speram sa fim bine. Dr. gineco ma tine tot pe aspirina. A zis ca daca i s-ar parea ceva suspect m-ar trece pe 2 aspirine, dar nicidecum pe anticoagulant in conditiile date. Am facut si glucoza, a iesit OK. Aici se face doar inainte si la 1 ora; doar daca e ceva in neregula, iti face si la 2 ore, asa ca m-am ales doar cu 2 intepaturi. Azi am schimbat si saptamana...
Danezza, Suziq si Raluca felicitari piticilor cu ocazia aniversarii! Sa creasca mari, sanatosi si cumintei! Carpediem voi cum sunteti? Cum merge acomodarea?
Toni felicitari pentru progresele micutei! Impresionanta evolutie; Doamne ajuta sa vina curand clipa cand e suficient de mare sa mergeti acasica, langa fratiori!
Felicitari noilor gravidute, sarcini cat mai usoare si la termen!
O primavara frumoasa va doresc tuturor si sa ne auzim cu multe vesti bune!
28+ cu baietel si mami de Demetra (24.04.2007)
Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, NeevoDHA, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg
MeAlex spune:
Un reportaj de vazut duminica:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=361231033910668&set=a.299677226732716.85740.299674613399644&type=1&ref=nf#!/RoTeIubesc
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!
niccostea spune:
Dragelor, va multumesc pentru datele de contact ale dnei Uscatescu. Am vorbit acum cu dumneaei si mi-a spus sa ma duc joi la 6 - 6.30 - 7.
Am inteles eu bine? la 6 dimineata? Mi-a fost jena sa mai insist asupra orei pentru ca o simteam oarecum pe fuga, desi neasteptat de amabila si binevoitoare.
21+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Lecithin, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)
MeAlex spune:
Da, Nicoleta, eu merg la 6.30 dimineata de obicei si sunt 2-3 persoane. Dar nu cred ca ai vorbit cu ea, ca stiu ca nu raspunde la telefon. A chemat-o asistenta sa vorbiti?
pentru sanatos!
niccostea spune:
Alex, prima data cand am sunat mi-a raspuns asistenta, dna dr. era intr-o consultatie. Apoi cand am sunat din nou m-am prezentat si am intrebat daca vb cu dr Uscatescu. Raspunsul a fost afirmativ, daca o fi fost altcineva care sa se dea drept dna dr... nu stiu, dar banuiesc ca o sa recunosc vocea cand m-oi duce.
Asa, deci de 8 martie o sa ma trezesc la 4.30 dimineata... Noroc ca sunt libera restul zilei
Multumesc de info!
21+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Lecithin, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)
Smaddy spune:
Fetelor din Bucuresti, eu mereu ma duc la Fundeni la 9-10 dimineata, iar rezultatul a doua zi dupa ora 14.... si credeti-ma ca nu stau mult pentru ca gravidele au prioritate, nu va mai treziti devreme ca tot acolo ajungeti....sfatul meu.
+ 34 saptamani
balanta_tm spune:
valy, niccostea, alex, bebeta, multumesc mult
brigit, eu am facut prg inj (agolutin) doar o sapt, in perioada cerclajului. mi se pare ca ai suficient prg in schema (800 utro+30 mg duphaston). daca vrei sa faci totusi si injectabil, cred ca jumate de fiola (1 ml) de agolutin zilnic ar fi de ajuns. la restul de fiola ii pui un dop de vata si o pui pe usa frigiderului pana a doua zi.
valy27 spune:
'neata dragele mele.
noi- ne pregatim de amniocenteza- pt ca acel vas aberant este prezent si ca cica in ultimii ai se asociaza cu sindomul down.nu are treaba cu malformatii de cord ,ci cu anomalii cromozomiale...
de la aceasta artera subclavie pleaca in mod normal 3 vase si bebika are 4.pe net n-am gasit mari informatii....
pot doar sa sper ca rezultatul sa fie negativ.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+16 sapt, doamne ajuta in continuare.
balanta_tm spune:
valy, esti sigura ca dr a vazut bine? adica ai mers la un dr cu renume pe ecografii?
la morfo de trim I, cum a iesit translucenta nucala? dublu test ai facut?