E bine sa il ducem pe bebe la salina Turda?
Raspunsuri - Pagina 2
olympia spune:
Rufus cauta pe net, gasesti filme cu salina din Turda. E parc de distractii , e mare-mare-mare nu cred ca risti sa te imbolnavesti acolo. Eu am ramas cu gura cascata cand am vazut imaginile. Te plimbi si cu barca, e investitie noua, rezultatul e uimitor! Aka te invidiez ca esti aproape. E votez pentru la intrebarea ta.
nelia spune:
Eu nu as duce un copil de trei luni la salina. Nu stii cum va reactiona. Eu nu ma gindesc la microbi, ci la ce inseamna acel aer pentru el, ii poate creste tensiunea, poate sa-i irite caile respiratorii... Pe la 6-8 poate, dar la 3 mi se pare riscant.
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Rufus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 Hai, mai Rufus, adica toti romanticii ce vor sa prinda rasaritul pe malul marii sunt 'oameni in nevoie' ?! |
Normal...nevoie unul de altul, nevoie de dragoste, atentie...
Numai nevoi!
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Sara_Maria spune:
Eu am dus-o pe fica-mea la Slanic Prahova, insa aproape de 1 an, dar nu pentru ca era periculos ci pentru ca atunci m-am gandit eu sa fac o cura pentru ea. Aerul este foarte sanatos. Amintiti-va ca pentru sinuzita trebuie sa faci inhalatie cu sare, noi cand eram raciti faceam inhalatie cu sare, aerosolii sunt recomandati cu ser fiziologic, care e sarat. Fiica-mea a racit dupa botez (3 luni jumatate) si i s-au recomandat aerosoli sarati, deci aerul e OK!
Salina este destul de mare, iar de aglomeratii nu poti feri copilul la nesfarsit. Si in parc poate contacta boli diverse transmisibile pe calea aerului.
Daca imbraci copilul adecvat si ai grija sa nu intre transpirat, deci schimbat foarte repede la intrare si iesire in haine adecvate (eu am mers in miezul verii spre exemplu),nu este nicio problema. Nu va speriati de temperatura de acolo..ganditi-va ca acolo nu bate vantul deloc si este o temperatura constanta, deci omului imbracat adecvat i se regleaza organismul perfect.
Singura problema, care poate fi este diferenta de presiune. Unii copii reactioneaza negativ si la 1 an-2, altii nu au nicio problema. Daca nu ii "plac" diferentele de presiune vei avea probleme si daca vrei sa urci la munte mai sus de 1000 m (cu telecabina spre exemplu), insa de asta nu iti poti da seama decat testand.
Succes si savureaza excursia!
theo_2004 spune:
| citat din mesajul lui BraveGirl Mie doctorul mi-a spus sa evit salina pt ca daca nimeresti in acelasi timp cu persoane bolnave, risti sa ia bebele ceva microbi. Adica tu il duci preventiv, pt cura de aerosoli, si te intorci cu o boala. E mai bine sa mai astepti. ========== Corina Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010) POZE |
Dar mediul salin nu sterilizeaza? Adica eu stiu ca in salina cam mor virusii si nu prea se transmit de la persoane bolnave
Poate a mai scris cineva dar eu m-am blocat dupa acest raspuns. Mai ales ca vine de la un doctor. Doctor in ce? Medic?
BraveGirl spune:
Theo, da, un medic mi-a spus. nu mai stiu exact ce specialitate, eu umblam pe la medici cu fetita pt ca tot imi facea bronsiolite. Adica cum racea, pac si o bronsiolita. Si m-am gandit la o cura in salina, asa cum merg cu ea si la mare. Dar dr (cred ca pneumolog) mi-a spus chestia asta si m-a pus pe ganduri. A zis ca diferenta intre aglomeratie si salina, e ca un om dc e bolnav sta, de obicei, pe acasa. dar la salina se duc si oameni bolnavi ca sa se vindece. mi s-a parut cam aiurea, pt ca am tot auzit persoane care s-au dus cu copii destul de micuti, dar am preferat sa merg la mare
si eu ma gandesc ca in mediu ala nu prea rezista microbii, dar mai bine am zis sa mai aman vizita, mai ales ca am posibilitatea sa stau mult la mare cu copii.
iulia_b spune:
Eu am fost la Praid de 2 ori, ne-am dus sanatosi si ne-am intors cu copiii mucosi. Daca ma gandesc numai la corul de tusitori din autobuz..parca parca se leaga![]()
theo_2004 spune:
Eu zic ca mai degraba datorita aerul salin s-au lichefiat secretiile pe traseu si ....
au inceput sa curga! Cred ca ati observat ca nu orice muci inseamna raceala. Sau?
PS
Oricum la Turda nu este autobuz. Daca va sta doar pe culoarul de acces dinspre intrarea veche (str Salinelor) nu cred ca se va intalni cu multi bolnavi. Intrarea dinspre Durgau este mai aglomerata, acolo sunt scarile, salile pentru cei ce fac tratament ...
Oricum, Salina Turda este SUPERBA!!! Am vizitat-o si eu de cateva ori. Si abia astept vara pt bai in lacul sarat!
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui AkaManah Buna Locuim aproape de Turda si ne-am gandit sa facem o serie de vizite la salina Turda cu bebele. E bine sa il ducem la varsta de 3 luni? Medicul de famile si un pediatru ne-au asigurat ca nu e nici o problema daca diferenta de temperatura de afara/inauntru nu e mare. Cum in interiorul salinei e de 10-12 grade ma gandesc ca ar fi un moment bun in curand sa facem asta. Ne-am gandit sa stam aproximativ o jumatate de ora in fiecare zi. Noua ne-a facut foarte bine chiar daca am mers ocazional. Cand am mers am vazut multi bebei acolo dar, nu am dat prea multa atentie acestui aspect in acel moment. Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile! |
Juma' de ora fara drumul pana la salina propriu-zisa, da? Ca, de la intrare si pana unde e locul de joaca, lacul, e de mers, frate... Plus ca mai cobori cu ascensorul destul...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Edit:
Vad ca stii si tu f. bine... 
Ma gandeam daca am vazut bebici asa mici... Parca unul... Parca...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...

Arianna Maria (18.11.2008) si
Patrick Stefan (16.10.2010)