gradinita la 5 ani.....prea tarziu??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Eu mi-am dus fetita la 3,5 ani la gradi, s-a acomodat extrem de repede. Singurele probleme pe care le-am avut au fost cele (inerente) de sanatate, racelile nenumarate, bronsitelr, otitele si tot tacamul. Cu toate astea am perseverat si am dus-o desi aveam/am si bona. Anul acesta sistemul ei imunitar s-a intarit astfel ca a lipsit doar 4 zile de la inceputul anului scolar, iar atunci bazaia prin casa ca vrea sa-si vada colegii de la gradi, ca n-are cu cine sa se joace etc. Nu regret nici o secunda ca am inscris-o la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

Eu de dus fetita la gradinita o duc singur,trebuie sa o duc ca sa se acomodeze ,sa socializeze etc.
Ma intrebam daca o sa se simta diferenta pentru ca nu am dus o mai devreme insa motivele mele le am spus aici.Sa speram ca o sa i fie usor si o sa se simta bine acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Nikol , diferenta o sa fie si o sa se vada. Acuma depinde de fiecare copil in parte si cat de comunicativa este ea. Pe noi gradinita ne-a ajutat mult si aici nu ma refer numai la cunostiinte, ci si la partea de socializare si comunicare.
Si acuma daca ma uit in jurul meu se vede diferenta intre un copil care a frecventat gradinita si unul care nu a frecventat.
Si anul asta s-ar putea sa ai o surpriza ca ea sa planga si sa nu vrea la gradinita. Conteaza foarte mult educatoarea si colectivul in care intra..
Mult succes...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

alt motiv important pentru care trebuie sa o duci cat mai curand la gradinita este imunizarea: pai daca ea nu face seria de viroze pe care le are deja un copil la 6-7 ani in istoric, ti le va face la scoala in clasa 0, clasa 1. Si nu e acelasi lucru sa lipsesti de la scoala...
E timida tocmai pentru ca a stat doar in familie pana la 5 ani. Du-o la gradinita, deja de la 4 ani copiii simt nevoia si de companie "de varsta lor" cel putin cateva ore pe zi.
Cat despre programa.... crede-ma ca asa banala cum ti se pare probabil tie este foarte necesara copiilor care merg la scoala. Daca tu crezi ca poti acoperi aceste cunostinte acasa e OK desi tot ramane un minus la socializare. Daca o duci acum pe ultima suta de metri poti avea surpriza ca ea sa se acomodeze repede, sa ii placa si sa recupereze in grupa mare cam ce s-a facut pana acum.
Repet, daca ati lucrat si voi cu ea acasa cat de cat e OK, nici eu nu mi-am dus fetele la gradi decat de la 4 ani (gr mijlocie) dar imi spunea educatoarea ca are copii veniti tot asa prima oara care clar nu au avut niciodata un creion in mana. Si cu ei e ceva mai greu...
Bafta si incredere ca va fi bine!

Mergi la inceput