Sarcina si bolile autoimune (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucaneagu spune:

v-as ruga mult sa ma ajutati si pe mine cu o opinie , am luat acum rez la ultimele analize si nu stiu cum sa le interptrez , de abia joi merg la dr:

progesteron-1.3
Ft4-13.83
tsh-3.01
fsh-3.42
lh-8.29

la voi am citit de raportul lh/fsh si nu stiu cat de grav e la mine

Fiecare copil e suma unor minuni intamplate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

raluca eu ce pot sa-ti spun este ca ar fi bine sa mergi la endocrinolog cu TSH-ul.
eu am invers raportul fsh/lh si nu prea cunosc problema ovarelor (micro)polichistice. dar daca faci fiv va sti medicul in functie de analizele tale ce protocol sa-ti dea. oricum fara fiv...nu stiu...tu ai urmarit ovulatia vreodata?
in ce unitate de masura este exprimat progesteronul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_Rts spune:

Anabel, felicitari pentru sarcina!
Raluca, eu am ramas insarcina la un TSh de 3,8 si ATPO 2000. Nu am luat niciodata tratament. Acum am 16 sapt si tsh e 2,1 deci bebe isi face treaba .
Asa ca la un asa tsh minunea se intampla cat vezi cu ochii, la mine fu din prima luna :))) iar sarcina e super ok, fara absolut nicio problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Laura felicitari pt sarcina
Raluca raportul tau LH/FSH arata ca ai ovare micropolichistice, TSH-ul e putin cam maricel , poti ramane cu el dar pt a raspunde cat mai bine la un tratament de stimulare tb sa-l aduci cat mai aproape de 1. Progesteronul dc e masurat in zi 2-3 este si el putin cam mare , tb sa fie sub 1(in ce unitate de masura e exprimat?)
Trebuia sa faci si estradiolul odata cu FSH-ul , se interpreteaza impreuna.

Mergi la inceput

multumesc mult fetelor de rasounsuri
va scriu acum toate rezultatle din ziua 14 si 21:

z14: estradiol 116. 2
FSH-3.42
LH-8.29

Z21: PROGESTERON 1.3
TSH- 3.42
FT4-13.83

cu ovare micripolichistice se poate ramane gravida?

Primavara incepe cu tine...
http://www.fertilityfriend.com/home/3b9293

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Raluca doar analizele de zi 2-3 sunt utile (FSH, LH, E2, prolactina), iar in zi 21 doar progesteronul
Se poate ramane si cu micropolichistice cu un tratament bun.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sper

Raluca doar analizele de zi 2-3 sunt utile (FSH, LH, E2, prolactina), iar in zi 21 doar progesteronul
Se poate ramane si cu micropolichistice cu un tratament bun.

multumesc mult de raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

raluca women n-au nici o semnificatie analizele tale. atata doar ca nu cred ca ai ovulat luna asta. nu-i neaparata nevoie sa fie polichisticele de vina. nici tsh nu e de vina. dar nu inseamna ca e bun. ft4 e cam mic. n-ar fi rau sa mergi la endocrinolog pentru vreun 25 mcg de euthyrox dar s-ar putea sa nu ti-l recomande.

daca vrei sa vezi un progesteron real ar trebui facuta analiza la 7 zile dupa ovulatie. cand e ovulatia? pai...ai putea sa scazi 14 zile din durata ciclului tau menstrual...iti da 10 sa spunem....atunci n-ar fi rau se te duci la un eco sa vezi ce-ti spune doctorul.
analizele de ziua 3 iti arata cam care e bilantul tau hormonal.

Mergi la inceput

multumesc mult sabina pt raspuns
toate cele bune si multa sanatate iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adek spune:

Buna ziua!
Sunt mamica(aparent sanatoasa) unui baietel de 6 ani(aparent sanatos)- spun asta pentru ca nu as fi cautat prea multe explicatii pentru simptomele pe care le aveam si eu si pitikul meu daca nu m-as fi ocupat de ingrijirea unui prieten daramat peste noapte de o boala de care medicii nu prea stiu multe boala lyme, borellia sau boala muscaturii de capusa.

Aceasta boala sta la baza problemelor de tiroida, dureri de oase, infectii ovariene si dentare, pete pe corp(eritem migrator), dureri la inghitire, imunitate scazuta si stari proaste mei ales in zilele cand nu ajung sa ma odihnesc, stare de toxicitate crescuta desi faceam detoxifieri periodice, vanatai cam prea multe pe diverse zone etc

Am intrat doar sa trag un semnal de alarma : realitatea este urmatoarea: nu se cunoaste cauza bolilor autoimune, dar in foarte multe cazuri este una infectioasa chiar daca vsh-ul se mentine normal
O sa pun doar un link:
http://www.lyme.ro/intro.html
nu vreau sa zapacesc lumea dar sa stiti ca sunt multi cei care au aceasta boala -cautati pe net si va documentati macar sa stiti cum trebuie sa va ingriiti.
Sunt prea multi oameni care iau un tratament incorect pentru ca nu se fac diagnosticari pentru lyme si deci nu se trateaza infectia si nici corpul nu e ajutat sa iasa din dezechilibrul in care intra.

Sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput