Probleme cu cumnata
Raspunsuri - Pagina 9
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Dar tu ai certitudinea ca in povestea noastra nu s-a intamplat nici una dintre cele enumerate mai sus? Eu am intrebat ce a facut Elena in afara de cadourile alea de care ne tot povesteste, a incercat sa se lamureasca cu fratele, cu cumnata, ce i s-a raspuns? Am mai intrebat (si nu sunt singura) care este istoricul relatiei, de la ce li s-a tras raceala ca sa zic asa ca e greu de crezut ca a picat asa din senin. Elena a decis ca n-are ce face cu opiniile noastre pentru ca nimeni n-o sfatuieste cum sa-o aduca pe sotia fratelui "pe drumul cel bun" si a parasit discutia pentru ca nu i-a placut sa vada ca exista si opinii care nu-i plac, si inca majoritare. Asa ca n-o sa aflam probabil niciodata povestea completa si adevarata. Dar modul de a reactiona al Elenei la pareri diferite de a ei ar trebui sa ne dea niste indicii referitoare la cum interactioneaza cu semenii. |
Vad ca te-au aprobat multe persoane, dar eu nu sunt de acord cu tine.
Elena a parasit discutia din cauza modului artagos in care au fost expuse parerile diferite de-a ei nu pentru ca erau altceva decat vroia sa auda.
Eniuei, a plecat, putem vorbi la modul general pur teoretic in continuare, dar sa facem presupuneri despre ce si cum se intampla de fapt in familia aia e asa, hai sa ne aflam in treaba...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
simplyana_m spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Androix
Vad ca te-au aprobat multe persoane, dar eu nu sunt de acord cu tine. Elena a parasit discutia din cauza modului artagos in care au fost expuse parerile diferite de-a ei nu pentru ca erau altceva decat vroia sa auda. Eniuei, a plecat, putem vorbi la modul general pur teoretic in continuare, dar sa facem presupuneri despre ce si cum se intampla de fapt in familia aia e asa, hai sa ne aflam in treaba... www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Eu cred ca daca avea vreo problema de pricipiu de clarificat, depasea tonul si continua discutia. Dar cand barfesti pe cineva, ce rost are sa o faci, daca nu e fun si nu te simti bine?
Asa si cu discutia asta teoretica...cam cum ar fi o barfa... obiectiva?
http://www.lucamic.blogspot.com/
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Vad ca te-au aprobat multe persoane, dar eu nu sunt de acord cu tine. Elena a parasit discutia din cauza modului artagos in care au fost expuse parerile diferite de-a ei nu pentru ca erau altceva decat vroia sa auda. Eniuei, a plecat, putem vorbi la modul general pur teoretic in continuare, dar sa facem presupuneri despre ce si cum se intampla de fapt in familia aia e asa, hai sa ne aflam in treaba... |
E posibil, daca e mai noua si "nebotezata" in ale forumului poate o fi fost luata prin surprindere. Mie mi s-a parut ca i s-a raspuns fara "maini in sold" insa eu citesc pe-aici de cativa anisori si probabil m-am imunizat.
O sa recitesc tinand cont de ce-ai spus sa vad cum mi se pare.
cipcipcip spune:
Am citit si eu in urma si nu mi s-a parut ca i s-a raspuns agresiv, poate doar direct dar nah, nu i-au placut raspunsurile
ramiris spune:
Am recitit si pana la momentul la care s-a retras situatia a fost chiar soft, dupa s-a mai inviorat putin atmosfera dar in limitele polemicii normale de pe DC.
maraki spune:
citat din mesajul lui sdcristian dar ca tot veni vorba, cum faceti daca cineva din familia sotului va tot face cadouri, la ocazii, dar tot aiurea? adica nu ca in sine nu-s ok cadourile, sau ca la unii nu le-ar placea, dar tie personal nu ti se potrivesc deloc. si mai zici asa discret, cand ai ocazia (nu chiar and primesti cadoul ca na, nu vreau sa jignesc pe nimeni) ca ai multe din categoria respectiva, exagerat de multe, si oricum nu folosesti asa ceva deloc? sau extrem de rar si apoi saptamana viitoare tadaaaaam ghici ce primesti? cum sa sugerezi frumos si fara suparari ca nu mai vrei, ca orium cu banii nu sta nimeni bine si ... nu e nevoie. mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011) blog http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003 |
Eu stiu asa: calul de dar, nu se cauta la dinti. Am primit o multime de cadouri nepotrivite de la soacra ( asta numai cu ocazia zilei de nastere )dar nu am putut sa-i spun vreodata ca nu am nevoie de ele.Multe zac in sifonier ( gen fetze de masa, eu nu folosesc ) iar altele le-am aruncat ( bibelouri care iar, nu le pun prin casa )
freedelia spune:
Ce ma shocheaza pe mine este ca majoritatea raspunsurilor au fost de genul daca nu vrea sa aiba de- a ae cu tine, treaba ei. Eu nu pot intelege acest tip de indiferenta. Nu este comunicarea elementul de baza al relatiilor umane? M s-ar fi parut mult mai potrivit sa o intrebatimpe Elena de ce nu vrea cumnata sa aiba de-a face cu ea, daca au fost ceva probleme, sa o sftuiti cum sa comunice cu ea, macar sa inteleaga ce si cum, cu ce a gresit sau care e problema.
In afara de asta, pot exista diferente de ordin cultural, social. Am exemplu in familia mea, sora mai mare a sotului meu este o persoana cu care mi imi ete rusine sa f vazuta in societate. Se imbraca strident, vorbeste tare, injura, e cam inculta, poarta prea multparfum, etc, etc. Ea nu mi-a gresit mie cu nimic, doar ca na, si sotul meu se simte aiurea cu ea in societate. Dca asta ar fi situatia, ca Elena nu se ridica la nivelul social al cumnatei, tot nu inteleg de ce nu poate avea relatii private cu ea -- la telfon, la ea acasa, sa ii multumeasa pentru cadouri, etc.
Daca as fi in situatia de a fi evitata de cineva, as vrea sa stiu de ce. As incerca sa aflu, dca nu s-ar putea, asta este, dar macar as incerca...
Si pe mine m-au zgariat pe retina comentariile de genul sa fie multumita (soacra) ca o ajutam si ca il vede pe fii-su. Mi se pare trist ca nu mai exista respect pentru cei mai in varsta ca noi, nu mai exista datorii morale fata de parinti si socrii... Eu consider ca indiferent ca cineva este iritamt si spune chestii care ne scotmdin sarite, avem datoria sa ii respectam pe cei mai in varsta a noi.
Ca sa nu fie confuzii, ma reer la cazurile cand socrii/parintii doresc relatiile cu copiii lor, nu la cazuri ca al Juliei cand nu sunt doriti. Eu am avutnin familie si aeasta situatie, mama mea nu a fost niciodata acceptata de familia tatalui meu, in principal datorita surorii lui, care este extrem deposesiva, a avut doua mariaje scurte esuate si apo a trait toata viata c parintii si le-a omoat toate relatiile, de nimeni nu le mai calca pragul. Dar, revenind, mama mea a incerat sa stea si in cap ca sa fie acceptata, insa nu a reusit si abia de cativa ani de cand a decis sa nu mai aiba de-a face cu ei, s-a linistit si s-a imbunatatit multmsi relatia ei cu tata. Asa ca da, sunt de acord ca in cazurile in care socrii se baga in relatia dintre soti, fac probleme, nu accepta alegerea copiui ,or, atunci e bine sa o tai. Dr altfel, doarpntru ca te enerveaza soacra sau socrul, nu mi se pare corect. Da, nu facem copii ca sa ii legam de noi, dar nici sa nu mai stie de parinti dupa ce cresc nu mi se pare ideal...
Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
violetan spune:
Vin eu sa lamuresc misterul. Stim cu totii cat de enervant e sa nu ai o continuare si un final al unei povestiri. Clarific eu povestea asta imediat, mai ales ca observ ca autoarea nu mai intra, deci nu mai are cine ma raporta la moderator ca jerpelesc povestea.
Deci cumnata autoarei sau orice alta cumnata nerecunoscatoare si egocentrista s-a trezit intr-o buna (vorba sa fie!) zi, cu un curier la usa care i-a inmanat spre semnare procesul verbal de predare-primire al unui cadou venit de la cumnata cumnatei in cauza. Cu un gest de copil sub bradul lui Mos Craciun, cumnata desface cu maini tremurande pachetul. Cand- ce sa vezi? In cutia cea mai mica din toate cutiile proportional mai mari apare o frumoasa papusa. Cumnata e in extaz: papusile reprezinta cadoul ei favorit, mai ales ca are o colectie istorica. Cand deodata, cumnata ramane paralizata, iar papusa aluneca din maini si se prabuseste teatral, pe covor (sau mocheta, nu stim exact situatia materiala a persoanei in cauza).
As putea sa inchei aici, dar n-ar fi pacat?
Camera se muta pe alt cadru, unde, cumnata cumnatei jubileaza cu un ranjet de taz din tazmania zugravit pe figura, dansand dansul ploii pe langa telefon, asteptand multumirile pline de recunostinta ale cumnatei si- urmare logica, cronologica si fireasca- invitatia la parabghelia ce urma sa aiba loc la un local cochet si select, apartinand de consiliul judetean local, pus la dispozitia tinerilor riverani intru consumarea energiei in mod pozitiv, iar nu spre revarsarea frustrarilor pe forumuri. Telefonul intarzie sa apara, iar de data asta nu mai poti da vina pe reteaua mobila sau pe relee.
Revine camera cu zoom pe covorul (sau mocheta) unde zace inerta papusa primita in dar. Cumnata cumnatei intinde mana tremuranda spre papusa, o ridica si, rand pe rand extrage toate acele si tepusele din ea, apoi se intreaba, pret de cateva episoade: s-o sun? sa n-o sun? s-o invit? sa n-o invit?
Finalul tipic filmelor romanesti de dupa '89, adica-n coada de peste.
Morala: viata nu e o telenovela!
Littlelight spune:
citat din mesajul lui ramiris Eu am intrebat ce a facut Elena in afara de cadourile alea de care ne tot povesteste, a incercat sa se lamureasca cu fratele, cu cumnata, ce i s-a raspuns? Am mai intrebat (si nu sunt singura) care este istoricul relatiei, de la ce li s-a tras raceala ca sa zic asa ca e greu de crezut ca a picat asa din senin. Elena a decis ca n-are ce face cu opiniile noastre pentru ca nimeni n-o sfatuieste cum sa-o aduca pe sotia fratelui "pe drumul cel bun" si a parasit discutia pentru ca nu i-a placut sa vada ca exista si opinii care nu-i plac, si inca majoritare. Asa ca n-o sa aflam probabil niciodata povestea completa si adevarata. Dar modul de a reactiona al Elenei la pareri diferite de a ei ar trebui sa ne dea niste indicii referitoare la cum interactioneaza cu semenii. |
Nu v-ati pus problema ca ati intrebat-o putin cam tarziu? Si dupa ce-ati gratificat-o cu "ai tu o problema" inainte de a cunoaste toate detaliile povestii ei? Nu mai vorbesc de "tonul" pe care ati facut-o (si nu sunt singura care a observat asta).
Intr-o discutie care degenereaza, cel mai destept cedeaza.
Sau poate ca n-a mai intrat din lipsa de timp, sau orice alt motiv plauzibil si intemeiat.
Vi se pare ca mistourile voastre te indeamna sa te obosesti sa mai raspunzi ceva?
O zi placuta si ganduri mai bune va doresc!
balanta_tm spune:
citat din mesajul lui freedelia Si pe mine m-au zgariat pe retina comentariile de genul sa fie multumita (soacra) ca o ajutam si ca il vede pe fii-su. Mi se pare trist ca nu mai exista respect pentru cei mai in varsta ca noi, nu mai exista datorii morale fata de parinti si socrii... Eu consider ca indiferent ca cineva este iritamt si spune chestii care ne scotmdin sarite, avem datoria sa ii respectam pe cei mai in varsta a noi. |
Delia. ia-o mai incet cu zgariatul pe retina, ca nu stii despre ce e vorba legat de soacra mea (ca e f clar ca e vorba de mine in ce ai spus, fiindca eu am dat exemplu cu soacra). Habar nu ai cat de mult si in ce feluri a incercat sa se bage intre noi. Nu stii prin ce am trecut din cauza ei, si cat de mult era sa ne afecteze casnicia toate incercarile ei, asa ca...te rog muta-ti atentia si comentariile in alta parte.
Da, avand in vedere antecedentele, sa fie multumita ca nu ma opun sa o vada saptamanal si sa o ajutam ori de cate ori are nevoie. Niciodata nu i-am spus lui: ce ar fi sa nu mergi saptamana asta la mama ta, sau: luna asta stam mai prost cu banii asa ca ce ar fi sa nu o ajutam si sa lasam pe luna viitoare (in primii ani de relatie chiar stateam destul de rau cu banii, si tot o ajutam). Sau, cand il cheama sa o duca nu stiu unde cu masina, niciodata nu am comentat - puteam la o adica sa zic sa ia un taxi, dar nu am facut-o. Indiferent ce a facut ea fata de casnicia noastra si fata de mine, este mama lui si el trebuie sa aiba o relatie buna cu ea; iar eu, o relatie de genul mai rarut, ca-i mai dragut.
Daca pt tine respect inseamna ca eu sa ma fortez sa merg la ea sa o vad saptamanal si sa ma prefac ca ma simt minunat, pt mine inseamna prefacatorie si asa ceva nu practic. Sa mearga sotul, ca el e copilul ei, nu eu. Altfel, nu stiu despre ce lipsa de respect vorbesti aici.
Ah, sau poate trebuia sa stau in acelasi apartament cu ea, cum isi dorea ea, ca asa putea sa se bage cel mai bine intre noi. Poate asta inseamna pt tine respect.