Probleme cu cumnata

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Mi se pare mie, sau Elenei nu-i convine cum isi petrece cumnata ZIUA EI? Ce tupeu tre sa ai, ca sa iti pui ziua de nastere intre sot si mama, sora, cumnatii, nepotii, bunicii lui!!!! Si-apoi culmea culmilor, cand se duce si sotul la sindrofie cu "ai lui", sa-l mai si suni sa-l deranjezi, ca ti-o fi rau, ca-ai fi gravida! Ntz-ntz-ntz!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamm spune:

Citat:
Dar omul ala a fost copilul mamei lui.Mama lui l-a hranit ,l-a spalat,l-a facut om.Cu sora /fratii lui a impartit o bucata de paine ,un pat ,o carte.Vi se pare normal ca un strain pe care l-a cunoscut pe strada acum 2 luni(de ex.) sa puna stapanire total pe el si sa-l manevreze dupa bunul plac?

Ma intreb cum va fi Hannen ca soacra...

Citat:
Si are romanul o vorba,sangele apa nu se face.Oricit ar incerca o sotie...ea nu este ruda sotului.Ea nu are nicio legatura de sange cu el.Sunt doi straini ,legati de dragoste si cu un act.Daca dragostea dispare,daca si actul dispare...Ce mai ramane?

Pai tocmai de-aia mi se pare importanta sotia, pentru ca sunt legati de dragoste. Pe ea ales-o dintre toate femeile sa-i fie alaturi, cu ea vrea sa aiba copii, ea este familia pe care si-o doreste. Pe mama si pe ceilalti din familia in care s-a nascut nu i-a ales el.

Citat:
Cine poate divorta de mama lui?De fratii lui?

Cred ca unii si-ar dori sa poata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Vi se pare normal ca un strain pe care l-a cunoscut pe strada acum 2 luni(de ex.) sa puna stapanire total pe el si sa-l manevreze dupa bunul plac?

Ma, da' toata lumea se marita cu fraieri manevrabili carora le spala creierii? (daca e asa imi permit sa pun o intrebare suplimentara: ce ne spune asta despre felul in care au fost crescuti/educati respectivii care nu stiu sa gandeasca cu propriul capsor?)

Eu cred ca pentru cei casatoriti "familie" inseamna sotia/copii (daca sunt) iar parintii/fratii/cumnatii devin "familie extinsa" iar o familie extinsa socotita i-ar lasa pe cei tineri sa-si organizeze viata asa cum cred ei de cuviinta.

Hannen, mi-a lasat un gust amar postarea ta... Nu mai comentez ca s-au subliniat deja multe dintre lucrurile care mi-au zgariat si mie retina. Cred ca o nora n-ar avea multe sanse cu o soacra cu mentalitatea ta si singura ei sansa de "acceptare" ar fi sa se inchine la tine si sa aplice fara sa cracneasca toate regulile familiei voastre, indiferenta daca ii plac sau nu, i se potrivesc sau nu, au sau nu legatura cu regulile familiei din care vine ea sau cu ceea ce viseaza pentru familia pe care tocmai a intemeiat-o.

Intrebarea e: cine-si doreste asa ceva de la viata?

Eu vreau ca baiatul meu sa fie fericit. Daca el e fericit ma intereseaza mai putin daca nevasta-sa ma iubeste sau vrea sa ma vada odata la 10 ani sau zilnic, mi-as dori sa am o relatie frumoasa cu el (si familia lui cand va exista) dar in momentul in care o sa-si aleaga drumul si perechea n-am sa-i zic "fa asa, vino, pleaca, trebuie....".

L-am facut ca sa-i dau drumul sa zboare, nu ca sa-l leg de mine vrea-nu vrea pentru toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Mi se pare mie, sau Elenei nu-i convine cum isi petrece cumnata ZIUA EI? Ce tupeu tre sa ai, ca sa iti pui ziua de nastere intre sot si mama, sora, cumnatii, nepotii, bunicii lui!!!!

http://www.lucamic.blogspot.com/

si mie exact asta mi-a atras atentia

adica na, eu sunt din astea fara respect, care vreau ca macar de ziua MEA sa petrec cum si cu cine vreau, sa invit pe cine vreau si mai ales sa nu am de-a face cu cine nu vreau. vorbim de ZIUA CUIVA, nu?

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

O da, desigur! Dar daca ati primi un cadou de ziua voastra de la cumnata care va calca pe sistem ati pune mana pe telefon sa-i ziceti un multumesc din varful buzelor, sau l-ati returna, sau ati transmite prin sot sa nu se mai deranjeze? Ca mie una din variante mi s-ar parea in regula. Si pe urma imi petrec eu ziua cu cine vreau si cum vreau.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

cumnati nu am, asa ca nu primesc cadouri de la ei, dar da, un multumesc daca primesc vreun cadou as zice.

dar ma gandesc ca anul urmator persoan respectiva, care a investit intr-un cadou si a ramas neinvitata, intelege si nu se mai deranjeaza

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

O da, desigur! Dar daca ati primi un cadou de ziua voastra de la cumnata care va calca pe sistem ati pune mana pe telefon sa-i ziceti un multumesc din varful buzelor, sau l-ati returna, sau ati transmite prin sot sa nu se mai deranjeze? Ca mie una din variante mi s-ar parea in regula. Si pe urma imi petrec eu ziua cu cine vreau si cum vreau.

Androix Bijoux

Dar tu ai certitudinea ca in povestea noastra nu s-a intamplat nici una dintre cele enumerate mai sus?

Eu am intrebat ce a facut Elena in afara de cadourile alea de care ne tot povesteste, a incercat sa se lamureasca cu fratele, cu cumnata, ce i s-a raspuns? Am mai intrebat (si nu sunt singura) care este istoricul relatiei, de la ce li s-a tras raceala ca sa zic asa ca e greu de crezut ca a picat asa din senin.
Elena a decis ca n-are ce face cu opiniile noastre pentru ca nimeni n-o sfatuieste cum sa-o aduca pe sotia fratelui "pe drumul cel bun" si a parasit discutia pentru ca nu i-a placut sa vada ca exista si opinii care nu-i plac, si inca majoritare.
Asa ca n-o sa aflam probabil niciodata povestea completa si adevarata.

Dar modul de a reactiona al Elenei la pareri diferite de a ei ar trebui sa ne dea niste indicii referitoare la cum interactioneaza cu semenii.

Mergi la inceput

dar ca tot veni vorba, cum faceti daca cineva din familia sotului va tot face cadouri, la ocazii, dar tot aiurea? adica nu ca in sine nu-s ok cadourile, sau ca la unii nu le-ar placea, dar tie personal nu ti se potrivesc deloc. si mai zici asa discret, cand ai ocazia (nu chiar and primesti cadoul ca na, nu vreau sa jignesc pe nimeni) ca ai multe din categoria respectiva, exagerat de multe, si oricum nu folosesti asa ceva deloc? sau extrem de rar

si apoi saptamana viitoare tadaaaaam ghici ce primesti?

cum sa sugerezi frumos si fara suparari ca nu mai vrei, ca orium cu banii nu sta nimeni bine si ... nu e nevoie.

blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Androix Bijoux

pai nu avem de unde sti daca variantele astea nu au fost deja epuizate :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

Elena, e complicat sa-ti spun parerea mea despre situatia ta pentru ca nu ne-ai dat detalii. Am vazut si soacre rautacioase, am vazut si nurori de cosmar dar care stiu sa fie sotii respectate si iubite. A mea soacra e ok, avem o relatie civilizata, nu suntem nici mari prietene, dar nici nu concep sa o jignesc, sau sa "o pun la punct". In primul rand pentru ca mi l-a crescut si educat pe sotul meu si apoi pentru ca e mai in varsta decat mine. Poate o discutie cu fratele tau, ca intre frati, te-ar ajuta sa afli cauza tensiunii si ai putea rezolva chiar cu usurinta aceasta situatie. In orice caz, eu daca as fi sora fratelui tau l-as ruga sa-mi sugereze o cale de impacare daca exista o suparare, fara sa ma arat indignata de atitudinea cumnatei. Iar daca, Doamne fereste!, as fi mama... as fi distusa si as face tot ce-mi sta in puteri ca sa-mi vad baiatul fericit si nora multumita.

Mergi la inceput