Calendarul gradinarului vesel (23)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

B.nica noi am dat iepurii pt ca nu i-as fi putut manca (sigur i-a mancat cel caruia i-am donat), iar pasarile pot muri si de batranete, nu?
Eu n-am facut nici un vaccin pasarilor. Vad poate in primavara asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

La bibilici m-am gandit la un moment dat pt. ca se pare ca mananca bestiile de capuse.Or manca si limaxsi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Aaaaam Sera! Aaaaam Sera [dans jucaus]. Taica-meu a primit acum vreo 2 ani cadou de la fratele meu o sera, din cea cu schelet de PVC si imbracata in plastic transparent. Nu s-a invrednicit in 2 ani s-o monteze dar i-am spus ca daca n-o monteaza vin io si ma bag. Cred ca de teama sa nu rateze all the action (si de gura mea) a montat-o azi, era mama f incantata, incep sa trimit rasadurile mai viguroase ca s-o mobilam. are 2m lungime si 6 rafturi generoase, abia astept s-o inaugurez sambata, mai am si vreo 7 tavi alveolare x 70 de cuburi ramase, iar tre sa-mi tund unghiile scurt

b.nica cica limacsii se usuca ca vrajitoarea cea rea de la miazanoapte daca dau de sare, ai incercat sa pui sare (macar pe aleile de langa casa) ca sa nu afectezi pamantul? Am vazut la Real si capcane speciale care se ingroapa, cred ca e nasol cu ei. Asa patim noi an de an cu colorazii, ne rontaie tot, n-am mai pus cartofi in gradina de vreo 3 ani de groaza, pt ca decimeaza cartofii si apoi trec cu drag si spor la vinete. Am citit pe hobbygradina ca tre sa fac otrava din fartati de-ai lor morti, sa vedem anul asta cine invinge.

Si ne mai luptam de 15 ani (fara prea mare succes) cu o cartita. Anul asta metoda de lupta vor fi capetele de peste imputite ingropate in galeriile ei, care pe care

Anul asta am luat niste saci de rafie si voi planta cartofii in saci (asta-i lupta cu coropisnitele), numa dracii o sa incerc sezonul asta, cred ca a tinut prea mult iarna si am stat prea mult timp pe site-uri si bloguri de gradinarit

PS: La noi in uichend se anunta 20 de grade

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Boticelina esti nostima foc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Acum, ca tot ati pomenit, mi-am dat seama ca si eu am gradina plina de melci. Anul trecut nu m-au deranjat ca n-am plantat nimic, am avut doar buruieni taiate periodic cu motocoasa sa vad ce oi patimi cu ei anul asta...

Si citindu-va vreme de cateva pagini, am hotarat sa pun si eu niste rasaduri... Sotul deja se prinde cu mainile de cap o sa-i aduc aminte de asta cand o sa manance ceva din gradinuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Olympia, multumesc pentru raspuns.
Se gasesc niste bobite mici si albastre inpotriva melcilor, noi le punem in jurul salatei, ca tare le mai place limacsilor salata. Chiar functioneaza, dispar bestiile ca prin minune.
Mi-au inflorit 4 lalele

Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Boticelina din cate am inteles vinetele atrag gandacii de colorado in aceeasi masura ca si cartofii. Te invidiez pt sera
Cica pana la urma cartita e benefica asa ca poate o ierti
Bobitele acelea albastre ucid melcii si limacsii dar si ramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Carmi, am si eu o intrebare, cum ai pregatit si ai ingrasat pamantul pentru rosiile acelea fabuloase? E prima recolta acolo sau faci anual in acelasi loc si in acest caz, rotesti culturile, pui altceva in anul urmator?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Bine v-am regasit voioase...

Boti chiar esti haioasa rau... 20 de grade zici?Ar fi minunat ca duminica vrem sa facem un gratar in curte (ziua sotului) Si ca tot venii vb... cand vii pe la mine?

Diana inteleg ca noi doua suntem cam in acelasi stadiu, nu? Anu trecut am vazut melci o groaza, dar nu in zona de gradina in care am pus cam 95 rasaduri de rosii... adevarul este ca am pus sigur la radacina bilute din acelea, cumparate de sot, motiv pt care nu retin si pace cum se numeau. Problema este... bilutele alea cat de bio ar fi?

Referitor la sotul tau... pune-l si pe el sa citeasca acilea, arata-i poze cu gradinile fetelor... intr-un cuvant "viruseaza-l" si pe el...

Sotul meu anul trecut a pus cu drag rosii, dar noi nu locuiam acolo si nu ajungeam suficient de des ca sa le ingrijim... nu am stiut cand si cum sa le copilim... le udam cand si cand, se coceau si nu avea cine sa le culeaga si consume... multe au avut viermele ala naspa... ideea e ca in toamna sotul meu a concluzionat ca cei 12 mc de apa consumati nu au justificat consumul Eu stiu ca i-am dus lu mama cel putin 2 galeti de lavabil mari pline si a facut ea suc din ele, ca noi plecam din tara, plus ce mai luam noi si mancam... Nu mi se pare ca as fi consumat apa si energie prea multa... Oricum tata m-a anuntat ca-mi pune rasaduri (ca si anul trecut), iar sotul meu nu l-ar refuza in veci pe socru-su... deci am ac de cojocul lui

Va si va urez un we minunat tuturor (de acum ca nu se stie daca mai apuc sa intru pana la plecare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu am auzit de o metoda de gonit cartite. se ingroapa din loc in loc PET-uri fara dop, cu gura in bataia vantului. cica zgomotul pe care il face vantul sufland in sticle goneste cartitele

Mergi la inceput