Bobocei de Sept-Oct 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Corinuka - merci de info despre medicamente - si eu am vazut ca metoclopramidul ar fi du semne de intrebare la gravide, insa in acelasi timp am vazut ca aici se da foarte mult (pe forumuri, din auzite de pe la cunostiinte). Ceea ce ma mira, evident, mai ales avand in vedere tara in care sunt. La sarcian cu Robert aveam o prietena in canada care m-a intrebat de ce nu iau nimic pentru gretzuri - si eu, siderata, pai ce, exista ceva? Cica da, mi-a zis, aici se da de mult Deci nu stiu ce sa zic, pe de alta parte, de ce l-ar fi prescris cand puteau foarte bine sa nu il dea daca chiar face rau? mai ales ca eu una nu sunt un caz disperat, gretzurile sunt muuult mai light si i-am si zis medicului, ma alimentez, deci nu exista pericol din pctl asta de vedere.

Asa ca incerc sa il evit, dar daca simt ca imi e greu greu, mai iau.

Alta medicatie, eu iau un complex de vitamine Omnibionta se cheama la noi, care are si suficient acid folic, asa ca nu mai iau separat. Si mie medicul imi daduse initial sa iau 3 Utrogestan pe zi (!!) la debut de sarcina, era doza maxima admisa, pentru ca am probleme cu progesteronul si am avut multe sarcini eliminate pe motivul asta. Am negociat cu nenea doctor la 2 Utrogestan pe zi iar acum recunosc ca iau doar unul, vaginal, caci pe gura imi dau reactii mai rele. Insa am hotarat sa iau doar un Utro dupa analize si am vazut ca progesteronul meu rules oricum, detest medicamentul asta bleah (desi ... ar trebui sa fiu happy ca exista )

Cat despre gretzuri = sarcina beton Ce sa zic, si eu stiu cazuri de sarcini orpite in evolutie insa simptome fara numar, deci nici eu nu ma bazez pe asta. Drept este ca desi este super nasol sa fii gretzos, mai ales atatat timp, pana nu i-am auzit inimioara cupilului eu una nu am stat linistita cand simptomele isi lau cate o pauza - ba chiar il zapacisem pe doctor ca eu ce aaaam, nici saniii nu ma dor. Capatasem un tic: ma pipaiam non stop (prin saptamana 5-6 asta era singurul meu simptom amarat). Atat imi trebuia sa nu ma doara tzatzele ca ii zapaceam pe toti. De la atata pipaiala cred ca saracii au zis hai mai sa facem ceva si acum intr-adevar arata si ei ca niste sani de gravda (desi prin comparatie cu sarcina 1 ... de fapt nici nu se compara - atunci aveam doua baloane deja ...). Asa ca na, si eu am simptome mai lejere si sunt happy ca este asa, recunosc insa ca greatza ma linisteste la bibilica

Sa va zic ca la mine greatza a aparut abia dupa ce am sunat doctorul plina de emotii sa imi dea rezultatul la runda 2 de bhcg, sa imi zica daca se dublase etc - si cand el a confirmat ca totul este super mega extra - ei bine, din seara aia a inceput greatza nasoala -deci, eu zic ca e si de la bibilica

Cat despre faptul ca esti in saptamana 7 de-abia ... mai au timp gretzurile sa apara si la tine - insa chiar nu asta iti doresc, din contra, iti doresc sa fii tu OK si vesela si happy iar in acelasi timp bebe sa creasca frumos in burtica :)

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ (9+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Stella, mersi de primire.
mesajul meu nu vroia sa panicheze pe nimeni, doar sa scoata in evidenta ca nu e mereu o legatura clara intre greata si bunul mers al lucrurilor.

referitor la intrebarea cu uterul, sincer habar n-am, nu obisnuiesc sa ma pipai , nu constat diferente chiar daca o fac. prin urmare, nu-ti pot spune nimic in privinta asta.
pe mine nu m-a durut nimic atunci, nu am banuit niciun moment ca se intamplase ce se intamplase. am constatat la eco ca la 7 sapt nu avea activitate cardiaca, iar embrionul avea dimensiunile unui embrion de 6 s si 4 zile.
dupa o saptamana, la o alta eco nu se mai vedea deloc embrion, se resorbise cu totul, ramasese sacul gestational gol. deci nu era niciun dubiu ca lucrurile evoluasera prost.

la aceasta sarcina am avut greturi care au disparut subit vreo 2-3 zile, apoi au aparut iar...nu pot spune ca nu m-am panicat atunci, insa eco de acum 2 zile a aratat ca totul e in regula. acum incerc sa nu ma mai gandesc la nimic, nu ca as avea prea mult timp s-o fac .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Fetelor, am completat lista cu datele pt simonix, irene si a_raluca, va rog sa verificati daca e ok, daca n-am scris ceva sau am scris prea multe (varsta, locatie, intreb si eu)

Tzuki, daca vrei in lista scrie si tu ce informatii doresti din: data UM, DPN, nume, varsta, localitate

Dana, mama Siminicii (25.03.2010) si
9+ ticker pe graviduta

Mergi la inceput

Um 8 dec 2011, DPN 19 sept 2012
Gabi, Bucuresti

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Buna fetelor
Am intrat putin mai rar, am avut ceva treburi, dar mi-a fost dor de voi
gaitica felicitari pentru disertatie
anda mie la calendarul chinezesc mi-a iesit ca o sa am fetita dar dupa ultima eco este ff probabil sa fie baiat. oricum nu este un rezultat sigur.
irene bun venit si o sarcina cat mai frumosa.
tzuki Bine ai venit deasemenea, o sarcina cat mai usoara.
stella linisteste-te cu simptomele alea pe care nu le mai ai. Ai vazut ce spune si tzuki si are dreptate. Mai stii ce disperata eram si eu ca mi-au disparut toate simptomele si este bine merci un nazdravan si jumatate. Ai sa vezi ca este bine bebele tau.
Va

lalu85 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Simonix despre ce test era vorba?ala cu verigheta?
ala cu verigheta l-am facut si yo azi si a iesit baietel
Greturi nu am,dar alte simptome am cu carul:somnolenta,sanii umflati si durerosi,pofte non-stop,am o treaba cu mirositul,m-am trezit azi la kaufland mirosind ceapa si telina

Graviduta fericita 9+

Mergi la inceput

Stella, vad ca ai 11+. poate ca e cam cazul sa inceteze simptomele, ceea ce ar fi un lucru bun, zic eu. la mine, la prima sarcina au incetat toate la 12 saptamani fix, parca a stat cineva cu ceasul dupa mine .
la a doua au durat pana la 20+ .

apropo de mirosuri, la cea de-a doua sarcina imi era pofta de ...detergent de spalat pe jos . stateam la bloc si femeia de serviciu, care spala joia toata scara blocului, avea un anume detergent care mirosea tare frumos, un fel de lamaita. stateam joia pe holul blocului numai ca sa miros chestia aia . imi venea s-o intreb ce marca e, sa-mi cumpar si eu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaitica78 spune:

Buna burtici!

In primul rand, felicitari Irenei, sa ai o sarcina usoara si la termeni si sa fie bine cei doi bebei. Eu am o afinitate aparte pentru gemeni si mereu zic ca poate vor fi 2 si al mine, mai ales ca am multe cazuri de gemeni in familie.
Mihaela, cam asa ma simt si eu, doar ca pe mine ma doare si spatele. Voi aveti dureri de spate?

Azi am fost la dr. si am vazut o "bulinuta", deocamdata nu se vede prea mult. Trebuie sa merg din nou la dr peste 3 saptamani. Pana atunci am de facut cateva analize:
- anticorpi anti rh
- grupa si rh
- hemograma
- glicemie
- ex sumar de urina
- toxoplasma
- rubeola
- listeria
- citomegalovirus
- herpes
- hepatita A, B si C
mai sunt cateva dar nu le inteleg, stiti si voi cum scriu medicii
Voua v-au mai dat si alte analize?
Eu m-am programat si al emdicul de familie poate imi da ceva compensat, ca totusi...

va pup

Citat:
citat din mesajul lui mlhaela

Felicitari fetelor care-au fost la eco si si-au vazut bebelasii dansand :).
Irene, eu astazi am implinit 6 saptamani de sarcina, dureri de burtica si de sani am avut de cand am descoperit sarcina, dar greturi am doar de vreo 3 zile.
Fetelor, chiar am vrut sa va intreb daca si la voi e la fel. Dimineata n-am nimic, de pe la 17.00 incep greturile, nu asa puternice incat sa dau afara, dar continue pana ma culc. Eu credeam ca trebuie sa-ti fie rau, dai afara si gata, iti reiei programul. Ciudat e ca doar cand ajung acasa incep greturile... :)).

5+

6+

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta!!!

Mergi la inceput

Mihaela, pe mine m-a programat acum, pentru ca eu am fost la primul control la 4 saptamani, adica dupa ce facusem 3 teste si au iesit pozitive am mers imediat la dr sa fiu sigura. DUpa 4 ani de asteptari s-a intamplat asa intr-o perioada inc are nu am mai facut nimic, din punct de vedere medical. Atunci la eco se vedea doar un punct mic si nu putea sa-mi spuna daca e ok, in sensul aa nu fie vorba despre extrauterina ori altceva.

In ce priveste noua lege se pare ca e cat se poate de reala. A fost publicata in monitorul oficial pe 30 dec 2011, dar alesii nostri nu s-au grabit sa informeze populatia, se pare ca au tinut secret...
Din punctul meu de vedere legea e facuta doar sa ne bulverseze si sa ne frusteze si mai mult, nicidecum sa ne ajute si sa ne sprijine.
Eu de exemplu, intentionam sa stau in concediu 11 luni si sa ma intorc la serviciu, acum trebuie sa ma intorc la 10 luni, lasand la o parte faptul ca 75% din salariul sotului nu este egal cu 75% din salariul meu.
Ca sa nu mai zicem de faptul ca exista mame singure, care din start sunt private de o luna de concediu si situatiile ar putea continua...
Eu personal nu agreez modificarea si m-as opune, dar nu stiu cum...
Voi ce parere aveti?

6+

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta!!!

Mergi la inceput

Felicitari Mirabela pt sotul cu acte in regula

In ce priveste mancarea, saptamana trecuta salivam la orice vedeam, acum mi-a mai trecut, mananc mai mult in sila ca sa mananc si eu ceva. Am asa o senzatie de foame, dar nu prea imi vine sa mananc..

6+

Mergi la inceput