S-a vandut Rosia Montana?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sunt curioasa cum va fi privit MRU daca indrazneste sa dea pe perioada interimatului avizele care l-au facut pe Borbely sa faca poteca la DNA.Ma refer la cele privind Rosia Montana si Chevron.
Categoric orgoliul lui va fi satisfacut pt. ca va ramane fara dubii in Istoria Romaniei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat, miercuri, 4 aprilie 2012, planurile de urbanism aferente proiectului propus pentru mina de aur de la Rosia Montana aprobate prin hotarārea Consiliului local nr. 1 din ianuarie 2009:

http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Planurile-urbanism-proiectul-Rosia-Montana_0_676732579.html

Mergi la inceput

Dezamagitor de la un capat la altul discursul presedintelui Basescu, care a cerut urgentarea proiectelor Cuprumin, Chevron si Rosia Montana, la gramada, pentru crearea de locuri de munca. E adevarat ca a pomenit ceva si de redevente(deci ar fi inca negociabile?), a zis si ca am putea sa le spunem NU, cu posibile consecinte intr-un eventual proces, dar recomandarea lui e Da, pentru crearea de locuri de munca.

Si aici ajung la partea de neiertat dupa parerea mea, partea in care isi recunoaste practic esecul, cea in care spune ca nu vor fi investitori straini in Romania inca 5 ani(!?!) si ca asta e, n-avem altfel cum crea locuri de munca... mi-a lasat asa un gust amar nevolnicia asta, cu somarea guvernului sa accelereze ca sa nu fie las, adica asumandu-si ce altii au amanat 15 ani. Un fel de "nu va spun ce sa faceti dar de fapt va spun". Si asta in conditiile in care e evident ca-s mari probleme juridice ale avizelor pentru Rosia, semnalate constant de un fost ministru al justitiei( Monica Macovei) si in care contractul Cuprumin nu s-a semnat ca nu s-au putut depune garantii in termenul prevazut de lege. Si atunci?

Cui serveste de fapt discursul presedintelui? Lui sigur NU, ca s-a prezentat ca slab, neputincios, invins, lipsit de solutii si bun doar sa faca lobby pt companii straine. Daca a facut-o ca sa mai salte putin actiunile Goldului e si mai jalnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Dezamagitor de la un capat la altul discursul presedintelui Basescu, care a cerut urgentarea proiectelor Cuprumin, Chevron si Rosia Montana, la gramada, pentru crearea de locuri de munca. E adevarat ca a pomenit ceva si de redevente(deci ar fi inca negociabile?), a zis si ca am putea sa le spunem NU, cu posibile consecinte intr-un eventual proces, dar recomandarea lui e Da, pentru crearea de locuri de munca.

Si aici ajung la partea de neiertat dupa parerea mea, partea in care isi recunoaste practic esecul, cea in care spune ca nu vor fi investitori straini in Romania inca 5 ani(!?!) si ca asta e, n-avem altfel cum crea locuri de munca... mi-a lasat asa un gust amar nevolnicia asta, cu somarea guvernului sa accelereze ca sa nu fie las, adica asumandu-si ce altii au amanat 15 ani. Un fel de "nu va spun ce sa faceti dar de fapt va spun". Si asta in conditiile in care e evident ca-s mari probleme juridice ale avizelor pentru Rosia, semnalate constant de un fost ministru al justitiei( Monica Macovei) si in care contractul Cuprumin nu s-a semnat ca nu s-au putut depune garantii in termenul prevazut de lege. Si atunci?

Cui serveste de fapt discursul presedintelui? Lui sigur NU, ca s-a prezentat ca slab, neputincios, invins, lipsit de solutii si bun doar sa faca lobby pt companii straine. Daca a facut-o ca sa mai salte putin actiunile Goldului e si mai jalnic.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Oare ce solutii ar fi putut prezenta? Ce solutii concrete a gasit el,presedintele jucator, in tara asta??

A apreciat vreodata ceva,a adus in partid oameni cu adevarat valorosi, s-a inconjurat de oamani capabili?NU!!

S-a dus la vreun institut romanesc de cercetare -fizica ,chimie,inginerie, biologie, medicina-sa sustina,sa promoveze, sa aprecieze, vreodata ceva??? El apreciaza tocuri, coafuri, genti, hahaieli...si succesurile lor...

Deci, despre cine vorbim?

Mergi la inceput

Se pare ca Basescu este mai destept decat credeam noi!
Jocul la Bursa este o picanterie delicioasa pt. marii jucatori de poker!
Desi profesorul de Istorie isi pierde multe nopti la acest joc categoric nu are clasa lui Basescu!

Mergi la inceput

Bnica nu vad nicio clasa si nu-l mai vad nici destept, e o imensa dezamagire... A amintit trei afaceri cu impact negativ major asupra mediului si a dat de inteles ca toate-s necesare si de dorit a se incheia. Mi se parea normal ca un presedinte sa puna accent pe protejarea intereselor Romaniei, atat economice cat si de protejarea mediului, interese pe termen lung. Ori el motiva urgentarea vanzarilor de deficitul de la fondul de pensii. Asta nu-i gandire in perspectiva, nu are in spate o viziune, un concept. E ca si cum ai vinde gradina, apoi casa si pamantul de sub casa, ca sa ai ce manca azi si maine. Si asta dupa ce ani de zile ai facut imprumut dupa imprumut.

L-am auzit pe Cosea criticand modul contabilicesc de a guverna al puterii actuale, ma imprumut ca sa am cu ce plati, vand aia ca sa platesc ailalta, tai acolo ca sa am dincolo. Si in ce investesti, cum si cu ce mai mergi inainte? Ce incurajezi? Care-i viitorul? Pentru ce s-au facut sacrificiile ultimilor ani? Ca sa ajungi sa vinzi in mare graba la final si ce ramasese nevandut. Si inca repede sa nu ramana nimic pentru ceilalti. Sa ne amintim ce zicea in campanie, ca Vantu vrea Posta si Sarea... Acu si alea-s pe lista de cedari.

Mergi la inceput

Korodi despre proiectul Rosia Montana: http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-11985638-ministrul-mediului-attila-korodi-despre-durata-mare-evaluarii-rosia-montana-nu-exista-alt-proiect-asemenea-anvergura-europa.htm

E cel mai mare proiect din Europa, evaluarea a inceput acum 6 ani(deci nu 15), le lipseau documente, inteleg ca intre timp le-au adus desi in paralel au dat in judecata ministrul (tot Korodi era) si acum se renegociaza redeventa.

Mergi la inceput

Uite Olympia cum vorbim noi aici in van!
Sunt convinsa ca sunt oameni care gandesc asa cum gandim noi dar stau pe margine!
Uite cum ma face Borbely asta sa ii apreciez pe maghiari( unii dintre ei categoric sunt mai romani ca altii)!

Mergi la inceput

Bnica-i incurci... Lazlo Borbely a demisionat, acu e ministru Atilla Korodi . Pe Korodi l-a dat in judecata Goldu'.

Mergi la inceput
Mergi la inceput