S-a vandut Rosia Montana?
Raspunsuri - Pagina 4
olympia spune:
Am vazut recent un documentar despre salina din Turda. E uimitor cum arata, a fost o investitie serioasa acolo, cam 6mil de euro, rezultatul e pe masura. Banii au venit in mare parte din fonduri europene, mai exact 4,8 milioane de euro, restul fiind cofinantare din partea Primariei Turda si a Consiliului Judetean Cluj. Nu pun linkul ca nu vreau sa fac reclama la postul tv respectiv, locului insa da, cautati pe net "Paradisul de sub pamantul romanesc" Noi l-am trecut deja in programul pt vacanta.
Daca ar exista interes, (local/central) s-ar gasi sigur solutii si pentru un proiect turistic la Rosia Montana.
Numa ca la Rosia primaru' goldist s-a opus si inscrierii in patrimoniul Unesco.
marius spune:
Stie el(si numa el) de ce....
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
cait spune:
Interesant, interesant
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/de-ce-a-demisionat-timis-de-la-ministerul-culturii-si-una-super-tare-cu-postacii-rmgc-de-pe-facebook-74939.html
zmeutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Am vazut recent un documentar despre salina din Turda. E uimitor cum arata, a fost o investitie serioasa acolo, cam 6mil de euro, rezultatul e pe masura. Banii au venit in mare parte din fonduri europene, mai exact 4,8 milioane de euro, restul fiind cofinantare din partea Primariei Turda si a Consiliului Judetean Cluj. Nu pun linkul ca nu vreau sa fac reclama la postul tv respectiv, locului insa da, cautati pe net "Paradisul de sub pamantul romanesc" Noi l-am trecut deja in programul pt vacanta. Daca ar exista interes, (local/central) s-ar gasi sigur solutii si pentru un proiect turistic la Rosia Montana. Numa ca la Rosia primaru' goldist s-a opus si inscrierii in patrimoniul Unesco. |
Am fost si eu la salina, de 2 ori. O data - inainte de renovare, o data-dupa. Dar nu poti compara salina (din care nu se mai extrage decat intr-un perimetru restrans) si minele de aur din RM, unde, dupa ce se extrage, se poate face si turism minier. Bine, nu poti sa compari un oras cu o comuna, asta in primul rand. Iar fondurile europene nu se obtine asa de usor pe cat crezi, daca autoritatile nu s-a interesat pana acum sa faca cumva sa ajute RM, acum, cand ea poate fi ajutata de ce ne opunem? vrem sa asteptam la infinit ajutorul de la stat?
olympia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui zmeutza
Am fost si eu la salina, de 2 ori. O data - inainte de renovare, o data-dupa. Dar nu poti compara salina (din care nu se mai extrage decat intr-un perimetru restrans) si minele de aur din RM, unde, dupa ce se extrage, se poate face si turism minier. Bine, nu poti sa compari un oras cu o comuna, asta in primul rand. Iar fondurile europene nu se obtine asa de usor pe cat crezi, daca autoritatile nu s-a interesat pana acum sa faca cumva sa ajute RM, acum, cand ea poate fi ajutata de ce ne opunem? vrem sa asteptam la infinit ajutorul de la stat? |
Zmeuta, din mesajul tau reiese exact care e capacitatea ta de a intelege si discerne ceva, io zic sa nu te mai obosesti
olympia spune:
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/hunor-si-borbely-intrarea-pe-la-iesirea-din-spate-si-ce-legatura-are-rosia-montana-cu-calul-din-marlboro-75114.html
Cititi articolul, inspirata asociere Rosia Montana - Marlboro country!
Previzibil de altfel, pe 25 februarie la Targu Mures, Borbely si Hunor au evitat contactul cu manifestantii anti RMCG si au preferat usa din spate.
b.nica spune:
Iata din cauza cui am ajuns unde am ajuns cel putin in privinta situatiei de la Rosia Montana!
Functionarii incompetenti , uneori anonimi, platiti binisor din banii nostri, sunt cei care ar trebui sa raspunda penal intr-o instanta daca aceasta ar fi solicitata sa analizeze raspunderea acelora care se fac in mod direct vinovati de deciziile paguboase pt. tara pe care le-au gestionat!
Uitat un astfel de personaj:http://www.rosiamontana.org/
Aceasta specie deplorabila care paraziteaza structurile care ne conduc tara, are si fudulia sa apara ca paduchii pe frunte in ochii nostri in dispret total pt. cetatenii ale caror interese ar trebui sa le reprezinte.
Maria_1 spune:
Pentru cine e interesat ce au patit altii cu astfel de mine (si companii de minerit), va recomand un video foarte interesant:
Il gasiti www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=anmmpAhD3Ig#!" target="_blank"> aici
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Maria_1 Pentru cine e interesat ce au patit altii cu astfel de mine (si companii de minerit), va recomand un video foarte interesant: |
Sper ca ati retinut si comentariile!