Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 32

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

a zis cineva snickers???

meg,dematei(9.02.2007) si cu 35+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
Dara apreciez foarte mult listuta/listutele... si sper sa fie de folos la cat mai multe mamici.
Din experienta mea... (la colici am folosit doar Sab Simpex) si ii dadeam cand imi aduceam aminte... poate am fost norocosi ca n-a avut colici...Dar la dinti n-am folosit nimik... doar nurofen... ca facea febra... si nu cred ca un gel aplicat pe gingie calmeaza... pe perioada mai mare de 10-15 min... si un dinte deranjeaza cateva zile...saptamani pana iese.

Mesajul l-am inceput dimineata... trimit acu... si vad ce-ati mai scris...si poate mai si raspund daca nu se trezeste fata intretimp

Mami fericita de strumfita si 35+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Fetelor, va multumesc!
Ideea e ca am vrea sa plecam de aici in jur de 7.30, nu stiu daca vom mai face doar 2h-2.30h, dar sper ca in Bucuresti sa fim undeva in jur de 11 macar. Noi venim pe Urziceni si as vrea mai intai sa ne oprim la Matei Bals pentru niste analize de ridicat si apoi sa ne continuam drumul undeva pe Dorobanti . Cu parcatul sigur nu avem sanse mai aproape de clinica dar o vom lua pe jos caci pe stradutele alea stramte nu e spatiu si sigur sunt full de zapada.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
32+ Victor Gabriel

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Ce stiu eu de colici e cam asa... Colicii sunt de fapt bule de aer care bebe le inghite cand mananca daca reuseste dupa masa sa scoata tot aerul pe gura... atunci ramane mai putin in burtica...deci mai putina durere. Eu sunt de parere ca nu depind de ce mananca mama...pt ca atunci bebe alaptat cu LP nu ar trebui sa aiba colici.
Referitor la dezvoltarea sistemului digestiv... implicit la dezvoltarea lui bebe la nastere... eu am prins o emisiune cu un dr care spunea ca bb ar trebui sa se nasca dupa un an... deci cam 2 de la concepere... ca atunci el stie sa mearga, sa apuce, sa faca lucruri care animalele le fac de la nastere, dar n-ar inacpea in burtica pana atunci...si de aceea se nasc la 9 luni...cand sunt cat de cat pregatiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

hihi, Tala, si eu la fel, cand ma asezam la alaptat, aveam si paharul cu ceai langa mine. Mi se facea sete brusc. Consumam si eu 2 litri pe zi de ceai de chimen si anason, eu care abia beau un litru de apa pe zi. Funny, nu? . Si cu dulcele...ce sa zic, am consumat toata provizia de dulceturi care stateau de luni bune in camara si nu se atingea nimeni de ele . Si ai dreptate ca era mare bucurie sa auzi un "guitzat" cand tineam bebe pe umar.

Irina, 31+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

R. Cata, si eu sunt convinsa ca ajunge colostrul in zilele alea 3-4 pana vine laptele, nu cred c-a fost natura idioata de principiu (ca cred eu ca nu functioneaza natura la toata lumea perfect, asa e, insa cred ca la 80% dintre persoane cel putin functioneaza cum ar trebui, in mare). Ba chiar cu prolactina stau bine 97% dintre femei, doar 3% nu. [asta e studiu]

Doar bebeii plang si acasa, nu doar la spital, de ce la spital ar fi de foame si n-ar fi si acasa dupa aia si invers? Nu cred ca plang la spital pentru ca nu le ajunge colostrul. In toate cartile scrise de medici de afara scrie ca la bebei le ajunge colostrul ala putin, n-or fi toti tampiti.

Doar ca exista si cazuri in care din alte motive fac bebeii cadere de glicemie, sa zicem 3% dintre bebei, dar fiindca-s grave consecintele, spitalul se acopera pentru 100% dintre bebei contra caderii de glicemie (dand supliment), ca sa nu aiba probleme, sa-i dai in judecata, etc. Daca asa le spune lor protocolul medical sau fisa postului, daca nu fac asa, risca.

Daca nu fac asa ca te-ai impotrivit tu, e una, au o acoperire, dar daca nu-si respecta instructiunile prevazute de post, pot fi trasi la raspundere.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui happylica

R.Cata, atunci de ce plang de foame bebeii in spital? io zic ca nu le ajunge colostrul.
nu vreau sa contrazic pe nimeni.. dar mie mi se pare extrem de putin cantitativ. ce-i drept.. si stomacul lor e mic pitic..

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Bebelusii nu plang numai de foame... in primul rand plang dupa mediul lor...ei stateau intr-un spatiu mic...acum primesc brusc mult mai mult... nu sunt obisnuiti ca atunci cand intind o mana sa nu se atinga de nimik...nu sunt invatati sa fie atat de liberi... si singuri...
In prima zi stomacul bebelusului e foarte mic, 5ml care se digera cam in 1h, dupa care le e foame iar.... daca li se da mai mult... se mareste stomacul...si se lungeste perioada dintre mese... de aceea daca li se da LP nu mai plang... pt ei nu stiu ca au nevoie doar de 5 ml...si mananca cat li se da. Ca sa nu mai spun ca in multe maternitati li se da glucoza, sau substante care le provoaca somnul...ca sa nu fie prea des deranjate asistentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Strumfi, si eu cred ca gelul ala tine putin, si numai in faza de varf, cand vrea sa sparga sau ceva, sau cat sa mai apuci sa mai calmezi plansul lui bebe, dar le-am pus pe toate gasite, sa fie, in sensul sa stim ca exista, ca doar nu le-om da pe toate. Dar nu stiu cat timp am eu sa cercetez atunci, si de-asta cercetez acum.

Si ma interesa care-i modul de functionare la fiecare, ce contin si sa nu ma apuc sa incerc 3 produse care contin, de fapt, aceeasi substanta activa, doar ca se numesc diferit. Ar fi ca si cum as incerca Paralen, Tylenol si Panamax si as zice "nu merge, dom-le", cand ele toate contin paracetamol, de fapt am incercat acelasi lucru de 3 ori.

Sau cum e la colici, sa nu mai incerc Colief, pentru ca am incercat alte 3 si n-au mers, si poate bebe al meu n-are lactaza, de-aia nu merge simeticona (din Infacol) care e de spart bulele, cand lui ii trebuie lactaza (din Colief).

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Dara sunt deacord cu tine... dar gandindu-ma la momentele cand au aparut dintii chiar nu stiu care ar fi momentul cand trebuia sa folosesc gelul.... poate am fost eu norocoasa... adik Andra.
Cat despre studiatul cand vine bebe ai mega dreptate... trebuie studiat acum si pentru atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Multe multe lucruri interesante! Ce fete destepte si citite avem in odisee Bine ca va am pe voi ca nu stiu ce ma faceam altfel. Sincer va zic

Tala, :))) te inteleeg perfect cu socrela.

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput