Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 32

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Irina, stiu ca proteinele din laptele de vaca pot da alergie la unii bebei, de-aia nici nu se recomanda pana intr-un an, ci daca nu se alapteaza la san, mai degraba dat formula decat lapte de vaca.
Acu' poate or ajunge proteinele alea si la noi sange si apoi in laptele nostru? Nu prea stiu care substante raman in intestin si nu ajung in sange, si care ajung in laptele produs de noi. Citisem doar de alea de la fasole, varza, ca n-ar ajunge in sange si respectiv in laptele produs de noi.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

Buna dimineata

sunt treaza de la 4 am deschis tv,m-am uitat o ora am adormit inapoi si m-am trezit la 9 ce program aiurea!!si asta din cauza mea ca ieri am stat numai in pat si nu mi-am consumat energia azi iau casa la puricat poate la noapte dorm mai decent
Despre alimentatia mamei,ne-a zis la curs sa mancam de toate,daca bebe se agita mai mult ca de obicei la un aliment renuntam ,asa si la diversificare el va fi deja obisnuit cu gustul tuturor alimentelor si ne va fi mai usor si noua cu introducerea.
Uhuu eu sunt o norocoasa cu masajul,sotului ii place sa imi faca,pozitii gasesc eu mai greu dar ne descurcam
Fug sa iau masina,apoi vin si ma apuc de puricat casa,trebuie s aimi gasesc ceva de facut ca altfel vine iar o noapte de cosmar.

bebica mea are niste miscari de hipopotam da fara mila,ma chirceste cateodata,acum chiar cred ca nu mai are loc saraca.
Am facut pariu cu sotul ca nu trec de saptamana 39,ghiciti pe ce?portofel Vutton,oo de cand visez la el.....si daca pierd eu un joc nou fifa.

va pup fug la puricat casa!

mada 37+ MAYA-ELENA
AMR 3 saptamani!!!!! maximmm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

legat de alimentatia mamei in timp ce alapteaza.. eu stiu ca trebuie sa ramana neschimbata. nu modifici nimic din ce ai mancat in timpul sarcinii sau inainte.
ce mai stiu asa.. din auzite... e ca e bine sa eviti alimente care fermenteaza si chestii gen fasole, mazare, varza.
cat e de real.. habar nu am. eu am zis ca incerc asa. daca observ ca ceva nu e ok cu bebe.. scot alimentul din ziua aia.

35s6z

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

neata!

eu sunt cu o lene cat casa si putin deprimata pe deasupra..

ronina, cu diferenta rahi-epi e EXACT cum a zis dara; si mie mi-a zis anestezistul la consultul preanestezic la care am fost marti ca acum asa e la modasafaca rahi+epi, deci asa ceva voi primi si eu..inca nu imi vine sa cred ca or sa-mi taie burta .

azi am facut 36 de saptamani fix,alta chestie greu de crezut pentru mine..si desi ar fi trebuit sa merg saptamaan viitoare abia la control, m-am programat pentru azi; pe de-o parte mi s-a parut prea rar ritmul un control la 3 saptamani acum,in conditiile in care am placenta praevia, iar apoi ieri a miscat mai putin ca de obicei bebelina asa ca sunt cam speriata; misca, e drept, dar mai putin viguros si mai rar.

ca ati discutat de eruptia dentara, simatei a molfait la jucarele cu gel tinute la rece si au fost eficiente, mai ales ca el a fost grabit rau cu dintii, i-au iesit de la 4 luni jumate si la 8 luni avea deja 7 dinti

happy, si la noi a patrulat un utilaj de deszapezire, SLAVA-DOMNULUI si am dormit cam prost (plus ca IAR a facut matei febra, un 38,1 peste noapte si am stat cu okii pe el..)

colici matei nu a avut cine-stie-ce, dar cand a fost cazul am folosit sab simplex si a fost ok, la fel am folosit si eu sab si mi s-a parut miraculos; am mai incercat espumisan-ul care mi s-a parut ca nu face nimic insa.

wali, eu l-am nascut pe matei natural cu dubla circulara, nu am stiut dinainte, dar a fost laxa, cordonul lung si nu s-a intamplat absolut nimic. acum daca as sti de dubla circulara dinainte as insista pentru cezariana, ca de data asta sunt mai anxioasa asa, in general, dar ginecologul mi-a explicat ca nu intra la indicatii...

dara , multumim de materiale!

..mai citesc ce ati scris si revin..

meg,dematei(9.02.2007) si cu 35+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

meg, acum cum e matei?
eu zic sa nu te ingrijorezi ca bebelusa a miscat mai putin azi. e normal. ai deja 36 sapt. nu mai are loc.. casuta s-a stramtat de tot.. unde sa mai miste si ea? plus ca poate are si ea o zi cam ca a ta... mai lenesa
maine mergem si noi la eco. abia astept sa vad ce mestereste fiimea.
azi sper sa ajung la sv sa duc medicalul. asta daca are tata timp sa ma duca. daca nu.. cu alta ocazie.
asa mi-e dor de nebunia de la sv uneori..

35s6z

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Walli, eu zic sa nu-ti faci griji... Adri s-a nascut natural cu circulara de cordon si a fost ok; cu dubla circulara... teoretic se poate naste natural dar depinde de cat e de lung cordonul - posibil sa ajungeti la cezariana... dar in rest nu cred ca ai motive de ingrijorare. Mai bine te gandesti la restul vestilor...bune...

Cu alimentatia in timpul alaptarii asa stiam si eu ca unele fructe si legume pot sa aiba efecte mai nasoale (colici mai puternice); initial am mers pe mere, banane, cartofi, morcovi...apoi treptat le-am introdus pe restul; n-am remarcat nici o legatura intre ce am papat eu si intensitatea colicilor... dar am remarcat ca la d-soara nu-i placea gustul lapticului de cate ori mancam mazare ... e amuzant... se spune ca gustul alimentelor trece in laptic, dar nu ma asteptam la atata sensibilitate; aproape ca facea greva foamei, si se stramba de numa de fiecare data

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Daca in sarcina ai mancat de toate, atunci nu ai nici un motiv sa renunti la unele alimente pt ca i-ar provoca gaze bb-ului. Ei sunt obisnuiti din burtica cu orice gust. Si Dara iti dai dreptate, e vorbade maturarea organelor. La un bb sunt binevenite si chiar de dorit ragaielile si partzurile. Dupa fiec masa, noi o puneam pe miruna cu stomacul sus pe umar. A si cum ai duce un sac
Dara, citesti f mult si citesti lucr constructive....imi place!
Eu am mai scris de mult despre alaptare, dar au fost destul de multe voci contra si am renuntat. Colostrul din primele 3-5 zile ii este suficient stomacelului micut al lui bb.

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dia, merci, si tu mancai mazare si in sarcina? Am priceput, gustul ar trece in lapte, nu neaparat chestiile care baloneaza (poate).

Meg, am inteles eu gresit, Ronina intreba doar daca exista diferenta intre epidurala si peridurala, cu rahi stia si ea.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

R.Cata, atunci de ce plang de foame bebeii in spital? io zic ca nu le ajunge colostrul.
nu vreau sa contrazic pe nimeni.. dar mie mi se pare extrem de putin cantitativ. ce-i drept.. si stomacul lor e mic pitic..

AMR < 4 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Happy eu cred ca bebelusii plang in spital dupa mama lor (daca nu sunt in aceeasi rezerva). Desi mie mi-a venit laptele cu adevarat cam in a cincea zi David nu prea a plans. Dadea semne de fomita, il puneam la san, nu stiu cat lapte/colostru iesea si cat sange insa cand il luam de acolo dormea si era linistit.
Ma gandesc si eu oare ce fac africancele sau mai stiu eu ce femei extrem de sarace care nu dispun nici macar de o vaca - doar nu le mor copiii de foame pt ca n-au lapte 5 zile.
Irina si David a facut scaun cu sange - pana s-au lamurit doctorii de la ce l-au chinuit putin insa intr-un final si-au dat seama ca avea o fisura anala. Desi facea kk normal pt alaptare era se pare constipat (asta s-a demonstrat si mai tarziu). Am folosit crema locala din muguri de pin si s-a rezolvat.
Walli, Dana a explicat f bine ce se intampla cu circulara de cordon. La mine pitica are si nod pe cordon (facut in tineretea ei), dar s-a masurat de fiecare data si fluxul e ok. Dr mea mi-a spus ca au fost cazuri si de 5 ori circulara de cordon si tot n-a patit bebe nimic.
In legatura cu bebe am avut cateva fobii si una era legata de colici - asta pt ca am vazut o nepotica de-a mea cum la 2 luni (cred) a plans continuu 9 ore - era vanata, nemancata, a venit si salvarea si au spus ca n-au ce sa-i faca. Din cauza asta stateam cu David si cate 2 ore pe umar numai sa aud eu un guitzat sau un partz (nu exista bucurie mai mare ). Eu mi-am pastrat in principiu alimentatia din timpul sarcinii (adica dulciuri la greu) si am consumat minim 2l pe zi de ceai de chimen si anason neindulcit (nu stiu de ce pt ca altfel bagam snikers in prostie). Cand il puneam la san in primele minute simteam nevoia crunta de a bea lichid si apoi de a manca ceva dulce.
Amy se circula in Bucuresti doar ca greu pt ca se blocheaza artere intregi pt dezapezire (de parca noaptea nu se poate face asta)
Daca insa ai noroc sa eviti orele de varf te poti misca destul de bine.
Legat de colici cea mai tare mi se pare teoria cum ca daca n-are bebe, are mama . Poate nu se stie ca toate femeile au contractiile de dupa in care uterul isi revine la dimensiunile initiale.
Eu am o stare ciudata: as vrea sa fac multe dar parca nici n-as vrea, ma enerveaza soacra-mea (nu dintr-un un motiv anume, ci doar din principiu si pt ca bocane in gheata de pe langa casa). Ma enerveaza ca ma enerveaza praful de care stiu eu ca exista in nu stiu ce cotlon (desi ieri l-am muncit pe tati ca pe hotii de cai la curatenie)
Eh! va citesc, dar sunt mai morocanoasa asa ca intru mai rar.

Mergi la inceput