Clasa I * 2011 - 2012 * [16]
Raspunsuri - Pagina 9
mina spune:
Matei nu scrie pe tip II inca, doar in caietul special mai are pagini cu liniatura tip II. La caiete a ramas pe tip I.
Da, Roxana, si mie mi se pare mult sa le bag pe amandoua odata, dar daca asa doreste caprioara . Vad eu cat va fi de obosit si "tai" din ore, daca va fi cazul.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
szivarvany spune:
Mina, daca si le doreste eu zic sa profiti. Nu cred ca va fi mai obosit din cauza asta, mai ales ca isi doreste
_
flaviutza spune:
Doar pe caietul special la romana, editura Ana scriu pe tip 2. Si a mea si acasa , am trecut-o pe tip 2 si dictando, se potriveste mult mai bine stilului ei. scrie mai frumos.
Am vorbit acum cu fi-mea, i-a pocnit azi, autodictare la poezia Poveste de iarna de la litera î. si la mate, fix exercitii din alea cum vorbeam mai sus. A luat FB curat la ambele, s-a concentrat si a fost foarte dulce, a verificat fiecare virgula si i-a explicat domnisoarei ca azi ii vine tableta promisa de ta-su si are voie sa se joace cu ea daca nu mai face greseli din neatentie.
Ieri am fost la scoala ,daca tot am fost in co de boala si am mai vb cu domnisoara , ocazie cu care am aflat ca multe din ce are pe caiet sunt intr-adevar in plus, pentru ca dansa se plictiseste mereu,nu deranjaza, dar e aeriana si pe alta planeta.Devine interesata cand primeste ceva greu, sau are ocazia sa arate ce stie.Ieri le-a explicat fi-mea regulile de folosire a lui î din i si  , folosind notiunea de cuvant compus, antonime formate prin compunere dupa care, scoasa la tabla la mate, 12+ 13 = 26 .nu e atenta, nu se concentreaza, viseaza.
Dar azi a fost foarte atenta, ca stia ca pa tableta daca vine iar cu greseli stupide.
Sabina spune:
Flaviutza, e f frumos ca primeste tableta.
dar ai mare, mare grija cu conditionarile.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
carmenp spune:
nu brei, si noi scriem pe aliniatura oblica, ei si ce?;))alte activitati: balet de doua ori pe saptamina si engleza o data
Citat: |
citat din mesajul lui szivarvany sa inteleg ca toti scrieti deja pe tip II ? :-) _ |
szivarvany spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui carmenp nu brei, si noi scriem pe aliniatura oblica, ei si ce?;))alte activitati: balet de doua ori pe saptamina si engleza o data
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3 |
apoi si tu iejti di la tzara mey
mie mi-e si teama de alt caiet la ce calutzi de litere face fi`mea
_
flaviutza spune:
Sabina, io ia taica-su, l-a prostit sa i-o cumpere.Ei vorbesc limba lor, cu nebuniile astea.Aseara m-am prapadit de ras. M-am ratoit la ea ca si-a lasat haine, caciula, ghiozdan in mijlocul camerei, asa isi lasa mereu, pana acum am strns dupa ea, dar e deja mare, nu-s nici eu robot, s-a ratoit la mine/executat strangerea, apoi s-a bagat langa taica-su in pat si i-a zis"Doamne, eu nu inteleg femeile astea....dar si eu sunt tot femeie.Parca am fi doi barbati in casa asta" si-au adormit bot in bot discutand despre tablete.
Sincer nici eu nu sunt de acord cu conditionarile. O testez pe toate partile.De cand am vb cu invatatoarea si stiindu-i istoricul de vesnic agitata, ma ia un junghi in stomac cu ADHD ul. Mi-a zis si invatatoarea ca se foieste, mereu misca din maini, picioare, mereu scapa stiloul, mereu uita caciuli si puncte pe litere. Nu e in tiparul adhd ului clasic pentru ca e cu achizitiile mereu inainte, adica nu are dificultati in a intelege ,retine, procesa cauzate de neatentie,doar ca e foarte energica si rapida in ce face. Dar daca totusi a facut ea la virgula autodictarea aia si la mate test cu probleme cum a expus Roxana de FB , inseamna doar ca e mica si ametita..nu stiu ce sa mai zic.
Soleil spune:
Noi am scris numai pe tip II . Da' e un tip II cu spatiere mai larga. Si am cumparat, ca inecata, o palarie de caiete d'alea la inceputul anului, sa vezi ce le vand io la sfarsit
Sabina spune:
e copil, atata tot.
pe bune.
perfectiunea nu exista, ce tre sa invete ei la scoala e...cum sa invete. se pare ca multi dintre noi uitam asta.
E destul de determinata ca sa traga tare la examene cand o fi mare, n-o mai momi cu raplata ca nu e cazul, sunt convinsa ca nu i-ar pica ei bine sa nu stie ceva.
Luati-i tableta si ce va permiteti si ce va place, dar pt ca e copilul vostru si o iubiti, independent de FB sau o virgula uitata.
sigur ca daca ai mei copii ar avea numai 3 si 4 din cauza ca sunt lenesi si loaze si chiulesc, nu prea le-as cumpara cadouri :D, dar pana acolo, mai e cale lunga, nu trebuie sa-ti fie frica pt un 12 plus 13 gresit.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo