Clasa I * 2011 - 2012 * [16]

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

lali

si tudor a fost in prima lui tabara la vreo 6-7 ani, tot iarna, tot la ski, 1 saptamana.

Ideea este ca in taberele "cu risc ridicat" profesorii sunt mult mai atenti, astfel incat, cu stupoare, micile probleme apar in taberele "lejere", nu in cele de ski sau de la mare.

Tudor, de ex, la tabara de ski, s-a purtat perfect, s-a imprietenit din prima zi cu bucatarul, astfel, el a mancat suplimentar mereu, apoi, pe partie, a invatat usor si s-a descurcat sa coboare si el, pas-pas, in slalom, in plug, cum a putut, dar la fel ca ceilalti copii [peste 8-9 ani].

Sora lui, "blanda si suava veronica" , era si ea in tabara si am sperat ca micutul tudor va fi in grija ei. Zilnic o sunam pe vero [doar ea avea mobil] sa vad ce fac puii, au racit, si-au rupt vreun picior etc. Ei bine, vero raspundea ff fericita ce a invatat ea pe partie, de tudor nimic. Eu tot intrebam: si tudor, ce face? se descurca? Vero: nu stiu, nu ma uit la el pe partie. Eu: "bine, dar macar e bine si el, sanatos, are febra, ceva? vero: nu stiu, sta in alta camera, cu baietii, la etaj. eu: biiineee, dar macar la masa, pare vioi, mananca? vero: nu stiu, ca nu l-am vazut. Eu: "cuuum nu l-ai vazut? mai mama, dar Tudor mai este cu voi in vila sau s-a pierdut?" Vero: stai domne linistita, ce te agiti atata, cred ca-i viu, parca l-am vazut acum 2 zile pe aicea, si acum plec afara, ca ne cheama profu', pa."

Nope, mi-am zis: trebuie sa imi reformatez creierul si sa INTELEG + SPER ca profesorii au grija de copii si sa sper sa vina cu bine acasa.

Au trecut zilele, si vine ziua 7, merg la Azuga, sa iau puii. Erau pe partie, si de jos priveam la sirul de copii cum coborau, rand pe rand, pe partie. Pe vero o filez din prima, cea mai slaba si cu costum roz :), dar tudor deloc, nu reuseam sa-l reperez. Mi-a stat inima in loc, scrolam cu ochii toata partia. La baza partiei era alt profesor [erau 5 cu totii] si il intreb: stitit cumva unde este tudor? profesorul: care Tudor? .. am inghetat... "Tudor, fratele lui veronica!!!" profesorul: aa, veronica??? da, s-a descurcta foarte bine, desi e slaba, si-a carat singura schiurile. Eu: Dar tudoooor, fratele ei? Profesorul: care frate? nu ne-a zis ca are frate?

Sheesh.

Eu: da, are 6 ani, blond, ochi albastrii... [va dati seama, imi imaginam ce e mai rau..]
Si deodata il reperez si pe Tudor pe partie, cobora si el, cum spuneam, pas-pas, slalom, plug

Eu catre profesor: aaa, uitati-l, el!

Profesorul: aaaa, tudoriiiiiica!!!!! aaa, da, s-a decsurcat cel mai bine, dar noi credeam ca e frate cu alt baiat, ca doar cu el a stat, chiar nu l-am vazut deloc cu vreo fata...

Sosesc puii la baza, ii pup, fericita ca sunt intregi...

Ingandurat, profesorul zise: si chiar asa? ziceti ce e frate cu veronica?

DAAA

O tabara minunata va dorim!!!

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

lali ne-a scris si noua o mamica mail ca trebuie facut exudatul faringian. Probabil i-l voi face. Daca iese negativ inseamna oare ca nu a contactat si scapam? Sau tot stam cu morcovul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Lali, eu nu am mai fost la Paltinis iarna de cativa ani. Mergem doar vara si toamna. Mie partia nu mi s-a parut prea periculoasa si stiu multi copii care au invatat acolo sa schieze. Si parintii au fost foarte multumiti. Eu nu schiez dar mi s-a parut mult mai potrivita partia asta pentru copii decat partia veche. La ce pensiune au mers copilasii? Clasa noastra a mers la Pensiunea Grandor, pensiunea fiind a parintilor unei fetite din clasa. Am vazut ca arata foarte bine in poze si cu siguranta ca in fiecare an vor merge tot aici. Sunt multe pensiuni frumoase in zona.
Cand era clasa in tabara m-am uitat intr-o zi pe webcam sa vad daca apar si i-am vazut aliniati, pregatiti sa inceapa. Poti sa te uiti aici, sa vezi daca ii zaresti:
http://www.sibiul.ro/webcam-sibiu-live/arena-platos-paltinis-ski-snowboard-resort.html
Se pare ca nu-i prea aglomerat la ora asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Anca, haioasa fetita ta ! Da, stiu si eu ca o tabara e un pas mare in responsabilizarea piticilor. Cred ca totul va fi OK pana la urma, dar tare mult mai e pana sambata !

Naty, exudatul te linisteste pe moment, inseamna ca la momentul efectuarii lui copila nu are streptococul. Insa daca nu verifica toti parintii asta nu-ti garanteaza nimeni ca nu ia a doua zi. Vezi ca multi pediatri au si teste rapide care dau rezultatul pozitiv sau negativ in cateva minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Mersi, Anto ! Ei sunt la Alpina, pe net arata OK.
Super ideea cu web-cam-ul, mai ales ca stiu orele cand au ski.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Wow anca ce stres, probabil fata a zis merci sa nu a stresat-o toata tabara
Bine ca s-au distrat bine!
Naty, fa-i cel rapid, testul, noi l-am tot facut anul trecut. Prin februarie la gradi, la masa unde statea Ilinca un copil avea scarlatina, i-am facut testul a iesit pozitiv , culmea e ca in aceiasi perioada debutase si varicela la ea si a facut 6 zile de febra 40,5 asa ca med de fam ne-a trimis direct la Babes a plecat cu bagajele facut.
La camera de garda mi-au zis ca este doar pozitiv testul nu are si scarlatina ne-a dat Ospen parca 14 zile si a zis sa ne vedem in continuare de varicela. Apoi am tot resfacut exudatele si noi si Rares, au iesit negative.
Cam asta a fost , fa-i neaparat exudatul, fa-i si rapid si cel de 5 zile recolteaza in aceasi zi daca poti, fara sa mananace fara sa bea apa sau sa se spele pe dinti.
Chestia e ca la Ilinca la primul test cel care a iesit pozitiv, mancase de dimineata si bause si lapte si oricum e iesit pozitiv, dar spre linistea ta du-te pe nemancate si fa-i si Nadiei, eu asa am facut. Apoi ne-am facut noua dupa vreo 3 zile.

Super cu tabara de balet!!! Cum ati ajuns acolo?
Ilinca isi doreste ff mult sa faca balet, ea a avut 2 spectacole anii trecuti, numai ca imi este imposibil sa ajung cu ea. Este prea departe de noi.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare,

noi suntem in vacanta de Carnaval..asa ca distractie pe pitici..

Am si io o intrebarea mai ciudata: daca tot e concurs..pe care, parere persoanala, o aberatie la copii asa mici, de ce li se citeste enuntzul?

Pt mine e important ca copilul sa invete sa citeasca si sa intelegea ce I se cere. Chiar ca nu face radicali!!

De fapt io vroiam sa va spun ca Scarlatina (14 virusi o produc) e contagiosa pan la a doua doza de antibiotic, deci la noi ii primeste in comunitate.

Edit: Anca: supr tare Veronica si Tudor..si tu ai umor in scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Mama cat am de recuperat, a venit omul din delegatie si are ce citi. M am amuzat copios de povestirea Ancai, desi cred ca fost greu . Eu nu am lasat o in tabara pana acum, dar sigur va merge la vara daca se organizeaza ceva la scoala. La schi am ezitat, dupa experienta de saptamana trecuta cu balaceala in zapada si uitat sa se schimbe, cred ca nu degeaba am decis asa.

La Cangur zice ca a facut bine, nu stiu daca asta e cu ajutor sau fara. In schimb am primit o tema greuta in weekend. Mie mi s a parut mai grea decat Cangurul, chiar voiam parerea voastra: "cu cat este mai mare suma vecinilor lui 4 decat diferenta lor?". Sau "cu cat este mai mare 8 decat diferenta lui cu 2?". Nu pare ca a inteles ca sunt 2-3 operatii, dar perseveram.

Pentru weekend avem un rol din Caragiale de invatat. De fapt il stie, dar la interpretare mai de e lucru. Lectura de saptamana trecuta a fost usurica si draguta.

Incerc sa mai recuperez maine cu scris si citit aici, ma duc sa dau stingerea scolaritei. Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Roxana_G, si fetitei mele i se par mai grele problemele de genul celor enuntate de tine. Ei in clasa nu fac asa ceva inca dar noi am facut din culegere si acum s-a obisnuit cu ele. La inceput ma enervam pentru ca nu intelegeam ce i se pare asa greu dar cu timpul am mai lucrat si acum se descurca mult mai bine. Trebuie doar exercitiu si rabdare... ceea ce eu nu mai prea am. Cand facem lectii vine si cea mica la noi si ori fura creioanele, ori vrea si ea sa scrie exact pe aceeasi pagina, ori maraie, ori isi taraie un scaun cu puterile ei mici, numai sa ajunga la nivelul nostru... Asa ca o zoresc pe cea mare care se enerveaza si ea. Azi faceam exercitii de genul: care numar este intre 2 si 5, dar si intre 3 si 6. Isi scria pe o ciorna 3,4 si 4,5 iar cand trebuia sa aleaga numarul care se regaseste in ambele situatii zicea 2. Nu intelegea ce se cere. Dupa ce i-am citit si eu enuntul de cateva ori si i-am explicat a priceput in sfarsit si urmatoarele le-a facut pe nerasuflate. Zicea ca-s de gradinita, dupa ce ca se uitase la ele ca mata-n calendar.
DidiAlex, poate ca nu vor sa faca diferente intre cei care stiu sa citeasca si cei care nu stiu. Probabil ca, de vreme ce nu au terminat inca abecedarul, nu li se poate impune sa stie toate literele, chiar daca cei mai multi le stiu. Noi mai avem inca destule litere si grupuri de litere de invatat.
Anca, sigur mi se inmuiau picioare daca eram in locul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Roxana - acel gen de exercitii acum i se par OK Biei, au fost grele doar la prima vedere...noi am facut "la greu" dintr-astea pentru ca sunt genul de exercitii ce se regasesc in Comper la faza urmatoare si noua ne-a dat doamna de rezolvat deja cele de la faza II din culegere (aia de a cstat 7 lei cand ne-am inscris la concurs...cu subiectele din ultimii 5 ani)

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput