Clasa I * 2011 - 2012 * [16]

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Noi avem o greseala, cel putin asa mi-a zis ea ca au corectat pe revista dupa concurs cu d-na.
De obicei d-nele lor inv nu au voie sa stea in clasa cand se da concursul.

va doresc un we linistit si fara multe teme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Da, doamna castiga puncte la dosarul personal pentru ca acest concurs, Cangurul este aprobat de MECTS si diplomele xeroxate si stampilate de catre director sunt puse la dosar.
La noi participantii au fost supravegheati de altcineva nu de invatatoarele lor si in banca au fost amestecati a II-a cu a III-a. La clasa I nu s-a facut publicitate pt a merge la altele mai usurele. S-a inscris si Diana la Euroscolar.
Ati intrebati ce-i cu parola. Fiecare copil isi alege o parola din minim 3 litere si maxim 10 fara sa se repete literele. Aveau o casuta unde innegreau literele. http://www.cangurul.ro/Cangurul%20matematic/Imagini/FOAIE%20RASPUNS%20MATE%201-3_13%2004%202011.pdf
Regulamentul
http://www.cangurul.ro/Cangurul%20matematic/regulament_mate.php
Nu stiu daca la clasele I-III se face baraj sau daca este printre premii tabara si excursia, dar la clasa a IV-a se organizeaza barajul pentru ca sunt multi participanti care obtin punctajul maxim.
Acum vreo 4 ani au reaparut la noi in judet olimpiadele la clasele primare si erau cele mai ok, fara taxa de participare, mergeau primii 5 din clasa, dar a tinut un an si apoi a ramas doar la clasa a IV-a.
De doua zile Diana nu a fost la scoala ca-i racita bine si degeaba lua tratament daca dimineata ieseam in frig. A venit fosta noastra bona (spre fericirea ei) si a stat cu ea. In rest, totul este bine, se vad tot mai bine rezultatele muncii.
Ghiozdanul si-l face singura dupa orar, dar dimineata cand îi pun pachetelul il verific.

Sa aveti un sfarsit de saptamana minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

manu, si ceilalti parinti de bobocei

cu Cangurul e asa:

multi parinti au prins la scoala doar olimpiada, asa era atunci [mai putin alte concursuri, gazeta mate s.a]. Acum au aparut multe concursuri, printre care si acest Cangur.

Ei, ideea de baza este ca NU trebuie confundat Cangurul [la mate, vorbesc eu] cu olimpiada clasica, pentru ca subiectele pentru Cangur sunt realizate pe o "tematica" DIFERITA de cea predata in scoala, pe de o parte, si pe de alta parte, problemele acestui concurs se orienteaza spre matematica distractiva/imaginativa/aplicata, si mai putin pe matematica din carte.

Din acest motiv, notele obtinute de copii la cangurul mate NU REFLECTA, cu adevarat, nivelul elevului la matematica, ci reflecta cumva gradul de gandire libera, gradul de imaginatie.

Probleme sunt enuntate in mod intentionat usor "alambicat" si cu notiuni/situatii "ciudate", neintalnite de copil toata ziua buna-ziua, tocmai pentru ca nu se urmareste daca un elev stie sa aplice formula x, y, ci mai degraba daca un elev se descurca sa gandeasca despre entitati/obiecte/situatii variate, si doar un pic legate de mate.

Mai mult, stilul grila dezavantajeaza pe oamenii cu rationament logic si cu bagaj mare de info si reguli/formule si avantajeaza pe cei care sunt ... mai "relaxati".

Eu insami, am fost mereu buna la mate [si modesta ], ma rog, buna la nivelul clasei, fara exces de munca, totusi mereu am intalnit probleme la cangurul pe care le-as fi putut interpreta variat si atunci, si varianta de raspuns diferea. Si nu pentru ca nu as fi stiut eu ce formula sa aleg, nuu, ci pentru ca exprimarea lasa dubii.. ba nu era clar la ce se cere totalul, ba erau probleme cu animale de care nici nu auzisem si nu stiam bine cate picioare sau pene au , chestii din astea nelegate de formule matematice... Aaa, imi amintesc ca la o problema, se cerea nr de bucati de gresie, dandu-se dimensiunile camerei.. Ei bine, EU, inginer cum sunt, ca atata pot, atata fac , dupa ce am calculat, simplist, nr ca fiind raportul intre suprafta salii si suprafata unei bucati de gresie, mi-am zis: dar staaaaai, ca lungimea/latimea nu sunt multiplu exact de dimensiunile placii de gresie, si atunci am calcuat si rabatul ... si culmea, noul rezultat era si asta printre optiunile propuse la grila... asa ca eu, la x ani, nu as fi putut sa fiu sigura ce s-a cerut... Am intrebat profa, si aia a zis: aaaa, nu asa complicat, doar se facea impartirea, atata.. ce rabat??? La care Tudor a zis: pai de ce nu se ia si rabatul, ca nu o sa ajunga placile de gresie la margine, acolo unde trebuie sa le sparga...

Astfel, pe parcursul anilor, veti constata, cu uimire, ca la concursul Cangurul vor lua puncateje relativ mari elevi de nivel mediu si poate elevi f sirguinciosi, si de nivel bun, vor lua punctaje mai mici. La olimpiade nu este asa. Subiectele de olimpiade se dau ca o extensie a celor de la scoala, astfel incat, doar un elev bun la mate, la scoala, are sanse sa ia nota mare si la olimpiada.

La noi, vero e in cl 8, si Tudor in cl 5, mereu Tudor a fost infinit mai silitor decat vero, tudor fiind cam cel mai bun la mate in clasa lui, de 9 spre 10, Vero fiind la mijloc, de 7. Cu toate astea, din clasa 1 si pana in anul trecut [deci ANI de-a randul], punctajele lor la cangurul au fost similare, usor sub potentialul matematic al lui tudor si usor peste nivelul de munca si cunostinte al lui vero.

Asa ca, dragi parinti de bobocei, va doresc sa priviti concurusul Cangurul muuuuult mai relaxat, cumva exact asa cum este el: un JOC intelectual. Doar un joc.

manu..

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Nu stiu exact ce-a facut la Cangur. Reproduc textual: m-am descurcat bine, n-am avut nevoie de ajutor decat la foarte putine intrebari, si chiar si la alea doamna m-a ajutat sa inteleg cerinta, nu sa le fac.

N-am reusit sa vad nici subiectele pe nicaieri. Bine, nici timp nu am avut, ca iar a avut tenis...mi-a luat o ora si 10 min sa ajung din Salajan pana undeva in apropiere de Mall Vitan. Cand sa plecam spre casa la fel ca aseara, am luat-o un pic pe jos sa gasim un taxi. Am ajuns acasa pe la 7 jumate, deci o ora dupa ce a terminat antrenamentul. Nu-mai-pot, zau ca daca si sapt viitoare e la fel facem pauza din tenis.

Of, grea saptamana ....oare cand se indreapta vremea asta? M-am saturat de cizme, mi-e dor de pantofi cu toc. Si de sandale. Si de pantaloni de in.

Si gata, ma duc sa pregatesc cina :D

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Anca, ce surpriza ! multumim pentru info si detalii !

da, sunt "interesante" rau subiectele astea la Canguras ... sa le vedeti si pe cele de la Cangurul povestitor .

... dar am impresia ca numai mie mi se par "alambicate" ... ca sa vad cam cat a fost "ajutorul" doamnei, am intrebat-o pe Crina de ce a ales raspunsurile respective, cum a ajuns la solutia aia si de ce nu a ales alta varianta, ca mie nu-mi ies deloc ?!!! .... si mi-a dat niste lectiiiiii ... da, la varsta lor intuitia este de baza, au un alt mod de a vedea si corela pozele alea, mult mai simplu si direct !
... pe noi ne-a cam stricat scoala asta cu teorii si formule si solutii exacte ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Multumesc Anca pentru obiectivism.Asa este,Cangurul este ,in primul rand,un joc intelectual!Fi-miu a venit cu raspunsurile gresite incercuite cu rosu pe foaia cu subiectele.Desi stiu ca ,calificativul lui este FB , nu stiu ,insa,cum a incercuit pe foaia de grila si daca nu a transcris cu greseli.

Copilul stie ca va lua FB si va fi dezamagit daca la afisarea rezultatelor va avea alt calificativ.

Un concurs reflecta nu numai ceea ce sti.Mai ales cum este Cangurul.Dar este foarte popularizat si exista ,dupa cum s-a mentionat mai sus,interese si din partea profesorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Revin si eu cu un "sondaj": cam care este suma pe care sunteti dispuse/dispusi sa o cheltuiti pentru 8 Martie pentru doamna invatatoare ?
... eu am propus un 10-15 lei de copil, sa strangem impreuna toata clasa si sa-i oferim doamnei un cadou cu semnificatie, din partea tuturor ... la care propunere, "mi-a sarit in cap" un tatic cu replica: " cuuum 450 de lei ????! asa de muuult ? ia ganditiva cate din "doamnele" mamici primesc un cadou de 450 lei de 8 martie ????" ... m-am simtit tare aiurea si m-am retras, mi-am propus sa nu mai am nici o astfel de "initiativa" de "colaborare" ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

20, am capsat in carnetelele de corespondenta biletele capsate cu descrierea :-)
450 la plic, de 50 ma invart sa iau 3 cutii cioco pt doamna, doamna de religie + engleza.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Mi se pare OK 10 lei. La noi nu stiu sa se fi discutat deocamdata despre un cadou dar sunt stransi deja ceva bani si este o mamica atenta care s-a ocupat de astfel de probleme pana acum. Cu siguranta ca va gasi un cadou frumos si de data asta. D-na invatatoare s-a casatorit in noiembrie si i-a luat tot asa un cadou dragut, dar nu retin cati bani s-au luat din acel fond. Avem doar 24 de copii in clasa. Oricum, 10 lei mi se pare o suma potrivita. La gradinita dadeam 20 de lei cu ocazia Craciunului, de exemplu, fiindca se lua cate ceva simbolic si pentru alte doamne care lucrau acolo.

Noi am mers de dimineata sa facem exudat faringian pentru ca se pare ca sunt copilasi bolnavi in clasa si au trebuit verificati toti. Maine ar fi trebuit sa aiba carnaval dar nu stim daca va mai avea loc, in conditiile astea. Cand am mers la recoltare era si un coleg de-al ei de clasa si tusea micutul de mama focului. De cand a inceput scoala a mea s-a imbolnavit o singura data si atunci i-a trecut in doua zile cu siropele de tuse, dar ma chiar gandeam ca nu stiu cum a scapat cand altii tusesc asa in jurul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Al meu a facut bine 22 din 24 pe revista Cangurul.
Acum ce a reusit sa reflecte pe prostia aceea de lista de rezultate ramane de vazut. Scuzati-mi exprimarea, dar mie mi se pare ca e o mare prostie sa pui elevi de clasa I sa se descurce pe grila aceea si sa coloreze corect punctuletele.
Eu sunt tare multumita de rezultat, la cat de aerian e baiatul meu si tinand cont ca cele doua greseli au fost din neatentie e super OK.

In alta ordine de idei mi-e inima cat un purice si ma intreb mereu cum s-o descurca mititelul meu in tabara de schi. O sti sa-si aleaga hainele ? S-o schimba de cele ude ? Le va pune la uscat? Isi va pierde manusile, casca, capul ?
Offffffff, greu mai e sa-i trimiti in tabara !
Singurul lucru ce m-a mai consolat a fost ca am vazut ieri dimineata, la autocar vreo 20 de parinti panicati si mi-am dat seama ca nu sunt singura nebuna. In ultimele 2 zile altceva n-am discutat cu el decat indicatii despre ce are de facut si ce nu in tabara ...

Mergi la inceput