Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (29)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Onutza, foarte tare! Seamana cu Jamie Oliver, si el se apucase sa revolutioneze alimentatia in scoli. Omleta aia arata minunat, o sa o fac si eu. Mi-am pus site-ul pe favorite.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 22+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Burticutelor, va multumesc mult pentru sustinere!
Da, am fost la eco la pranz si era 187-195 . Nu e inca perfect dar sunt tare multumita ca am ajuns sub 200. O asteptam acum pe cea de seara (care mereu intarzie ori uneori o si sar...
).
Adi Hadean imi place si mie tare mult - gateste chestii simple, rapide si sanatoase. Dar am mari probleme la a ma uita la site-ul lui in ultimul timp, ca imi lasa gura apa la toate si nu prea le pot face de aici .
Tigruta, eu nu prea sunt cu borsurile, dar unul ca al tau ce as mai manca... Mai ales ca de cand sunt internata nu am mai mancat nicio ciorba, nicio supa. Dar poate e mai bine asa, ca la ce supe au astia (toate-s dulci si creme), tot nu-i o ciorba de perisoare cu zeama de varza rozalie...
Ella, daca lichidul e la limita, cu atat mai mult stai linistita si creste colul . Daca nu ai mancat macar o data supa de pui de tara cu galuste si patrunjel verde din gradina si piper... Cum s-ar zice, ai trait degeaba
. Dar poate e mai bine asa, ca dupa ce ai mancat din aia, nu vei mai putea manca niciodata de pui din comert, pentru ca... nu-i acelasi lucru! E asa, pe o scara de la 1 la 10 cam de un 2-3, fara de un 8-9. Dar cred ca ai gasi si in supermarket (eu am vazut "pui de tara" la supermarket si in Romania si in alte tari).
Miha, cum zicea si Virginia, gimnastica mi-ar mai lipsi! Eu abia ma aplec sa ma dau cu crema pe gambe...Asa, mai pe o parte. (Am o buuuurta, trebuie sa ma laud si eu cu ea, ca eu cred ca va iau pe toate . E drept ca am si ceva izolatie peste, dar sunt si la prima sarcina!). Cu toate astea, aseara m-a luat o durere crunta de spate si m-am apucat...de gimnastica. Ca altceva ce era sa fac?
Andra, patutul Amanei e absolut superb! Delicat si special si simplu in acelasi timp. Minunata alegere.
Virgi, felicitari pentru achizitie. Sa va odihniti (si nu numai ) mult timp fericiti in el. Da' stiu ca va miscati repede. Eu ca sa ma decid la asa ceva, trebuie sa ma uit pe net vreo doua saptamani... sa citesc review-uri, sa ma dau pe forumuri, sa ma duc la fata locului de vreo doua ori. Zici ca-mi iau sot, nu alta
.
Elena, mie-mi povestesti de nostalgia casutei? Of... ca de cand am plecat la facultate numai pe drumuri sunt, cu bagajele in 10 locuri. Ca sa nu-ti mai spun ca avem la ai mei locsorul nostru separat, alte trei apartamente inchiriate in acest moment in trei tari diferite (stiu, parem dementi, dar exista o explicatie). A, si azi noapte, nu am stat, bineinteles, in nici unul din cele trei. Eu la spital, sotul meu la hotel langa spital. Asa ca, te inteleg perfect. Stii ca unii se plang ca au inceput de la lingura si furculita? Ei bine, noi am inceput asa de vreo 4 ori. Si a inceput sa devina tare obositor.
Anitta, si eu m-am ingrasat in primele luni inexplicabil de mult. In jurul Craciunului, m-am ingrasat 5 kg in 4 saptamani!! Am fost disperata gandindu-ma ce va urma. Acum vad ca am intrat in normal... In ianuarie m-am ingrasat 1,4 kg. Si saptamana ce a trecut 200g . (Puiul cred ca a crescut mai mult). E drept ca mananc mult mai sanatos aici ca nu am de ales, dar mananc muuult si nu fac miscare deloc. Eu eram capabila sa-mi controlez greutatea foarte usor prin alimentatie, dar de cand cu sarcina... vad ca totul e alandala.
Despre M... nu stiu ce sa-ti spun, decat sa ai mare mare mare grija la a face lucrurile in locul lui. Eu il vad pe frate-mio si pe maica-mea (amandoi berbeci ca si voi). Si sincer, pot sa spun ca a facut din el, la 21 de ani, un om handicapat. E absolut iresponsabil, lipsit de vointa, lipsit de iniativa, un fel de "lasa-ma sa te las". Eu sunt o luptatoare si nu pot sa inteleg si sa accept asta. E un copil enorm de destept (ma lasa mult in urma), dar abia isi ia examenele si mai-mai sa ramana repetent. La exact aceeasi facultate la care eu luam bursa. Nu pentru ca ar fi prost - o, nici vorba. Ci pentru ca nu a muncit in viata lui niciodata pentru nimic, nu a avut absolut nicio responsabilitate si nimic de facut pentru el ori altii. La mine era: "9?! Apoi 10 nu se putea?!". La el era "Lasa, puiu' mamii, ca e bine si asa. La ce-ti trebuie tie toate prostiile astea?". Eu si taica-mio innebuneam cand auzeam. Dar... pe noi nu ne baga nimeni in seama.
Credeam ca odata ajuns la facultate, singur in camin, va trece pe linia de plutire pentru ca nu va avea de ales. Dar vad ca el gaseste mereu solutii. Decat sa iti faca o supa in plic (ce sa mai zic de altele), mai bine mananca taiteii cruzi!! E peste puterea mea de intelegere, inca ma lupt sa il aduc pe calea cea buna, dar ma simt tare neputincioasa. Ma lupt eu, ca maica-mea spune "no, si ce sa-i fac?". No, nu-i fa nimic. Rasfata-l in continuare, gaseste-i scuze si fa-le toate in locul lui.
Scuzati-ma ca m-am dezlantuit in halul asta off-topic, dar cand ma apuc de subiectul asta ma cam aprind.
Shosho, ma bucur ca esti mai bine!
Elly, draga de tine, mai poti sa stai acolo?
Acum suntem tare plouati ca tati ne-a lasat iar singuri... e atata de greu asa, mai ales dupa doua zile de bucurie. Dar, incep sa sper ca saptamana viitoare pe vremea asta lucrurile vor intra in normal si ne vom intoarce Acasa. Bine si voinici...
Diana 27+ cu
Mirciulica
Anitta_O spune:
Diana, sa dea Dumnezeu sa fie bine cat mai curand!
Sa stii ca m-am gandit la asta in legatura cu M. Azi i-am spus sa-si spele farfuria dupa masa si am fost foarte uimita ca habar n-avea cum sa o spele! I-am explicat pas cu pas, a facut intocmai, a spalat-o, a inchis apa, a pus buretele la locul lui, iar farfuria cu detergent pe ea a lasat-o in chiuveta. Si zice ca-i gata. Gata? Nu stiam daca rade de mine sau daca e convins ca e gata. Nu radea de mine. Efectiv nu stia ca farfuria se clateste si se pune la scurs. Asa ca a fost ca o palma pentru mine. Imi dau seama ca nu-i fac nici un serviciu daca il tin in brate asa de mult, dar imi e atat de drag de nu mai pot, e aerul meu! Va trebui sa iau masuri serioase, dar gentile, care sa nu ne perturbe echilibrul, dar care sa ne fie benefice.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
ONUTZA,m-ai spart cu Adi Hadean asta...,chiar Anita zici ca-i Jamie Oliver...imi place grozav stiul asta de gatit relaxat.Ma regasesc in acest stil.Deseori deschid frigiderul ,dulapul si scot ingrediente pe masa fara sa stiu ce urmeaza sa gatesc...ma hotarasc pe traseu si la sfarsit adaug dragoste...asa zic dragii mei..ca de asta iese mancare aasa de buna.De ex in seara asta Ioana a vrut paste...si am calit repede un dovlecel,un ardei gras,si vreo 3 felii de prosciuto (ca atat am gasit prin frigider),peste care am aruncat o cutie de rosii fara pielita si gata taiate cuburi.Le-am parfumat cu 2 catei de usturoi,putin,putin piper si un praf de sare.Si evident dragoste!Am tuflit totul peste pastele fierte,am nins niste parmezan ras deasupra si gata!Au mancat astia ca disperatii...
DIANA,tare ma bucur ca ti-a mai revenit tonusul...si ma mai bucur ca pustiului ii merge bine...iata cum a mai trecut o saptamana victorioasa pt voi...iar facem petrecere!
E tare ciudat cum a aparut diferenta asta intre tine si fratele tau...doar aveti aceeasi parinti...eu una nu as putea sa-l fac pe unu luptator si pe celalalt leguma(nu fac vreo aluzie la fratele tau,caci nu-l cunosc si oricum nu mi-as permite)...dar eu sunt adepta unei vorbe din intelepciunea chinezului...”omului daca vrei sa-i faci un bine,decat sa-i bagi pestele in traista ,mai bine-l inveti sa pescuiasca”.In ideea ca nu vom fi acolo mereu pt copiii nostri sa facem lucruri pt ei sau in locul lor.....Si sunt absolut sigura(la cat de putin ne cunoastem noi intre noi aici pe odisee)ca nu-i cazul Anitei si al baietelului ei,M.
Doamne cat te-ai mai foit prin lume mai Diana,nu ma mir ca si inimioara puiului e tot pe fuga....Dar aveti semne ca va linistiti cu totii,nu-i asa????
Virginia 27+ cu ,mami de Ioana
diana85 spune:
Anitta, nu trebuie sa il dragalesti mai putin ori sa il imbratisezi mai putin, nu cred ca se exclud lucrurile. Nu trebuie sa devii un capcaun si un militar. Ia-o ca pe o continuare a relatiei voastre minunate. Ii explici de ce trebuie sa le faca si el (acum ar fi un moment bun de introducere pe motivul sarcinii - trebuie sa te mai ajute) si sa ii arati, incet incet cum sa faca unele lucruri singur. Sau impreuna cu tine. Il incurajezi, il lauzi, il faci sa se simta util si responsabil si mandru de ceea ce realizeaza. Nu trebuie sa o vada ca pe o pedeapsa, ci ca pe o reusita de care tu esti tare mandra.
Maica-mea era pe principiul "du-te puiul mamii in treaba ta ca o sa ai timp tu sa le faci pe toate astea" - si cu mine, si cu el. Si e tare tare tare gresit. Eu mi-a revenit usor din "soc" - bine, el a fost mezinul si la el a fost excesiv alintul, dar el... inca nu.
Diana 27+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Giulia_S/Giulia_S.jpg)
Giulia_S spune:
Eu am un strumf de 7 luni deja (bebe de iulie 2011) si nici nu stiu cand a trecut timpul :). Sugestie (din proprie experienta) - ca sa va odihniti mai bine noaptea luati o lingurita de polen inainte de culcare si incalecati o perna pentru gravide. "Odihna" de dupa nastere m-a convins - cam tarziu - ca merita sa dormiti acum cat puteti de mult, sa va incarcati bateriile. Va recomand perna "bastonas" de pe www.pernegravide.ro - e super confortabila, nu se lasa si are si un pret bun. Sarcina usoara!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
Diana, ma bucur ca mult ca si dupa masa rezultatele sunt bune. Hai ca mai trec din griji, incet incet si cu multa rabdare.
Puoici si somn usor dragelor
Ioana, mamica lui Cristian 27 saptamani +
Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)
Anitta_O spune:
A, Diana, ma refeream la tinutul in brate metaforic vorbind, nu fizic. Imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa. Sigur, e importanta implicarea lui activa si responsabilizarea lui in mai mare masura decat pana acum. Treaba cu aranjatul jucariilor in modul in care am facut-o azi si ieri e o treaba mai mult a mea, pentru ca de prin septembrie pana acum s-au amestecat si chiar daca stie care si unde ar fi bine sa stea, ii ia foarte mult timp sa le aranjeze asa de bine. Am facut amandoi treaba asta - adica mai mult eu, pentru ca el si le descoperea pe cele cu care nu s-a jucat de multa vreme si se pierdea prin jocuri. Recunosc ca mi-ar placea foarte mult ca dupa ce se joaca sau scrie sau citeste, sa aranjeze lucrurile si sa pastreze mai mult timp ordinea.
Problema initiala pe care mi-am pus-o atunci cand am intrebat-o pe Virgi a fost daca e un obicei printre copii de a fi dezordonati sau mai am o speranta la fetita.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Fetelor ca tot vorbiti despre copii, am si eu o intrebare. Am o prietena care are o fetita de 9 ani si nu o lasa singura acasa nici 5 minute pentru ca ii este frica sa nu pateasca ceva...gen cazut peste balustrada de la balcon, etc. Voi aveti incredere in ei sa ii lasati singurei daca plecati o ora sau 2 de acasa?
Elena 22+ poate cu
diana85 spune:
Virgi, cred ca pe mine m-a format asa exigenta tatalui. El nu era niciodata multumit, cu toate ca eram, mereu... cea mai buna in ceea ce faceam. Sau poate ca era, dar eu nu simteam asta. La un moment dat i-am cam reprosat lucrul asta, ca sa descopar ca de fapt el era extrem de mandru de mine doar ca nu-mi spunea/arata asta. Purtarea lui era menita sa ma impulsioneze la mai mult, sa nu ma lase sa ma plafonez. Dar, din cand in cand, mi-ar fi placut si cate o lauda. Eu spuneam "No, si nu va bucurati? E 10!". "Pai, ne bucuram, dar... ne asteptam. E normal".
Frate-mio a fost sub aripa ocrotitoare a mamei, tatal nu-l putea atinge in formare pentru ca mama anula tot ceea ce zicea el: "Da-i pace la tata, sa zica el. Ca noi stim cum sta treaba, nu?". Cea mai mare greseala pe care o poate face cineva in cresterea unui copil: un parinte sa traga intr-o parte si celalalt in cealalta. In plus, el facea (si inca face) sah de performanta. O face foarte bine pentru ca e talentat si destept, nu pentru ca ar munci. El fara sa studieze e la nivelul unora care studiaza 2-3 ore zilnic. Iti dai seama cum ar fi daca ar mai si citi cate ceva. Practic, el cum studiaza foarte putin descopera mereu rezolvarea, fara a o sti deja teoretic. E ca si cum la matematica nu stii teorema, ci faci de fiecare data demonstratia. Si sahul a fost o scuza foarte buna pentru a se eschiva de la orice altceva, inclusiv scoala. A se eschiva si a i se ierta. Si inca este. El e acum in sesiune, dar... merge la concurs. Eu innebunesc cand ii aud, dar ce sa le fac?! Sunt inconstienti, toti trei.
Asa e, ne-am cam foit prin lume dar acum am obosit, cel putin eu. Vreau un loc al meu si stabilitate. Nu am asta nici la lucru. Eu sunt consultant si ma mut de la client la client, din proiect in proiect. Macar un birou pe care sa-mi pun cana nu am... E foarte bine pentru ca acumulez intr-un an aici experienta cat in trei intr-un loc de munca clasic pentru ca intru in contact cu mult mai multi oameni, tehnologii, etc. Dar e foarte obositor, mai ales cand ajungi sa lucrezi in 4 proiecte simultan si la un moment dat sunt probleme urgente in 2-3 in acelasi timp. In plus, e si enorm de multa responsabilitate (extrase bancare, tranzactii, etc.). Dar gata, ajunge. Si cu consultanta si cu migratia. Poate o sa-mi lipseasca si am sa ma plictisesc, dar acum simt ca m-am saturat. Inca nu ne-am decis 100% unde vrem sa ramanem. Dupa concediul de maternitate insa, mai facem un ultim efort.
Diana 27+ cu
Mirciulica