Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (29)
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Fetelor, mi-am recuperat verighetele, o dadusem pe a mea inapoi ca am ales-o prea mare(nu ma intrebati cum am putut sa fac asta) Acum e perfecta si e asa de comoda ca imi venea sa nu o mai dau jos de pe deget. Dar mai am un pic de rabdare pana sambata. Am reusit sa fac un pic curat pe aici, cel putin atat cat sa ma simt eu multumita. Am lasat in grija sotului datul cu spiratorul si spalatul pe jos, o sa le faca el maine. Maine dimineata merg sa-mi fac unghiile deci pe urma sunt o doamna, nu mai pun mana sa muncesc nimic.
Tot maine vin nasii deci o sa mai avem ajutor la sfaturi si la ultimele detalii cu organizarea. Sunt happy, happy!
Sa fiti cuminti pana mai intru, sa nu va stresati aiurea. Multa bafta, Diana! Tu chiar ai multe probleme reale pe cap, dar eu sper sa se rezolve usor una cate una. Tu stai acolo la spital sa va faceti bine, sotul tau o sa se ocupe de mutat lucruri si cred ca poate sa te ajute si cu dosarul medical.
Multi pupici pentru burtici!
Andreea, 22+ cu BebeLUnu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina04and/alina04and.jpg)
alina04and spune:
Andra - 0.74 - asta e valoarea.
[23+] In curand mamica si am o minune
in burtica Natalia Gabriela
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Am inteles. Ca si mie mi-a zis ecografistul ca e cam mare valoarea, pe ambele, dar cand am ajuns la ginecolog a zis ca sunt in grafic. Uite ca nu stiu acum ce valoare aveam, ma uit si-ti zic.
Dar pot sa-ti zic de la prima sarcina cand aveam la fel ca mi s-a recomandat repaus si sa beau mai multa apa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 10 luni) si viitoare mami de baietel
Victor 23s+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Alina, Andra intrati la Gravidute cu trombofilie si acolo gasiti pe prima pagina valorile normale ale IR-urilor.
Elena 23+ poate cu
![](images/user_woman.png)
maimutzica10 spune:
Seara buna fetelor,
Scriu rar, incerc sa citesc tot dar sunteti ca niste randunele guralive. Am ajuns si eu la morfologica de trimestrul II, si-am vazut adevarul adevarat: e baietel; eu incantata maxim, tati ofteaza de cateva zile (voia fetita nr 2) si tot spera sa fi fost cordonul ombilical...
De cand nu v-am mai scris, micutei mele i-a iesit primul ei dinte(abia la un an si o luna) si azi ne-a facut surpriza sa mearga singura, de nu se mai satura! Sunt super happy, ca a inceput sa ma doara spatele tare de cat mergeam cocosata s-o tin de manuta.
In rest, cu musafiri mai 'de-ai casei' (apropiati) de vreo luna. Noi n-avem zapada, dar bate un vant rece de o saptamana, nici n-am putut sta foarte mult pe afara cu don'soara.
Am vazut ca ati inceput discutia despre bagajul de spital. Eu am nascut la Elias si ne-au recomandat sa venim cu vata (v-o recomand pe cea din MEgaImage, e 'portionata' si are mult bumbac) si tifon /comprese (sterile) din care ne faceam noi tampoane (inveleam vata cu tifon si apoi puneam comprese sterile). Am inteles ca exista la HelpNet parca niste tampoane speciale pentru lauze, dar daca cei din spital ne-au recomandat cealalta varianta.. In plus, mi-am cumparat din Auchan (parca) de la raionul cu chestii de bebe, chiloti de unica folosinta, care mie una mi-au prins tare bine. Pentru bebe mi-au cerut un gel de dus, niste pampersi (vreo 20 am dat in final, pentru 3 zile de spitalizare) si cam atat.
Aever, casa de piatra si distractie placuta!
Diana, bine ca sunteti pe drumul cel bun si ca ai o cardioloaga amabila (mie mi se pare super chestie ca are disponibilitate sa vada ce si cum cu asigurarea, hartogaria..)
Elena, si bebele meu are variatii la masuratori fata de varsta calculata cu UM. Eu stiu ca sunt probleme daca de la o ecografie la alta cresc diferentele sau depasesc 2 sapt fata de referinta (calcul dupa UM). La Lorelei, mi-au spus ca are 2,800 - 3 kile, (echo facuta inainte de nastere, ca am stat pe gynipral) si cand colo avea 2,340..
Sanatate multa tuturor!
ps: sa stiti ca tot vreau sa scriu mai des, dar apuc si sa citesc numai la ore de-astea ..de insomniac! (desi as da orice pt cateva ore de somn legate)
Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (ian 2011) si 20s
think pink
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gyan/gyan.jpg)
gyan spune:
Bun gasit! Mi-a cazut in mana ceva ce mi-a placut si m-a impresionat si vreau sa impart cu voi,viitoarele mamici (iertare pt.cine a citit-o deja)
Conversatia unui copil nenascut cu Dumnezeu
– Doamne, maine ma trimiti pe pamant. Eu sunt asa de mic si de neajutorat, cum o sa ma descurc acolo?
– Un inger te va astepta si va avea mare grija de tine!
– Dar aici, in Rai, nu trebuie sa fac nimic, doar sa cant, sa zambesc si sa fiu fericit…
– Ingerul tau va canta pentru tine si va zambi numai pentru tine.Vei simti toata dragostea ingerilor si vei fi fericit.
– Si cum o sa-i pot intelege pe oameni, cand eu nu stiu vorba lor?
– Ingerul tau iti va spune cele mai dulci si mai frumoase cuvinte pe care le-ai auzit si le vei auzi vreodata. El va avea multa rabdare cu tine si te va invata sa vorbesti.
– Si ce o sa fac atunci cand o sa vreau sa vorbesc din nou cu Tine?
– Ingerul te va invata sa-ti impreunezi mainile si sa te rogi.
– Si cine ma va apara?
– Ingerul tau te va proteja, chiar daca asta inseamna sa-si riste propria viata.
– Dar o sa fiu asa de trist ca n-o sa Te mai vad niciodata…
– Ingerul tau iti va vorbi intotdeauna despre Mine si te va invata cum sa te intorci la Mine. Si, oricum, Eu voi fi tot timpul langa tine.
In acel moment, Raiul devenea din ce in ce mai indepartat si incepeau sa se auda voci de oameni.
– Doamne, Doamne, spune-mi macar cum il cheama pe ingerul meu?
– MAMA!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/BelissimaEva/BelissimaEva.jpg)
BelissimaEva spune:
Neatza Burticutelor,
Tot de la mine primiti fierbinte in dimineata asta ,sa aveti o zi MINUNATA !!!
Gyan, draga mea, uite ce ai putut sa faci in dimineata asta cu povestioara ta!!! Am pufnit instant in plans de emotii iar sotul meu se uita la mine ca la o nebuna ca nu intelegea ce am !!
Adevarul este ca de cand am ramas insarcinata , am devenit fff sensibila , plang din urice , ma emotionez imediat..
Elena, You are over reacting.. seriously!!!! La ce Doamne iarta-ma esti atit de necajita si abatuta cand doctorul ti-a zis CLAR ca totul este minunat in burtica ta?? Fii pe pace,fetita!!!
Andra,, nu-i corect!!! Vreau sa vad si eu video-ul cu printesa Amana.. stii bine ca nu am FB !!
Aever, Distractie multa, multa iti doresc, sa aveti Casa de Piatra, cu multa Fericire si Impliniri!
Anitta, ce gest frumos a putut sa faca socrul tau !!!!!! Un om de toata admiratia! Freziile sunt si florile mele preferate si chiparosii!
cu Dorian
25 weeks +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/raluca_p_c/raluca_p_c.jpg)
raluca.c spune:
Elena eu sunt o graviduta cu trombofilie, valoarea mare pe artere inseamna ca sangele se coaguleaza si nu se mai hraneste bebe bine, atata timp cat nu are retard de crestere e ok, poti sa iei aspenter, dar sa stii ca la valorea pe care o ai tu multe fete sunt pe tratament injectabil cu heparina (clexane, innohep. fraxiparina). 22+
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/BelissimaEva/BelissimaEva.jpg)
BelissimaEva spune:
Ce anume spuneati voi ca este bun de luat pentru a preveni carceii musculari? Nu mai retin exact.. magneziu sau fier??
Azi noapte mi s-a pus un carcel la gamba dreapta de am zis ca mor vreo jumatate de ora, plus ca am cam cate o noapte pe saptamana( din ianuarie incepand) in care burta mi se intareste ,daca stau pe spate nu pot respira, daca stau pe dreapta ma iau niste arsuri infernale, daca stau pe stanga ma bubuie bebelul de simt ca iese prin piele .. iar dimineata daca fug la cantar dupa o noapte din asta de peripetii .. cu siguranta imi arata un kg in plus!!! Deja am ajuns la 9kg acumulate
Nici nu vreau sa imi imaginez ce se va intampla daca voi continua in ritmul asta.. inca 14 sapt, cu un kg pe sapt pfffffffff
cu Dorian
25 weeks +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Belissima, Magnerot e medicamentul care reduce carceii.
Eu m-am culcat seara la ora 20, odata cu M, nu ma simteam bine deloc. La ora 1.25 m-am trezit si am toooot stat asa pana la 4.30. Apoi, la 6.45 a sunat ceasul sa ne trezim, sa mergem la scoala. M-am dat peste cap cu culcatul asta asa devreme.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 22+