Trombofilia, o cauza a infertilitatii -69-

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danylini spune:

Mimi in perioada asta nu e multa lume si nu trebuie programare cu mult timp, daca suni cu 2 zile inainte e ok. Eu fac tratamentul la Danubius si trebuie prima data sa te consulte dr. Lor si sa Iti recomande ce proceduri trebuie sa faci. Procedurile m-au costat 480 lei.

Mealex septul l-au vazut abea cand eram in 3 luni gravida dar un dr care are un aparat performant si se stie la el, adica are pregatire si nu se invata pe paciente poate sa il vada ( la noi Mai greu).

O seara Buna va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi32 spune:

Mersi inca o data. Poate o sa te mai intreb ceva detalii cand o sa ma hotarasc.

MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

MeAlex cand ai timp citeste te rog poate sunt ceva info care te-ar putea ajuta http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=242395.msg3904730#msg3904730

si aici o fata de dincolo de la noi mi-a aratat un link cu analize si interpretare. uita-te un pic te rog, vei vedea ca PAI-ul nu este un "cine stie ce" factor de risc. http://www.laborlexikon.de/Lexikon/Infoframe/t/Thrombophilie-Screening.htm

va doresc tuturor numai bine

acum am citit nitel in urma. norma nu ma lua in seama. balanta are sigur dreptate. odata inceput clexane cred ca trebuie sa te tot tii de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Danylini, e clar, o sa vedem la histerosscopie daca am sau nu ceva pe acolo...ca la eco, cica totul e perfect...
5ab1na, multumesc mult, ma uit, eu citisem pe site-uri straine ca un PAI homozigot da risc de avort in primul trimestru...si cine stie daca nu ai e combinat si cu alta mutatie...de atsa vreau sa fac si Factorul XIII.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Nooooo, PAIul asta e asa, un fel de jucarie!
Acuma, linkuri pe net si surse de informare se gasesc o multime (fie si ele cu uk in coada, nu inseamna neaparat ca sunt de incredere; multa vreme am crezut ca uk este marea smecherie in materie de fiv-uri, imunologie, hematologie, etc, dar intre timp m-am lamurit si am coborat cu picioarele pe pamant). Depinde totusi dupa ce surse de informare ne luam. Si bineinteles, depinde mai ales, dupa care medic .

Mergi la inceput

Primul link e f interesant!
Vad ca scrie pe al 2-lea link scrie ca ac. antifosfolipidici au frecventa rara de tromboza la pacientii sub 45. Dar cred ca acolo e vorba de pacienti obisnuiti, nu de gravide.
Eu rog frumos mutatiile mele sa fie fete de treaba si sa ma lase un pic in pace, vreo 12 luni asa...adica pana raman gravida + 9 luni!
Nu stiu ce sa fac cu NK-urile astea, daca tot le testez macar sa fie analizata proba din uter, inca nu am gasit ca se face la noi asta.
Balanta, tu ai materiale despre NK? Stiu ca spuneai de medicul tau ca nu le da importanta.

Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

mealex,analizele imunoligice din sange perfieric se pot face in Romania insa nu vei gasi medicul care sa-ti trateze eventuale probleme imunologice.
nu-l vei gasi nici in Europa-cu exceptia UK,unde este foarte scump,evident
profilul imunologic se mai analizeaza si trateaza in State si in Atena am inteles ca mai este un dr.care face asa ceva.
populatie limfocitara din tesut uterin n-o sa-ti analizeze niciun medic din Romania.
problemele imunologice se trateaza cu Imunoglobulina/Intralipid cu alte asocieri.
cele 2 sunt inca terapii experimentale folosite la scara mai larga in UK si State.
este foarte mult de discutat pe tema asta si daca vrei eu pot intra in detalii insa sfatul meu sincer este sa stai linistita...de ce ai cheltui 3000 de lei-cam atat costa profilul imunologic,atata vreme cat nu ai medicul dispus sa-ti trateze aceste probleme???personal,am cochetat cu ideea asta insa am ajuns la concluzia ca ar fi pierdere de timp,bani si stres aiurea.
sigur,mai exista si vrianta documentarii temeinice pe aceasta team-in masura in care putem noi sa ne documentam si sa intelegem mecansimele de functionare si electele secundare data de aeste medicamente...si sa ne tratam singure,in mod empiric...ceea ce am facut si o sa mai fac dar pana la un punct....iar administrarea de Imunoglobulina/Intralipid fara monitorizare medical este peste acel punct pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Alex, nu am materiale despre NK ca dr de la Viena mi-a taiat macaroana cand am pomenit de ele si m-a lamurit ca este un non sens sa imi bat capul si cu treaba asta. Daca vrei sa fii linistita, dupa confirmarea sarcinii, iei niste Duphaston care este imunomodulator si care se da f des in Austria (am mai vb noi candva despre Duphaston pe la Gravidute cu trombofilie, daca iti amintesti)
In rest, subscriu la ce a zis samira.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

MeAlex iti dau link aici cu PAI in caz ca nu citesti la babute. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170639&whichpage=14

eu ma gandisem la MeAlex si probleme de imunologie pentru ca ea a pierdut mai multe sarcini si ar fi pacat sa se tot chinuie cu diverse doze de clexane si ea sa aiba altceva. dar, intr-adevar cum spun fetele, e f greu de gasit un leac la imuno...

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri! Voi face strict analizele recomandate de Dragos Albu: adica nu tot ce inseamna analize imunologice ci doar NK si gena KIR (acum am auzit prima data de ea). Asta asa, ca sa imi iasa din cap. In rest sunt de acord cu voi, asta e si limita mea la automedicatie...iar Imunoglobulina, daca am citit eu bine, costa 10.000 dolari pt toata sarcina...so, nu are rost. M-am lamurit ca NK sange nu e tot aia cu NK din uter, stiu ca fac cam degeaba testul, dar repet, trebuie sa imi iasa din cap.
Probabil ca atunci cand Albu a zis ca poate exista o gena care face nu stiu ce chestii in uter...probabil mediu ostil...si a mai zis ca nu se fac analize...poate se gandea la NK din uter...Oricum, tratament de 10.000 dolari si fara sa fiu macar sigura ca aia e problema, nu fac.
Vom adopta, si gata...voi considera ca e un semn.
Sigur, imiamintesc foarte bine discutia, de fapt, inregistrez tot! Da, de obicei luam Utrogestan dupa ovulatie, in fiecare luna, e mai bine sa iau Duphaston? Preferam sa il pun vaginal ca sa se absoarba mai bine.

pentru sanatos!

Mergi la inceput