Plange la cresa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Alexandra, sunteti aproape de succes.

Agnes, baietelul tau e cu vreo 2 saptamani mai mare ca al meu.

nelia, am inteles, mersi frumos.

Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cruis, ai un PM.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Si baietelul meu a plans la cresa... tot anul ala cat a mers. Asa am tot zis si eu ca se va obisnui la un moment dat, dar nu a fost asa. Apoi a plans si la gradinita o perioada, in anul urmator.

Ai rabdare, va mai creste si va inceta sa mai planga, mai ales la gradinita, cand va fi cu copii mai maricei, vor incepe jocurile si-si va face multi prieteni. Apoi va incepe sa planga sa nu-l iei de la gradi, sa nu-l deranjezi de la joaca, ca el mai sta, asa cum patim noi acum.

Mergi la inceput

Exista speranta! :D

Unde n-a reusit psihologia si strategia a reusit interesul pentru Lego. Acum 3 saptamani, la cam 1 an de mers la cresa (+- cateva zile) s-a oprit din plansul de dimineata dupa ce a cerut intr-o vineri niste lego si i-am cumparat doar unul, explicandu-i ca il va primi celalalt cand vom avea bani iarasi, adica vinerea viitoare dupa ce merge mami la job si el la cresa (am profitat de ocazie daca mi-a ridicat mingea la fileu).

L-am intrebat daca e de acord. Da. L-am intrebat daca va plange luni. Nu. Duminica seara i-am amintit ca facem gentuta pentru luni si l-am intrebat daca isi aminteste ce am vorbit. Da. Asa a inceput prima saptamana fara plans. N-am mai vorbit nimic de lego sau de intelegere toata saptamana, dar vinerea cand l-am luat de acolo ne-a amintit de promisiune, tata-sau crezuse ca scapa. :))

Si de atunci am cumparat in fiecare vineri cate un lego si in fiecare vineri decide si ne anunta ce vrea vinerea viitoare. [Vineri urmeaza un excavator.] A stat acasa 1 saptamana si tot intra dimineata voios in clasa.

Intre timp cred ca daca n-a mai fost asa necajit a vazut ca nu e chiar asa de rau acolo, cand l-am intrebat intr-o dimineata daca vrea sa stea cu bunica sau sa mearga acolo a zis ca vrea acolo. E mult mai increzator, s-a apropiat de copii, participa altfel. Sunt sigura ca in viitorul apropiat vom putea lasa si legoul saptamanal la o parte fara probleme. Trebuie sa recunosc ca am despicat firul in 14 prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

ha ha..deci ai gasit solutia.
asa patisem eu cu baiatul cel mare cu somnul de noapte- nu mai voia la el in pat cu niciun chip..am incercat nspe mii de explicatii metode si minuni.
si a functionat..pusculita..:) puneam dimineata banut in pusculita.
a durat vreo 2-3 luni pana cd nu s/a mai trezit deloc si nu am mai folosit aceasta metoda.
ieri chiar vorbeam ce sa facem cu banii din pusculita si m/a intrebat..ca acum doarme tot timpul la el, de ce nu mai primeste banut..si a trebuit sa o scald cumva..
deci, treptat sper ca veti scapa si voi de cumparatul vinerea de jucarii..sau macar sa nu fie f scumpe.

Mergi la inceput

Cruis, acum am vazut ca ai mai scris. Ma bucur ca s-a rezolvat si nu mai plinge. Desi, recunosc, era de preferat o acceptare naturala, fara conditii... nu vad bun mesajul pe timp indelungat, pentru rezolvarea altor situatii. Dar important este ca nu mai plinge.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ma bucur ca problema s-a rezolvat...cumva.

Insa m-a intristat tare de tot acest subiect.
Sa recunosti in gura mare si cu seninatate ca al tau copil vomita dimineata pentru ca nu vrea sa mearga la gradinita...si cu toate acestea, merge!....
Si fiica-mea a avut o perioada in care voma "pe fond de stress", la noi era legat de medic, i se tragea de la o serie de interventii dureroase, chinuitoare, facute de-a lungul a aproape 3 luni de zile...iar pe mine ma durea inima si-mi faceam un milion de griji de fiecare data cind trebuia sa mergem la cotrol...
Sa vorbim despre copii care pling cu lunile la gradinita/cresa, dar a caror tristete este privita ca ceva normal, o sa le treaca, o sa se obisnuiasca....
Stiu ca mamele trebuie sa munceasca, stiu ca toti copiii merg la gradi, stiu ca exista 1 bilion de argumente si explicatii menite sa ne convinga ca e ok, e normal ca un copil sa plinga la gradi zilnic, luni de zile.
Dar eu nu pot sa accept seninatatea parintelui in acest context, si incapatinarea de a persista in acelasi program, la aceeasi gradinita, cu aceleasi educatoare etc...

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhynna spune:

Pisigri...bine punctat.La fel ca si tine am citit si eu si m-am intrebat de ce nu-l muta altundeva sau sa gaseasca o solutie?!Dar ce sa zic abuzati am fost...abuzatori vom fi.

Mergi la inceput

Inteleg ca ultimele 2 postari nu se refera la noi, asa ca las pe cine e vizat sa raspunda. :D

Eu vreau doar sa-i spun Neliei, pt ca a fost draguta si a dat atentie problemei noastre: am inceput deja prima saptamana fara niciun lego pe vineri, el nu a facut nicio legatura de conditionare oricum, a fost mai degraba o explicatie rationala pe care si-a insusit-o. Nu sunt adepta a "daca faci aia primesti ailalta", ca sa fim clari. (Si n-a plans nici azi dimineata.)

Fiecare interpreateaza diferit, eu, cunoscandu-l si simtindu-l, cred ca a inteles cumva ca mersul meu la treaba are un rost, ca o fac si pentru el. El nu e sub nicio forma nefericit la cresa. :)

Numai timpul va spune cat de naturala a fost acceptarea, nu sunt nici eu si cu atat mai putin cititorul a 50 de randuri in masura sa aiba o certitudine.

Multumesc oricum. :)

Mergi la inceput

Cruis, ma bucur ca iesit din context logo-ul. Va doresc numai bine!

Cornelia

Mergi la inceput