"E crucea mea"
Raspunsuri - Pagina 4
Alizee spune:
Incerc sa ma pun in situatia ta si zau ca nu as suporta sa fiu confidenta cuiva care, de fapt, nu vrea sa schimbe nimic in viata ei. Doar se vaita continuu, fara finalitate; are nevoie doar de un sac in care sa-si desarte frustrarile trecute, prezente si viitoare.
Pe de alta parte, nici pe tine nu te inteleg de ce accepti rolul asta, daca te deranjeaza ?
Un lucru sa intelegi tu : atata timp cat cineva nu vrea sa fie ajutat, nu il poate ajuta nimeni pe lumea asta. Oricata compasiune ai avea.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Ma doare ca o vad suferind si ma doare ca nu are puterea sa faca ceva... Doar ce a trecut iar pe aici... Iar cu detasatul, cum? Pur si simplu tin usa inchisa in permanenta? Ii interzic Dariei sa mearga la ei? Nu-i mai raspund la telefon? |
- te muti de acolo.
- iti concentrezi resursele in a te ajuta pe tine (din ce am mai citit, ai nevoie).
- renunti sa te bati cu morile de vant. soacra ta e modelul victima, care se simte foarte bine asa. ea si-a ales sa traiasca asa, nu sunteti tu sau copiii ei vinovati pentru alegerile ei.
Selene_Bunny spune:
Copiii nu sunt vinovati, doar afectati. A spus bine ieri cumnata: "nu e doar crucea ei. E si a noastra".
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Katya spune:
Nu e nicio cruce, Selene, ca m-am si speriat cind am vazut titlul, fereasca Dumnezeu de o cruce (ca de ex sa paralizezi in urma unui accident,tu sau partenerul, sa-ti pierzi copilul , sa apara vreo boala neasteptata si incurabila,etc, astea-s cruci ) ,in ce zici tu e vorba de o situatie banala, de o persoana ca mii de alte persoane sensibile la ce zice lumea, maritata mai degraba sa nu ramina fata batrina si sa fie-n 'rindul lumii' decit sa ia seama la cu cine se marita si tot asa. Nu mai idealiza(cum bine ti-a zis cineva) si nu-i mai gasi scuze, se divorta bine mersi si sub comunisti, cind e de divortat se divorteaza oricind, iar la revolutie oricum avea sub 50 de ani, asa ca, daca asta e motivul,ca nu se divorta pe vremea aia, putea s-o faca de mai bine de 20 de ani incoace.
Ce povestesti tu nu-i de plins,nu-i impresionant,nu-i tragic, e de luat la fuga cu toate picioarele, atita tot.
olympia spune:
Selene, soacra ta duce crucea pusa-n spate de parintii ei. Depinde de copiii ei daca o duc si ei mai departe sau nu.
N-o poti ajuta, ea nu stie sa traiasca dupa propriile reguli, ea nu stie cine este, ea traieste robotic dupa clisee rigide din trecut. Fara ele nu i s-a permis si nu stie sa traiasca. Si daca ar disparea gratiile custii ea n-ar iesi din cusca, are nevoie de o cusca, si-ar dori una care sa nu i se-nchida peste degete, dar tot cusca.
Daca voi ati pleca de-acolo, poate ar fi o mica sansa sa va urmeze... nu-s sigura insa ca asta ar fi bine pt voi.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui olympia Selene, soacra ta duce crucea pusa-n spate de parintii ei. Depinde de copiii ei daca o duc si ei mai departe sau nu. N-o poti ajuta, ea nu stie sa traiasca dupa propriile reguli, ea nu stie cine este, ea traieste robotic dupa clisee rigide din trecut. Fara ele nu i s-a permis si nu stie sa traiasca. Si daca ar disparea gratiile custii ea n-ar iesi din cusca, are nevoie de o cusca, si-ar dori una care sa nu i se-nchida peste degete, dar tot cusca. Daca voi ati pleca de-acolo, poate ar fi o mica sansa sa va urmeze... nu-s sigura insa ca asta ar fi bine pt voi. Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Uite ca la asta nu m-am gandit, olympia... F. interesant ce spui...
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Daca n-a facut-o pana acum... Socrul i-a spus ca, dupa moartea ei, o va aduce in casa pe sora lui (el provine dintr-o familie cu multi copii), o femeie asa de murdara, traieste printre gunoaie in propria-i casa... Nu stiu, mi-e tare mila de ea, cum Dumnezeu a putut alege asa??? Educata e, inteligenta e, independenta financiar era... (Si pentru salariul mai mare ca al lui a dispretuit-o socrul...) Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
Da' de ce e el asa de sigur ca ea se duce prima? Poate moare el primul. Ea pe cine aduce in casa?
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Rufus spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Rufus, un pic o sa te contrazic. |
Selene, eu mi-am spus parerea. Cumnata nu pare asa afectata, de sta in casa parinteasca, sa fim seriosi. Eu cred ce spui despre viata ei in copilarie/adolescenta, dar acum nu mai e copila.
In fine, nu insist. Am spus ce aveam de spus. Daca vrei sa ajuti, convinge-i sa se implice activ . Ca daca-si "baga picioarele"...discutam degeaba.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Selene_Bunny spune:
Numa' un pic, ca iar sunt discutii...
Acu' si-a adus soacra aminte de una, de alta...
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...