"E crucea mea"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

daca i-ai citi ce sfaturi ti se dai sa o ajuti , crezi ca ar ajunge pana la ea? sau poate ea are doar nevoia de a se descarca, in ideea ca mult a fost , putin a ramas?
ai putea sa o ajuti sa vorbeasca singura , sa auda singura si sa decida singura. pe acest forum, la aceasta sectiune.
70 de ani e o varsta care ar trebui sa ne aduca intelepciunea nu ideea ca suntem batrani.
ce crezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu poti face decat ceea ce faci deja: sa o asculti si poate, sa mai incerci sa o convingi pe cumnata ta sa o asculte.

Si eu am aflat ieri o poveste trista, trista, trista. Cam aceeasi poveste, poate mai trista fiindca femeia din povestea mea nu are copii si probabil nu va mai avea. Tot asa, a facut o alegere gresita (dar de inteles la varsta de 20 de ani) si apoi a continuat cu greselile, a inchis ochii, a tolerat, a iertat minciuna dupa minciuna, tradare dupa tradare, an dupa an. Nu stiu de ce, nu avea motive sa o faca, frumoasa (deosebit de frumoasa), desteapta, pe picioarele ei (meserie, casa). Si-a dorit un copil dar el nu isi dorea si "nu putea sa-i faca asa ceva". I-am spus cu ani in urma parerea mea si mi-a raspuns un pic suparata "E alegerea fiecaruia." Acum nu spune decat "Ai avut dreptate, toti ati avut dreptate." Adica nu sunt singura care i-am spus. Dar anii au trecut si...nu pot intelege de ce a facut alegerea pe care a facut-o.

Si mai am o prietena care scanceste de cativa ani dupa un sot care locuieste cu alta, nu divorteaza, spera ca el se va intoarce intr-o zi la ea si eu nu inteleg nici de ce il vrea inapoi nici cum ar putea trai din nou alaturi de el.

Unii oameni fac alegeri de neinteles pentru altii, dar, mai grav, de neinteles pentru ei insisi. Dar nimeni nu le poate schimba alegerea.

Cand aud/citesc lucruri din astea nu pot sa sper decat ca nu vor ajunge copiii mei intr-o asemenea situatie. (Ambele persoane de care am povestit provin din familii frumoase, cu parinti care s-au iubit si s-au respectat o viata si care s-au straduit sa isi educe cat mai frumos copiii.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Eu as ajuta-o sa divorteze numai si pentru faptul de a o lasa sa moara linistita ca in casa ei, casa pentru care a muncit si a indurat atatea, sa se asigure ca nu se va intampla ceea ce spune sotul ei.
Adica,prin divort practic, eu vad un fel de razbunare, sufletul ei se va linisti.
Adica munca ei de o viata, toate suferintele vor fi platite exact pe masura,l-as lasa pe socru fix in pantaloni, sa se duca la sora-sa.
Eu cred ca doar asa isi va gasi linistea, macar lafinalul vietii.
Totusi,sotul tau de ce nu-i spune in fata tatului, macar ca si amenintare, sa stie socrul ca nu e chiar cum vrea el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fomalhauti, zau... Ea mereu si mereu se raporteaza la parintii ei, ca la o icoana - "nu ne-au certat, nu ne-au batut, eu nu am vazut jigniri la parintii mei, nu stiu cum sa reactionez la ele, cum sa ripostez".

Si de cate jigniri a avut parte... Eu m-am cutremurat cand, din cauza ca nu apreciaza bine distanta cu un ochi (in urma unui AVC), s-a lovit mai acu' vreo 4 ani cu fruntea in coltul de la masuta de telefon, pe cand dadea cu aspiratorul, de i-a dat sangele... Si socrul, care statea la TV pe scaunul langa care ea aspira, nu a schitat UN GEST sa o ajute... In mine urla indignarea, se vede si acum, ca n-am uitat ce s-a intamplat... M-am dus si i-am adus o batista uda, sa tina pe rana...

Sau i-a inchis din greseala geamul de la bucatarie peste degete si nu si-a cerut scuze...

Nu inteleg nici la Dumnezeu cum poti fi asa de mojic si cum cineva te poate suporta ANI IN SIR asa de mojic... E o chestie psihologica ce ma depaseste...

Vine cateodata la noi, cand sunt numai eu, se asaza pe un scaun si ii dau lacrimile... Si plange asa, tacut, si eu sunt si plina de mila, si plina de nervi, de ce pisicu' nu pune odata capat???

Pe de alta parte, are episoade in care este f. f. panicoasa si nu inteleg de unde vine panica asta... Am inteles ca a trecut prin cutremurul din '77, dar si mama a trecut si nu a devenit asa...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

danielatt, i-a spus sotul, si nu o data. Problema este ca socrul se razbuna pe soacra-mea pentru observatiile sotului. Incepe sa o bruftuluiasca, sa strige la ea, de se aude in tot blocul...

A stricat odata usa, au ramas blocati pe dinauntru, si tot pe ea a invinovatit-o, era 1 noaptea, de ragetele lui, au iesit vecinii pe palier...

Pe el nu-l schimbi cu nimic, dar eu pe ea vreau s-o ajut. Daca pot.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Oricit de dureros ar parea,eu cred ca a o scoate acum din mediul ei...ar insemna sfirsitul!

Stiu ca sunt doar presupuneri,dar eu chiar cred ca daca sa presupunem prin absurd ca va face pausl si va divortza(n-o va face niciodata insa)va denevi depresiva exact ca in exemplul Mirelei(n-am retzinut exact nick-ul)

Si divortzul si mai ales in Romania,se face la timpul lui!Stiu ca suna ciudat,dar asa este!N-a facut-o pina acum...n-o va face!

Las-o macar la tine sa-si descarce suferintza(desi stiu ca uneori te poate incarca pe tine negativ)insa probabil ca tu esti supapa ei !

Acum referitor la socrul tau...nu stiu,tu te-ai gindit vreun moment ca asta este doar perceptzia ta vis a vis de el?Totusi soacra ta,asa cum ai descris-o tu,cred totusi ca a gasit ceva in el ,de a hptarit ca e cel cu care vrea sa-si imparta viatza si mai ales sa fie tatal copiilor ei!

Poate si virsta o face acum sa vada ceea ce atunci nu a vrut s avada!Defecte ,pe care d efpat le avem totzi!

Nu stiu...spun si eu,ca doar nu cunosc situatzia,dar s-ar putea ca tu intr-adavr sa fii subiectiva cu socrul,din anumite puncte de vedere!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Dar incercati sa demarati procedura, cu acordul soacrei. Sa-i vina socrului prima citatie si astfel sa inteleaga ca nu se glumeste.
luati actele casei si programati un notar.
El cand va vedea ca va miscati, cand va aprecia ca, copii lui vor sa clarifice problema, atunca va da un pas inapoi.
Nu se poate schimba acum nimic din comportamentullui, insa femeia asta are dreptul ca macar sa moara linistita.
Si ma gandesc ca si sotul tau si cumnata ta, ar fi mai impacati cu idea ca mama lor, isi duce linistita cat mai are de trait.
Macar incercati !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Daca nu vrea sa divorteze, poate vrea macar sa se separe...o puteti lua la voi o perioada pana realizeaza sotul ei ce inseamna lipsa sotiei.

Socrul meu era foarte rece cu soacra mea, nu era ca si cum il descri tu pe socrul tau dar era vesnic nemultumit de ea, o critica mereu...in fine. Cand soacra a murit, socrul a realizat ce inseamna lipsa ei, a jelit-o si a plans luni in sir, s-a imbolnavit el de inima suferind dupa ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Io cred ca cineva ar trebui sa-i dea o mama de bataie mosului ca se stie ca cineva o apara. Toata lumea da in soacra-ta ca de ce sta. Da nimeni nu o apara. dependenta ei este scrisa in ea de ani de zile. Cine crezi ca i-o mai scoate din cap acum la 70 de ani?
Cine crezi ca mai scoate un batran din mediul in care a invatat sa traiasca si unde si-a faurit confortul si obisnuintele? Nu cred ca e la varsta la care sa o ia de la capat. Cel mai frumos lucru pe care il poti face este sa ii faci un bebelus sa vina sa stea cu el cat mai mult si asa nu mai are timp sa stea cu nebunu.

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html
http://noideea-deea.blogspot.com

Mergi la inceput

andacos, eu am mai povestit despre socrul meu. Prefer sa nu mai povestesc si altele, ca iar se interpreteaza drept barfa. Socrul meu e OK (cu exceptia facutului pe el) pana cand il starnesti.

Perceptia mea vizavi de el se bazeaza pe tot ce am vazut si am auzit din 2007 incoace, plus ce mi-au povestit ea si copiii. A fost un moment in care sotul i-a spus clar ca, daca mai aude vreo amenintare la adresa soacrei, el personal cheama Politia.

Din pacate, tot soacra se opune unei expertize psihiatrice solide.

Tot pe vremea comunismului, era o rusine sa ai 35 de ani si sa fii nemaritata... Si eu zic ca sigur a vazut ceva la el, dar ce... Daca propriii copii se intreaba daca el a iubit-o vreodata pe ea sau doar i-a convenit statutul conferit...

Si nu se practica statul impreuna o vreme, pentru cunoasterea omului. Si bisericesc (soacra e si credincioasa) e pacat.

mihaela_s, stam usa langa usa... Sincer, eu i-am propus sa mearga la mama, mama e singura, loc unde sa stea este... E la munte, poate macar se relaxeaza...

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput