Piersicute de iulie-august 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valy27/valy27.jpg)
valy27 spune:
ZIZOU- un zambet pt bb. si eu ieri am avaut nervi-degeaba.
roxipuy-eu tot 1 kg am luat-dar la mine in neam toti sunt slabanogi-mereu zic ca bb o sa fie cat un pisoi
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+13 sapt, doamne ajuta in continuare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
Am aruncat si eu un ochi pe blogul Oliviei. Nu am rabdare sa citesc tot.
Probabil ca ea foloseste legume si fructe bio sau eco sau cum se numesc. Sau foloseste din comert?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fleurdelise/Fleurdelise.jpg)
Fleurdelise spune:
Buna dupa amiaza fetelor,
Dau ca de obicei "ceaiul de la ora 5", cu variante:cafea, ciocolata calda, laptic, etc.
Zizou , invinge-ti tristetea de dragul lui bebe! Cred ca nici una din noi nu e scutita de asa ceva din cand in cand. Eu de cand sunt gravi plang des, cu sau fara motiv, iar in ultimul timp m-au pocnit crize de gelozie... Cand barbatul meu intarzie mai mult de 10 minute ma dau cu capul de pereti! precizare, inainte de sarcina nu am avut niciodata asa ceva! Hormonii isi fac de cap Zizou draga, hai sa ne gandim la bebeloi ca le face bine sa fim vesele, senine... vei vedea ca incet incet o sa iti impui firesc asta. Si crizele mele tin cate 5 minute maximum. Curaj si multi pupici
Fetelor ma doare capul cate prevederi legale ati discutat...ce bine de voi, aici totul e cam in ceata pt mine in privinta asta...am nevoie de o Carmen_80 quebecheza...
Si ce de-a bunatati ati pregatit....sunt fan musaca dar nu am mai facut demult. Stiti ca se face si cu felii de vinete sau cu varza in loc de cartofi?
Michelle bravo! Eu nu sunt "suparata" pe vegetarieni si variantele lor, dimpotriva. Stiu ca exista multe surse de proteine vegetale etc.
Ideea e, cum s-a mai spus, echilibrul in toate, si cred ca nu trebuie obligati copii la o anumita dieta, ca in fond asta e o alegere personala pe care ei nu o pot face decat mai tarziu. Voi consulta si eu blogurile de care s-a zis, rau nu pot face daca mai adaptez si diversific ce mananc, dpv vegetal (eu ador legumele si leguminoasele). Tarta aia de ciocolata fara ciocolata e pe acolo oare?
Carmina bine ca ai obtinut macar reducerea programului daca nu CRM. Ma gandeam, de ce nu iti iei, succesiv sau alternativ cu munca, perioade de concediu medical de la dr. de fam.? Se plateste putin, probabil?
In rest, toate bune pe aici... zero grade, soare... Voi cum va mai descurcati cu iarna?
Eu misun la birou ca o curca beata, m-am culcat tarziu aseara si caaaaaasc...
Va pup, sunt pe aici. 19 +
X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ARUBA/ARUBA.jpg)
ARUBA spune:
Balanta, din ce stiu eu , ft mult adepti ai dietei vegan cumpara vara legume de gradina in cantitati mari pe care le deshidrateaza cu ajutorul unor aparate speciale, iar iarna cand le prepara le rehidrateaza. Asta e procedura in cazul legumelor mai apoase ca zic asa.
Cele radacinoase se pot cumpara fara pb si iarna si poti fi sigura ca sunt naturale pt ca vegetarienii aleg in general fructele si legumele autohtone, mai mici si mai putin aspectuase decat cele de import, eventual cu urme de viermisori , pt ca asa au garantia ca nu au fost tratate. E un truc bun pe care il aplic si eu pe cat posibil. EU am norocul sa avem o casa la tara , cu o gradina mare de care se ocupa matusa mea si toata vara am la discretie fructe si legume netratate, oua proaspete, carne de pui etc insa iarna nu am ce sa fac si apelez la cele din comert. 15+
muraturica spune:
Hello din nou.
Am ajuns acasa pt scurt timp ca am programare la dr de familie. Ma duc cu analizele. Sunt in continuare somnoroasa si obosita si incep sa cred ca nu mai trece starea asta.
Zizou, sugestiile fetelor cu shoppingul si ciocolata par foarte bune. Fa ceva ce iti face placere si incearca sa te inveselesti. Trebuie sa functioneze pana la urma.
Fetelor, ziceati ceva de intoarcere dupa un an pt primirea stimulentului si stat prin medicale. Totusi si medicalele astea sunt limitate la un nr de zile, nu? Adica cele de la dr de familie cel putin. Plus ca varianta asta merge doar la cine are cat de cat cu cine lasa copilul (in perioadele dintre medicale). Eu de ex nu am nici o varianta in afara de cresa sau bona cand va fi sa revin la munca.
Si pe mine ma cearta toata lumea ca nu mananc destula carne si nu creste copilul. Eu mancam destula, dar de cand sunt gravida nu mai imi trebuie si uneori imi provoaca si greata. Oricum incercam sa consum doar carne de casa (de prin ograda neamurilor de la tara). Acum daca nu imi prieste, ar fi culmea sa ma fortez. In rest mananc, cred eu, echilibrat.
O dupa-masa frumoasa va doresc. 11+
ned spune:
Fetelor, 126 de zile sunt calendaristice nu? Na, ca sunt in pom cu legislatia...
Eu azi fac 15 sapt si in sfarsit am ajuns la greutatea dinainte de sarcina. Eu am slabit un 1kg in primele 3 luni si am reusit sa-l pun la loc. Tot astept sa-mi creasca burta, bine se vde ceva colo... dar na, ma uit in fiecare zi in oglinda.
----------------------------------------------
MUTATIA 677 C>T MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA 1298 A>C MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA -675 4G PAI-I HOMOZIGOTA.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
balanta_tm spune:
ARUBA, merci de info.
Cred ca stii ca esti f f norocoasa ca poti avea fructe, legume, oua, carne de casa . Asta e o adevarata binecuvantare.
Am o curiozitate legata de tine: IDul tau are vreo legatura cu insula Aruba din Caraibe?
muraturica spune:
Uitasem, multumesc de sugestiile de bloguri. Nu ma tenteaza sa devin vegetariana, dar as diversifica putin oferta culinara la noi in casa.
Eu cred ca atata timp cat e tinut cu cap un regim vegetarian sau vegan e chiar OK. Insa sunt multi care il tin dupa ureche si isi obliga si copii. Plus ca daca copii pur si simplu nu tolereaza regimul de viata al parintilor si nu se dezvolta cum trebuie, ar fi normal si de bun simt sa li se dea si alt tip de mancare. Daca nu, sunt maltratati de-a dreptul si nu are rost.
Sper sa imi fac timp sa citesc mai multe retete zilele astea. 11+
balanta_tm spune:
Felurdelise, 0 grade la Montreal azi??? Pai venim si noi in vizita, ca aici sunt niste geruri....
Edit: m-am distrat de crizele tale de gelozie. Eu intru panica atunci cand intarzie chiar si 20 de minute, de teama sa nu fi patit ceva . Ma bucur ca stiu ca nu sunt singura cu stari din astea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ARUBA/ARUBA.jpg)
ARUBA spune:
Balanta, ai intuit bine, dupa insula m-am botezat aici. Am fost asta vara in luna de miere in mai multe insule din Caraibe, printre care si Aruba si mi-a ramas in suflet :) 15+