Piersicute de iulie-august 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
b_1403 spune:
Eu sunt vinovata..cu crenwust...dar am mancat doar 2 ieri si promit ca nu mai mananc si dupa cum bine va imaginati habar nu aveam ca nu sunt buni. Acum stau si ma gandesc toate cunostintele mele cu copii micuti le da la micul dejun crenwust.
Zizou ai pus poza cu somnorila?
Off Doamne Ada ce ai putut sa ne povestesti..saraca tre sa fie groaznic..revin la vorba fetelor ca nu mai sunt riscuri de al pierde dupa ce il tii in brate.
Beatrice 15 + , viitoare mamica de print
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Valy, eu am descoperit de curand salata de sfecla rosie, pe langa care mai pun ce legume am in casa la mom respectiv (broccoli, morcovi, telina, ardei gras, etc.) Iese delicioasa
Vitamina A din morcovi nu ii face rau lui BB, pt ca este betacaroten. Trebuie sa avem grija la vitamina A din carne (mai ales ficat), lactate, peste, oua.
http://www.desprecopii.com/info-id-1758-nm-Vitamina-A-si-sarcina.htm
Vitaminele pe care le iau eu au vit A obtinuta 100% din betacaroten si sunt safe in sarcina (Prenatal Caps de la Now Foods)
Cu mercurul - stiu ca trebuie sa avem grija la pestii oceanici. Teoretic cei de apa dulce nu ar trebui sa contina metale grele... 17+
MTHFR - A1298C heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ARUBA/ARUBA.jpg)
ARUBA spune:
Este adevarat, pestii oceanici sunt cei care contin cantitati alarmante de mercur ( tonul , rechinul, pestele spada, macroul) dar si scoicile pot fi periculoase.
Pestii mici, de apa dulce sunt safe in sarcina, asa ca e indicat consumul lor.
Eu una sunt o mare amatoare de peste si mai ales de creveti si scoici, insa fetelor, de cand am ramas insarcinata nu am putut sa mananc deloc (doar 2 salate cu ton am mancat , la intervale mari de timp). Nu mai suport nici mirosul, nu stiu ce sa ma fac. Bine ca am luat suplimente de Omega 3 si 6 pe baza de plante la inceputul sarcinii, insa acum mi-e putin teama ca Femibionul 2 are supliment de Omega 3 pe baza de ulei de peste, si am inteles ca si acesta poate contine mercur. 15+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ARUBA/ARUBA.jpg)
ARUBA spune:
Beatrice, in afara de cremvursti , tot de evitat sunt parizerul si salamurile grase. Desi e indicat sa reduci cat de mult mezelurile (dimineata le poti inlocui cu un piept de pui la gratar sau o friptura de curcan la cuptor, facute cu o seara inainte si pastrate la frigider) daca pofta e ft mare, alege mezeluri gen muschi file, sunca de curcan sau cele de la magazinele traditionale, mai putin tratate cu E-uri si conservanti.
Stiu ca uneori ne pare nesemnificativ raul facut de unele alimente, ca ne gandim ca mancam doar putin, sau doar o data, de pofta, insa ele se aduna si apoi ne miram de unde celulita, de unde kg in plus, de unde boli de piele sau mai rau , cardio-vasculare.
Fetelor, va jur ca toate prietenele mele vegetariene au o piele de invidiat si siluete aproape perfecte. Repet, eu nu am trecut inca la acest regim pentru ca e ft greu sa imi impun o schimbare asa de mare, dar dupa ce fac 2 bebei sanatosi, acolo vreau sa ajung! 15+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/michelle1981/michelle1981.jpg)
michelle1981 spune:
Pestele de apa dulce e indicat: crap, pastrav etc
Eu recunosc ca am mancat si macrou de vreo 2-3 ori in sarcina.
Va invit sa urmariti un reportaj realizat de ProTv pt a va convinge cat sunt de nocive unele produse din comert.
Eu stiam toate astea, dar cand l-am vazut am avut o revelatie si am decis sa fac ceva in privinta alimentatiei.
Nu mai stiu cine intreba de legume si seminte: pai eu am in, susan, floarea soarelui, seminte de dovleac, muguri de pin si as mai vrea sa iau si seminte de canepa (de la plafar, supermarket). Astea se pot combina intre ele, mai pui si niste fulgi de ovaz ca sa nu se lipeasca, sa nu devina uleios tare amestecul si se zdrobesc la rasnita de cafea si gata. Se adauga in orice, chiftele, salate, paine etc, doar ca gatite isi pierd din proprietati, de aia sunt recomandate a fi consumate crude, in salate, sau pe o o lipie/ felie de paine unsa cu branza, pate vegetal etc
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si
www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">14+
ned spune:
SI eu incerc sa mananc sanatos, dar de unde legume/fructe si carne mai ales fara conservanti? Oricum ne indopam si de vitamine din astea care au si ele niste chestii dubioasae ca sunt chimicale, dar asta e.
Nu prea avem cum sa ne ferim. Decat macar sa nu macam mezeluri, fast food pe care le stim din start ca sunt f rele.
Hai capul sus la toata lumea ca va fi bine.
Voi l-ati simtit pe bebita?
----------------------------------------------
MUTATIA 677 C>T MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA 1298 A>C MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA -675 4G PAI-I HOMOZIGOTA.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
b_1403 spune:
Eu sincera sa fiu incerc sa ma protejez pe cat posibil dar totusi fac exceptii pentru ca poate si cele mai sigure produse ne pot afecta. Citeam zilele trecute ca nu e bine sa mancam branza de pe piata ci doar cea din comert. In fine eu toata viata am mancat ce mi-a fost pofta si ce am considerat ca e pe gustul meu fara sa ecagerez. De exemplu shaorma mananc cam de 5-6 ori pe an, crenwust am mancat ieri 2 dupa vreo 5 luni in care nici nu am cumparat dapoi sa mai si mananc. Iaurturi din comert, cele cu fructe mananc cam 3 pe luna si tot asa in rest ma hranesc ca oamenii normali cu bunici la tara..branzeturi, fructe si legume toate de acolo pana si carnea si ouale..si sincer macar o data la 2 luni nu am sa ma abtin sa nu mananc cartofi prajiti cu maioneza din ouale lu bunica..Sincer admir foarte mult fetele ca michelle care manac multe seminte si produse sanatoase dar eu nu am organismul facut sa reziste la tentatii si mereu am fost sanatoasa, cu mici exceptii, si cu greutatea stau destul de bine ..adica stateam .
Eu cred ca e bun sa mananci orice numai sa nu exagerezi, ca de suntem oameni ne lasan usor ispititi.
Beatrice 15 + , viitoare mamica de print
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ZIZOU/ZIZOU.jpg)
ZIZOU spune:
Of... cu ochii aici am uitat sa ma duc sa imi iau paine. Azi am tocana de legume, facuta de soacra-mea si pusa la borcane ( ca zacusca).
Bun, bun.
Ma duc sa imi iau paine si ceva dulce!
PS: am incercat sa schimb poza de profil dar e tot aia veche. Dureaza mai mult pana apare sau ce se intampla?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
IIuli spune:
buna, fetelor, v-am citit de dimineata, dar nu am avut timp sa scriu. nu mai stiu care din fete a zis de sefa nervoasa, eu am un sef frustrat si abia astept sa plec in concediu sa nu il mai vad.
am vazut ca voi cam toate luati vitamine. de cand vi le-a recomandat medicul? eu nu iau inca - doar acid folic - , iar urmatoarea consultatie o am abia pe 7 martie. sper sa fie ok si sa isi ia bebe tot ce are nevoie din ce mananc eu. ieri am mancat asa:
- lapte cu ovaz, prune uscate si nuci
- iahnie de fasole cu lipie graham
- un iaurt mic cu un pachet de biscuiti cu crema si o bucatica de tort
- cartofi copti in coaja cu crema de iaurt, telemea si branzica de vaca
valy - eu nu mananc carne, deci ma bazez pe ovo-lacto si legume: mananc multi morcovi, dovleac copt, fasole, linte, dovlecei, rucola sau alte verdeturi care imi par cat de cat proaspete, cartofi (doar copti in coaja) si multe seminte (in, floarea soarelui, nuci). despre peste si eu l-am intrebat pe medic si a zis ca e ok sa mananc o portie de somon pe saptamana si cel putin doua-trei portii de peste de apa dulce (pastrav, calcan, crap, rosioara, caras, somn, salau) - dat fiind ca eu nu mananc carne, suplimentez mult din celelalte. in general il fac la cuptor cu sos de unt si vin (nu ma bateti, pun doar cateva lingurite de vin si prin fierbere se duce alcoolul:)
ada: a fost absolut super la circ si iti recomand sa mergi, daca mai gasesti bilete (nu prea mai erau, dar cauta azi si poate prinzi); ce mi-a placut la nebunie au fost copiii din sala, care s-au distrat copios la un numar de pantomima (unul care era totusi destul de greu de inteles) - m-am bucurat sa vad cat de inteligenti sunt copiii si cum inteleg glume foarte subtile. altfel, spectacolul mi-a lasat o senzatie de bine extraordinara, cred ca si lui bebe al meu i-a placut.
m-am speriat f tare cand am citit de prietena ta care a pierdut copilul, este ceva absolut ingrozitor si sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea nenorociri.
gata, am scris o gramada, ma duc sa mananc de pranz 13+
Mihai
Daconst spune:
Neatza,la amiaza si de la noi.
Azi am fost la dr la control si apoi am bantuit prin oras.Mi-am mai luat 2 perechi de pantaloni de gravi si niste blugi la fi-miu de la H&M.
La dr nimic interesant,l-a vazut pe bb,se misca asa lenos nu s-a vazut ce ar fi intre picioare darnici nu am insistat ca miercuri la amnio ne zice sigur,sigur.
Ada,dar prietena ta nu mergea saptamanal la control?Se stie cumva cauza?
Eu sunt curioasa din fire si nu ma afecteaza in niciun fel negativ,sincer.
Mananci tare putin,dar eu zic ca asa e sti tu obisnuita.Dar macar insista cu vitaminele,sa le iei neaparat.
Aruba,Femibion 2 sunt exact concepute pentru gravide si cele mai noi pe piata.Eu zic ca daca ar contine mercur nu s-ar recomanda,parerea mea.
Miha,vin la o portie de clatite cu carne...ca nutella nu mai mananc.
In sarcina asta comparativ cu cealalta,as putea sa nu gust deloc ciocolata.Nu ma atrage deloc,deloc.In schimb am altele care as manca la disperare.
Intreba cineva de vitamine,parca Valy,de cind se dau.Aici se dau de la inceputul sarcinii si in perioada de alaptare!
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
17 sapt